Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 22 March, 10:59

Blekinge Läns tidning - 15 mar 19 kl. 05:30

Vill bygga ett högt krucifix på sin tomtJosef Wikell vill bygga ett 43,5 meter högt krucifix på sin tomt. Människor ska kunna klättra upp i det och ”känna sig korsfästa”. Något udda ärende konstaterar stadsarkitekt Emina Kovacic..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Wikell, Emina Kovacic

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill byggaett , högt, krucifixpå sin , tomt
GöteborgsPosten - 20 feb 18 kl. 17:17

Fastighetsjätte vill bygga shoppingcenter på Scandinaviums tomt

Världens näst största fastighetsbolag – som bland annat driver Mall of Scandinavia – ger sig in i arenadiskussionen i Göteborg. Företaget vill bygga en liknande anläggning på den tomt Scandinavium och Valhallabadet ligger i dag..

Trelleborgs Allehanda - 22 nov 13 kl. 09:30

Intresse finns för Centralskolans tomt

Flera fastighetsföretag är beredda på att ta vid där Riksbyggen slutade att bygga hus på Centralskolans tomt. Det menar kommunalråd Ulf Bingsgård (M). Trelleborgshem önskar samtidigt bygga enligt sitt gamla förslag.

Barometern - 23 maj 14 kl. 07:52

Bygglov söktes på annans tomt

En tomtägare upptäckte av en slump att någon sökt förhandsbesked för en byggnad på hans tomt - för sex år sedan. När mannen i år skulle söka förhandsbesked för att bygga fritidshus på sin tomt upptäckte han att ett sådant redan sökts av en för honom okänd person 2008.
Det sökta förhandsbeskedet avslogs då av samhällsbyggnadsnämnden, men utan att mannen underrättades eller fick aldrig möjlighet att yttra sig.

Kristianstadsbladet - 06 mar 12 kl. 10:00

Peab vill bygga nya badhuset

Foto: Tommy Svensson
Samtal med Kristianstads kommun om bygge i vattentornsområdet.
Peabs arbetschefchef i Kristianstad Stina Trimark bekräftar att företaget har tagit upp sitt intresse med kommunen. Men hon betonar att ärendet är i ett väldigt tidigt skede.

Blekinge Läns tidning - 10 nov 17 kl. 07:43

Flera vill bygga nytt hus

Flera intressenter vill bygga flerbostadshus på en tomt i Ljungaviken. Därför blir det en markanvisningstävling..

ÖstersundsPosten - 27 feb 16 kl. 08:32

Han vill låta sin vän bygga hus på hans tomt – men kommunen säger nej

David Jonsson är en pensionerad lantbrukare som bor i Grönviken, Fåker..

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 18 kl. 06:00

Åstorpsföretag vill bygga på stationsnära tomt i Klippan

Sågenhusets granntomt är tänkt för bostäder, parkeringsplatser och kontorshotell..

SmålandsPosten - 15 mar 19 kl. 09:59

Blekinge: Vill bygga ett 43,5 meter högt krucifix på sin tomt

Josef Wikell vill bygga ett 43,5 meter högt krucifix på sin tomt. Människor ska kunna klättra upp i det och ”känna sig korsfästa”. Något udda ärende konstaterar stadsarkitekt Emina Kovacic..

Sydöstran - 15 mar 19 kl. 07:48

Vill bygga kors på tomten

Karlshamns kommun har fått in ett udda ärende. Josef Wikell vill bygga ett 43,5 meter högt krucifix på sin tomt. – Människor ska kunna komma upp och känna hur det känns att vara korsfästa..

YLE - 12 aug 15 kl. 12:17

Få vågar bygga eget hus i huvustadsregionen

Allt färre väljer att bygga nya egnahemshus i huvudstadsregionen. Yrsa och Rikhard Landsdorff vågade satsa och byggde sitt drömhus i Esbo - men lätt var det inte. Det har varit kaotiskt och jättetungt med småbarn, hund och heltidsarbeten.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Tom Wandell lämnar Örebro

Ishockeycentern Tom Wandell lämnar SHL-laget Örebro efter tre säsonger. 32-åringen är den senaste i raden av spelare som inte får fortsatt förtroende i klubben efter uttåget i SM-åttondelsfinalen mot Växjö nyligen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Mjällby mot ”Bajen”: ”Vi vill kämpa mot de bästa”

Genrep mot det i närmaste tuffast tänkbara inhemska motstånd. – Vi vill kämpa mot de bästa och få vet var vi står, säger Mjällbytränaren Milos Milojevic angående söndagens match mot Hammarby IF. .

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Reichard slutar: "Orkar inte längre"

Simmaren Maja Reichard, som tog guld i Paralympics i London 2012, lägger av. 27-åringen skulle ha varit ett av de svenska affischnamnen också i Paralympics i Tokyo nästa år, men hon känner inte att hon har råd att fortsätta sin satsning. - Det är med sorg jag gör det här.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Prognos: Chocksiffror för kommunens skolor

Budgetåret 2018 gick utbildningsnämnden back med elva miljoner kronor. Prognosen från februari 2019 visar på minus 31 miljoner. Nu kommer siffrorna för varenda skola i kommunen att fingranskas..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

33 vietnamesiska kvinnor offer för tvångsarbete

Migrationsverket har blivit bättre på att hitta misstänkta fall av tvångsarbete och människohandel. I dag finns det två aktuella fall i Blekinge där vietnamesiska kvinnor uppger att de jobbat fem år utan lön på en nagelsalong..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Passkontrollsstrul för resenärer på Arlanda

Passagerare på Arlanda flygplats kan inte passera passkontrollerna, rapporterar Aftonbladet. Anledningen är problem med gränspolisens datasystem. - Man har fått gå över till manuell kontroll, säger Ellen Laurin vid Swedavias presstjänst till tidningen.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Nu har de öppnat sitt bed and breakfast

Efter att ha drivit Scandic i Värnamo i elva år valde de för två år sedan att säga tack och adjö. Nu lever Kåre Johansson och Lillian Broms Johansson en betydligt lugnare tillvaro i Karlskrona där de öppnat Fregatten bed and breakfast på Björkholmen. – Vi kände oss inte färdiga, pensionärslivet var inte riktigt för oss, säger Kåre..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Man räddad efter tre dagar under rasat hus

En man har räddats ur rasmassorna efter det att ett hus kollapsat i delstaten Karnataka i södra Indien i tisdags. I en video som delats av räddningschefen syns hur personalen som arbetar med insatsen jublar när en man dras fram ur bråten.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Jägare åtalas för mordförsök på joggare

Den norske jägare som skottskadade en joggare utanför Klippan i Skåne i november förra året åtalas nu för mordförsök och jaktbrott. Det var i november förra året som en man i 75-årsåldern larmade polis efter att ha träffats av ett skott i höfttrakten. Hans skador visade sig vara lindriga.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Amatörer tävlar i formgivning

"Ett hantverksprogram som tar designen in i 2020-talet". Så beskriver programledaren Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande SVT:s nya program "Mästerskaparna", som får premiär i höst.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.