SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 22 March, 11:00

SmålandsPosten - 15 mar 19 kl. 05:30

Konsten att samsas om vattendragenHögsby, Mönsterås, Nybro och Uppvidinge. Alla våra fyra kommuner har både stora och små vattendrag och sjöar. Från Alsterån, Mörrumsån och Emån till Badebodaån, Ljungbyån och Trändeån. Vattnet, vattendragen och vattenfrågorna är viktiga för oss..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Alsterån, Emån, Badebodaån, Trändeån

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstenatt , samsasom , vattendragen
YLE - 27 aug 15 kl. 13:24

När bara konsten hjälper

Efter flera år av depression, anorexi och självdestruktivitet har 18-åriga Fanny Käld äntligen blivit frisk. Familjen, vännerna och konsten hjälpte henne att bearbeta problemen. Konsten fick henne att kunna handskas med minnen och alt det jobbiga som hade hänt tidigare i livet.

YA - 18 aug 13 kl. 09:30

"Konsten kommer närmare"

Foto: Martina Eriksson
Ateljéväggar byts ut mot lövträd när Carly Art Garden använder trädgården som utställningslokal.
På baksidan av bostadshuset i Skräddaröd by öppnar sig rum efter rum i en trädgård full vinklar och vrår.I träden hänger bevingade överkroppar och mitt bland buskarna sticker en installation av backspeglar upp.

Sydsvenskan - 23 sep 11 kl. 06:30

Med konsten mot natten

Foto: Peter Frennesson
1 Hon är kanske inte så känd här, men Vija Celmins föddes i Riga 1938, och kom till USA på 60-talet.?
I morgon är det åter dags för Malmö gallerinatt. Trettiofem gallerier och konstinstitutioner håller kvällsöppet och ett stort antal konstnärer visar upp sina verk.

Kristianstadsbladet - 03 apr 13 kl. 17:49

Konsten att bevara och utveckla

Foto: Sune Johannesson
Kulturredaktör Sune Johannesson väljer ut några av konstrundans möten och tycker hela satsningen borde bli bredare och mer offensiv.
Läser en notis som bygger på ett inslag från Svt:s Kulturnyheterna, där frågan ställs om ?konstrundorna ska vara lättsamma och turistfrämjande eller satsa mer på tyngre status i konstvärlden?.

YA - 02 jul 14 kl. 09:03

Lyft när konsten klättrar på väggarna

Foto: Bass Nilsson

Kollegan lutade sig ut genom fönstret.”Om man kisar kan man nästan tro att man är i Berlin”, konstaterade han med ett lyckligt leende på läpparna.De senaste dagarna har vi som jobbar på redaktionen i Simrishamn haft den stora förmånen att kunna följa en konsthändelse av nationella mått från första parkett.

SVT - 29 jul 16 kl. 19:00

”Konsten kommer att segra över bomberna”

Konst, musik och litteratur samsas i Clandestino-festivalen som pågår för fjortonde året. ”Vi är intresserade av det öppna samhällets inneboende utslagningsmekanismer”, säger grundaren Aleksander Motturi..

Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 06:30

Ett steg vidare - med konsten

Björn Wikström säger att han inte har svaret på hur en människa reser sig och går. Men han vet att livet går vidare - alltid, och att uttrycket "fånga dagen" är mer än bara en klyscha. Så hittade han, lika plötsligt som oväntat, till konsten och under Kristianstadsdagarna ser du målningarna på stan, mitt i festivalvimlet.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Sydsvenskan - 23 jun 11 kl. 06:30

Konsten att tro på konsten

Foto: Foundation Dubuffet
Det är stort. Aldrig har Skissernas museum haft en så omfattande utställning. Än en gång står vi ansikte mot ansikte med en bildvärld som hävdat sig mot omvärlden.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Reichard slutar: "Orkar inte längre"

Simmaren Maja Reichard, som tog guld i Paralympics i London 2012, lägger av. 27-åringen skulle ha varit ett av de svenska affischnamnen också i Paralympics i Tokyo nästa år, men hon känner inte att hon har råd att fortsätta sin satsning. - Det är med sorg jag gör det här.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Amatörer tävlar i formgivning

"Ett hantverksprogram som tar designen in i 2020-talet". Så beskriver programledaren Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande SVT:s nya program "Mästerskaparna", som får premiär i höst.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Man räddad efter tre dagar under rasat hus

En man har räddats ur rasmassorna efter det att ett hus kollapsat i delstaten Karnataka i södra Indien i tisdags. I en video som delats av räddningschefen syns hur personalen som arbetar med insatsen jublar när en man dras fram ur bråten.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Störningar: Ledningar i Växjö ska renoveras – i två månader

Snart inleder Växjö kommun ett större arbete med att renovera vattenledningar på norr i Växjö. Grävarbetena beräknas pågå i två månader..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Tom Wandell lämnar Örebro

Ishockeycentern Tom Wandell lämnar SHL-laget Örebro efter tre säsonger. 32-åringen är den senaste i raden av spelare som inte får fortsatt förtroende i klubben efter uttåget i SM-åttondelsfinalen mot Växjö nyligen.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Passkontrollsstrul för resenärer på Arlanda

Arlanda flygplats upplever problem med passkontrollerna, rapporterar Aftonbladet. Anledningen är strul med gränspolisens datasystem.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Jägare åtalas för mordförsök på joggare

Den norske jägare som skottskadade en joggare utanför Klippan i Skåne i november förra året åtalas nu för mordförsök och jaktbrott. Det var i november förra året som en man i 75-årsåldern larmade polis efter att ha träffats av ett skott i höfttrakten. Hans skador visade sig vara lindriga.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tysk tillverkningsindustri fortsätter bromsa

Den tyska tillverkningsindustrin bromsade in i mars, visar ett inköpschefsindex från IHS Markit som föll till 44,7. Det är den lägsta noteringen sedan augusti 2012 och den tredje månaden i rad med en indexnotering under 50, som utgör skiljelinjen mellan ökad och minskad aktivitet.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ytterligare sommarspelning för Ulf Lundell

15 städer var inte nog - nu lägger Ulf Lundell till ytterligare ett datum till sin sommarturné. Den 17 augusti kan man se rockräven spela på Eriksbergs slott i Katrineholm, enligt ett pressmeddelande från arrangören Live Nation.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.