YA > Nyheter

Saturday, 23 March, 14:14

YA - 15 mar 19 kl. 06:01

Så mycket betalar byggherren för att kommunen ska fälla trädenPMJ fastigheter ska betala 400 000 kronor till kommunen för fällningen av de tre omstridda lindarna i Bollhusparken. Det har parterna muntligen kommit överens om. – Trädfällningen kan därför inte anses vara ett individuellt stöd till näringsidkaren, hävdar kommunen, som överklagar förvaltningsrättens dom att stoppa nersågningen till kammarrätten..
Läs mer på YA
Läs mer om:
PMJ, Bollhusparken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , betalar, byggherrenför att , kommunenska , fälla, träden
Corren - 24 jul 17 kl. 12:00

Därför betalar inte kommunen entrén

Sedan 2013 har kommunen lagt över en miljon på att stadsfesten ska vara gratis..

YLE - 10 dec 15 kl. 16:29

Villa Pentbys ägare vill undvika rättegång - betalar snällt

Det blir en dyr afför för Villa Pentbys ägare att rata Raseborgs stad som hyresgäst och i stället hyra ut huset till vårdbolaget Attendo. Men de är villiga att betala för att undvika en rättsprocess med Attendo. Bolaget Tyvene äger äldreboendet Villa Pentby nära hälsostationen i utkanten av Karis centrum.

UT - 17 jan 15 kl. 08:11

Byggstopp överklagas av byggherren

Byggherren av flerfamiljshuset på Bogesundsgatan kommer överklaga länsstyrelsens inhibition av bygget. Turerna kring bygget på Bogesundsgatan fortsätter.
Aktiebolaget Ärlan 4 Ulricehamn, som ägs till lika stora delar av Järngrinden AB och Stadsporten future, ska överklaga beslutet om inhibition av bygget.

BT - 02 aug 11 kl. 07:12

Borås betalar inte räkningarna i tid

Borås stad betalar inte sina räkningar i tid. Under första halvåret i år fick kommunen 12 betalningsanmärkningar. Men det är mycket sällan det går så långt som till indrivning.

Skånskan - 21 okt 16 kl. 18:37

TFF rasar mot kommunen

TRELLEBORG Efter att TFF gick upp i Superettan inför årets säsong höjde Trelleborgs kommun planhyran på Vångavallen från 100 000 kronor till 500 000 kronor
Det i kombination med att TFF får noll kronor i aktivitetsstöd gör att klubben nu ryter ifrån mot kommunen.– Vi har pratat med kommunen om detta sedan i juni men fortfarande inte fått något svar. Vi ger mycket till kommunen och därför tycker vi att vi ska få något tillbaka, inte till elitlaget utan till det sociala engagemang vi har tagit på oss.

BT - 02 okt 11 kl. 08:06

Borås betalar motpartens advokat

På kommunens bekostnad får ett par i Borås nu hjälp av en advokat. Orsaken är att de vill driva ett fall ? mot kommunen.

SmålandsPosten - 11 okt 13 kl. 06:21

Husföretag kräver att kommunen ändrar byggregler

Kommunens krav på utrymme vid toalett- stolen har fått hus- företag att ilskna till. Ett av dem har till och med hotat med att lämna Växjö. Nu stryker kommunen förmodligen kravet i sina byggregler.

Kristianstadsbladet - 27 aug 14 kl. 07:00

Kommunen vill ha bra betalt för parkering

Kyrkan vill köpa tillbaka parkeringen vid Ivetofta kyrka från kommunen. Men 145 kronor kvadratmetern tycker pastoratet är på tok för dyrt. Kommunen fick enligt församlingen köpa marken för en spottstyver då det begav sig.

Skånskan - 16 jan 19 kl. 19:00

Vann kamp mot kommunen

ESLÖV Barnomsorgsföretaget Christella går vinnande ur sin segdragna kamp med kommunen. I en tidigare dust har kommunen dragit in tillståndet för företaget.
Nu har Christella fått rätt i domstolen men kan vänta sig en ny strid kring pengakrav från kommunen.

Trelleborgs Allehanda - 25 jan 14 kl. 10:00

Menigo ska betala en miljon till kommunen

Foto: TT
Menigo Foodservice AB ska betala tillbaka 1,1 miljoner kronor till Trelleborgs kommun. Anledningen är att företaget under lång tid debiterat ett för högt belopp för frukt och grönsaker.
– Vi har kommit fram till en överenskommelse med Menigo.

Kristianstadsbladet - 28 mar 12 kl. 09:00

Kommunen oense med Scan

Foto: Bosse Nilsson
Företaget vill omförhandla och förnya avtal, men det har kommunen så här långt avböjt.
- Egentligen vill jag inte kommentera affärsdiskussioner, men vi för en dialog med kommunen om VA-avtalet. Vi har också en diskussion om slaktavfallet, bekräftar Scans platschef i Kristianstad, Mikael Johansson.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Majorov trotsade migränen i sista VM-åket

Alexander Majorov har åkt sitt sista mästerskap. I konståknings-VM i japanska Saitama stod 27-åringen för en hjälteinsats när han tog sig igenom det avslutande fria programmet med migrän. - Jag kommer inte ihåg någonting, men jag har gjort exakt det jag skulle.

YA - 1 timme sedan

Stor sökinsats efter försvunnen man i fjällen

En man som försvunnit under en tur i Sarekområdet i Jokkmokksfjällen söks av fjällräddare. Mannen anmäldes saknad under torsdagen efter att inte ha varit kontaktbar sedan i måndags, skriver polisen på sin hemsida. Mannen ska vara fjällvan och utrustad för en tiodagars utevistelse i fjällmiljö.

YA - 45 minuter sedan

Föräldrar släppta - fortfarande misstänkta

En man och en kvinna i Laholm som suttit anhållna misstänkta för vållande till annans död har försatts på fri fot, uppger Kvällsposten. Föräldrarna greps efter det att ett litet barn hittats dött i familjens bostad. Skadorna var oklara och båda föräldrarna anhölls.

YA - 1 timme sedan

Inget slutspel för LeBron James

Den amerikanska basketpubliken får klara sig utan sportens största stjärna i NBA-slutspelet. LeBron James och hans Los Angeles Lakers förlorade mot Brooklyn Nets med 106-111 och därmed står det klart att James missar slutspel för första gången sedan 2005. - Det har varit en tuff säsong för hela laget.

YA - 1 timme sedan

Tablettbrus och slajmslafs - ljud trendar

En hel skiva gjord av ljudet från brustabletter som upplöses i vatten - konstnären Alexander Höglund har dragit ljudtrenden till sin spets. Samtidigt hänger sig många på nätet åt att njuta av det slafsiga ljudet av slajm och frasiga kakor som krossas.(TT).

YA - 1 timme sedan

Åtalad busschaufför tillbaka i tjänst

Den chaufför som står åtalad i den pågående rättegången om bussolyckan utanför Sveg är tillbaka i tjänst. Mannen kör nu skolskjuts i en västsvensk stad, rapporterar Borås Tidning.(TT).

YA - 1 timme sedan

Ärkebiskop avgår efter övergreppsskandal

Santiagos ärkebiskop Ricardo Ezzati lämnar sin post, efter anklagelser om att han mörkat sexuella övergrepp mot barn i sitt stift. Italienfödde Ezzati är Chiles högst uppsatte katolska företrädare. Hans avskedsansökan har tagits emot och accepterats av påve Franciskus.

YA - 1 timme sedan

Väckarklockan en angelägen påminnelse om evig kvinnokamp

Huvudperson i ”Väckarklocka, jubileumsversionen ” är Elin Wägner, journalistiskt pennskaft, rösträttsaktivist, författare, tidskriftsredaktör, systemkritiker, miljöaktivist med mera. Pjäsen är en angelägen väckarklocka, en påminnelse om generationers kvinnokamp, skriver YA:s Ulf Mårtensson..

YA - 2 timmar sedan

M-ledaren: Lagen gäller även i Staffanstorp

Lagen gäller för alla, det finns ingen särskild lagstiftning för Staffanstorp. Det säger Moderatledaren Ulf Kristersson om den moderata kommunledningens påbud att neka stöd till eventuella IS-terrorister, om någon skulle söka sig dit. Jurister anser att det saknar stöd i lagen.

YA - 2 timmar sedan

Två cykloner drabbar Australien

Australien tvingas tampas med två olika cykloner samtidigt. Cyklonen Trevor slår mot den norra kusten, medan de västra delarna av landet drabbas av cyklonen Veronica.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.