SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 25 March, 19:30

Liknande nyheter

Taggar: Alla vinnerpå att ha , kollektivavtal
YLE - 22 apr 17 kl. 07:13

Välavlönade tjänstemän inom handeln strejkar för att få kollektivavtal

De högre tjänstemännen inom handelsbranschen hotar med strejk andra, fjärde och femte maj. Med sin strejk vill de stöda sitt krav på ett kollektivavtal. Om strejken genomförs kan det leda till att en del produkter tillfälligt tar slut på butikshyllorna.

Västerbottens Folkblad - 06 apr 17 kl. 20:00

”En strid som arbetsgivarna inte vinner”

När facken och arbetsgivarna inom industrin tecknade kollektivavtal var vi många som trodde att det skulle bli en lugn avtalsrörelse. Eftersom industrins avtal är, och länge har varit, det avtal som sätter ramen för alla andra avtal. Och kort där efter tecknade Handels och Svensk handel kollektivavtal.

SVT - 12 timmar sedan

Svenska spionen: ”Laget som döljer sina brister bäst vinner”

Norge föll knappt mot Spanien i EM-kvalets första match. I morgon är det dags för Sverige att ta sig an Lars Lagerbäcks manskap. – Laget som döljer sina brister bäst vinner, säger svenska spionen Roger Sandberg till SVT Sport..

DI - 3 timmar sedan

Nokia vinner 5G-kontrakt med Telekom Austria

Det finländska telekombolaget Telekom Austria vinner österrikiska Telekom Austrias kontrakt för 5G-utveckling, rapporterar Bloomberg..

SVT Debatt - 05 maj 14 kl. 11:44

Europa vinner inte på försämrad arbetsmiljö

EU I valet till Europaparlamentet riskerar du en sämre arbetsmiljö om Moderaterna och den övriga högern får fortsätta att bestämma i EU-parlamentet. EU-valet den 25 maj handlar i grunden om samma sak som riksdagsvalet i september: om vilket samhälle vi vill ha. Det är samma konflikt mellan vänster och höger här som där.

Cornucopia - 09 dec 15 kl. 10:59

Handels Malmö: Kollektivavtal stoppar terrorism

Ordförande Elin Westerberg hos Handels avdelning 1 i Malmö skriver i en krönika att kollektivavtal stoppar terrorism, eftersom kollektivavtal motverkar utanförskap. Och som vi vet har vi kollektivavtal i Sverige, så här finns inget utanförskap...

I medlemstidningen (?

SmålandsPosten - 07 mar 14 kl. 06:23

Alvestaalternativet röstade emot Moderaterna om kollektivavtal

Kommunstyrelsen har röstat för att avvakta med beslut om EU:s nya upphandlingsdirektiv med krav på kollektivavtal.
– Alvestaalternativet röstade emot Moderaternas förslag om att avvakta medan Vänsterpartiet röstade med Moderaterna. Anmärkningsvärt, tycker Robert Olesen (S).

SmålandsPosten - 07 mar 14 kl. 06:23

Vänstern röstade med Moderaterna om kollektivavtal

Kommunstyrelsen har röstat för att avvakta med beslut om EU:s nya upphandlingsdirektiv med krav på kollektivavtal.
– Vänsterpartiet röstade med Moderaterna. Anmärkningsvärt, tycker Robert Olesen (S).

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 10:06

Majoriteten står utanför kollektivavtal

Foto: LEIF R JANSSON / TT
Om någon vecka står vi utan kollektivavtal i byggbranschen eftersom Byggnads har sagt upp avtalet, skriver Anders Fredriksson, chef för Sveriges byggindustrier.
Kommer den svenska modellen segla på framtidens hav – eller blir den av svenska byggnadsarbetareförbundet borrad rakt ned i kvav?Om någon vecka står vi utan kollektivavtal i byggbranschen eftersom Byggnads har sagt upp avtalet.

YLE - 02 maj 17 kl. 06:26

Högre tjänstemän inom handeln strejkar för kollektivavtal

De högre tjänstemännen inom handelsbranschen strejkar i dag samt på torsdag och fredag för att stöda sitt krav på att få ett kollektivavtal. De högre tjänstemännen har aldrig haft ett kollektivavtal och arbetsgivarna vägrar förhandla om saken. Strejken berör bland annat K-butiker, S-butiker och Stockmanns varuhus.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Frida utsattes för våld: Krävs mod att lämna

Frida Walter lämnade efter sju år en våldsam relation. Hon bodde ett drygt halvår på jourboende och föreläser nu om mäns våld mot kvinnor. - Att tända ljus och demonstrera är jättebra men vi behöver krafttag.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

17-årig flicka från Växjö dödades - alla bevis pekar mot 14-åring

Det var av allt att döma en 14-årig flicka som dödade den 17-åriga Växjötjejen på ett HVB-hem i Trollhättan i november förra året. Därmed är fallet färdigutrett och utredningen avslutas, meddelar åklagaren Robert Beckard i ett mejl till bland annat TT..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Film om punkbandet Sex Pistols på väg

Det brittiska bolaget Starlight films arbetar med en spelfilm om det legendariska punkbandet Sex Pistols, skriver NME. Filmskaparen medger att de har sneglat på framgångarna för "Bohemian Rhapsody" men arbetet ska redan ha pågått i 18 månader. Inspelningen har dock inte startat ännu.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

En miljon Asus-datorer kan ha hackats

Över en miljon datorer av märket Asus kan ha hackats i en attack som ägde rum mellan juni och november förra året, enligt det Moskvabaserade internetsäkerhetsföretaget Kaspersky lab. Attacken skedde då hackare lyckades få in skadlig kod genom att kapa företagets system för mjukvaruuppdateringar.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Vårtecken utanför Linneryd

Nu har väghyvlingen dragit igång. Under tre veckor ska kommunen släta till 40 mil enskilda grusvägar en första gång för året..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Hudens lukt avslöjar Parkinsons

Med hjälp av en före detta sjuksköterskas känsliga näsa har brittiska forskare identifierat den lukt som patienter med Parkinsons sjukdom utsöndrar. Nu hoppas forskarna på ett test som kan avslöja sjukdomen långt innan den påverkar rörligheten.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kina köper Airbusflyg för 30 miljarder euro

Den kinesiska staten köper 290 flygplan av modellen Airbus A320 samt tio plan i samma märke fast av den nyare A350. Samtidigt offentliggörs omkring 15 andra avtal mellan Kina och Frankrike värda flera miljarder euro.(TT).

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Skadegörelse: Skolmatsal ficka alla rutor krossade

I helgen krossades alla rutor till skolmatsalen på Vislandaskolan. Trots vandaliseringen kunde skolan servera frukost på måndagsmorgonen Det här är inte första gången som skolans fönsterrutor har krossats..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Justitieministern: Vi män måste förändra oss

Varje år utsätts tusentals kvinnor för våld i nära relationer. Ilskan mot våldet har väckts till liv efter SVT:s dokumentär om artisten Josefin Nilsson och den misshandel hon utsattes för av sin partner - Det är vi män som måste förändra oss, säger justitieminister Morgan Johansson (S).(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Lena Kvist: Filmen om Josefin Nilssons öde har satt Sverige i brand

Artisten Josefin Nilsson dog bara 46 år gammal. Hon led länge av misshandeln på 1990-talet, som hennes dåvarande pojkvän utsatte henne för, enligt en ny SVT-dokumentär..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.