DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 22:46

DI - 15 mar 19 kl. 05:40

Kinas premiärminister lovar jobba hårt för tillväxtKina kommer att sänka momsen för tillverkningsindustrin och andra sektorer från och med den 1 april, och avgifter för socialförsäkringar/">försäkringar kommer att börja sänkas från och med den 1 maj. Det sade Kinas premiärminister Li Keqiang vid en presskonferens på fredagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kinas, Li Keqiang

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, premiärminister, lovar, jobba, hårtför , tillväxt
DI - 28 jan 16 kl. 12:55

Kinas premiärminister lovar att inte valutakriga

Kina kommer inte att föra något valutakrig, och det finns inga skäl för en fortsatt depreciering av yuanen. Det sade Kinas premiärminister Li Keqiang på torsdagen enligt CCTV, som citeras av Bloomberg News..

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 06:28

Kinas premiärminister lovar ekonomiska stimulanser

Han sade att sänkningar av skatter och avgifter fortsatt är nyckelåtgärder för att hantera nedåttrycket mot landets ekonomi. Premiärministern sade vidare att Kina kan använda reservkrav och räntor för att stödja den ekonomiska tillväxten, och han utlovade ansträngningar för att förhindra en hårdare inbromsning i ekonomin. Kina ska däremot inte använda kvantitativa lättnader eller massiv utgiftspolitik fört att stödja ekonomin eftersom sådana åtgärder skapar problem i framtiden Li Keqiang sade också att det inte är realistiskt att frikoppla USA:s och Kinas ekonomier, gemensamma intressen mellan de två ekonomierna väger betydligt tyngre än dispyterna och han hoppas att handelssamtalen mellan de två länderna kommer att nå resultat.

EU-Parlamentet - 29 jun 15 kl. 12:17

Artikel - Kinas premiärminister besöker Europaparlamentet

Allmän information : Kinas premiärminister Li Keqiang besökte Bryssel idag, där han välkomnades av talman Martin Schulz. Efter samtalen skrev Schulz på Twitter att det varit ”ett väldigt användbart möte om säkerhet, klimat, handel, investeringar och euroområdet”.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

SVT - 17 aug 15 kl. 02:04

Kinas premiärminister besökte olycksplatsen

Kinas premiärminister minister Li Keqiang har besökt platsen för den stora explosionsolyckan i hamstaden Tianjin..

Affärsvärlden - 11 nov 15 kl. 10:16

Kinas premiärminister utlovar kraftfulla åtgärder

Kinas premiärminister Li Keqiang har vid ett möte med företagsrepresentanter utlovat att använda flera kraftfulla åtgärder för att stödja tillväxten då ekonomin står inför en kvardröjande inbromsning och en historisk ombalansering..

DI - 16 mar 16 kl. 06:10

Kinas premiärminister: Går att undvika massavskedanden

Kina kan skära ned på uppblåsta industrier utan massavskedanden eller att landets tillväxtbana spårar ur.Det sade Kinas premiärminister Li Keqiang till reportrar vid en presskonferens i Peking på onsdagen, som markerar avslutningen på den tolv dagar långa nationella folkkongressen, rapporterar Bloomberg News..

SvD - 16 mar 16 kl. 08:48

Kinas premiärminister: Ingen ”kraschlandning” väntar

Kinas premiärminister Li Keqiang försökte skapa förtroende för den kinesiska ekonomin, efter att folkkongressen godkänt kommunistpartiets kommande femårsplan..

Blekinge Läns tidning - 04 apr 18 kl. 07:30

Pressad premiärminister lovar löneförhöjning

Malaysias premiärminister Najib Razak lovar en löneförhöjning till landets statstjänstemän, som utgör en viktig väljarbas för den styrande regeringskoalitionen inför det kommande valet som väntas utlysas inom kort.(TT).

Kristianstadsbladet - 04 apr 18 kl. 07:30

Pressad premiärminister lovar löneförhöjning

Malaysias premiärminister Najib Razak lovar en löneförhöjning till landets statstjänstemän, som utgör en viktig väljarbas för den styrande regeringskoalitionen inför det kommande valet som väntas utlysas inom kort.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 18 kl. 07:30

Pressad premiärminister lovar löneförhöjning

Malaysias premiärminister Najib Razak lovar en löneförhöjning till landets statstjänstemän, som utgör en viktig väljarbas för den styrande regeringskoalitionen inför det kommande valet som väntas utlysas inom kort. De totalt 1,6 miljoner anställda inom.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Stuteri i konkurs: Topphästar auktioneras ut

Ett danskt stuteri, som tidigare levererat tävlingshästar i toppklass, har gått i konkurs. Därför går nu i helgen 48 hästar på auktion på nätet. .

DI - 45 minuter sedan

Schlingmann: Näringslivsprofil inspirerade min ”svenska House of Cards”

Ett svenskt House of Cards – och med en välkänd styrelseordförande som förlaga för den fiktiva statsministern. Det är beståndsdelarna i en ny Viaplay-serie som är fritt baserad på Per Schlingmanns roman ”I maktens öga”..

DI - 1 timme sedan

Nya H&M-chefen: ”Det sker en omställning”

Framtidens tillväxt ligger i tätare koppling mellan näthandeln och de fysiska butikerna. Det säger H&M:s nytillträdde Sverigechef, skåningen Filip Ekvall, i samband med invigningen av den ombyggda flaggskeppsbutiken vid Gustav Adolfs torg i Malmö. .

DI - 1 timme sedan

Nikes resultat något bättre än väntat under tredje kvartalet

Sportartikeljätten Nike redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet..

DI - 1 timme sedan

May uppges vara redo att acceptera avtalslös brexit

Medan diskussionerna fortsätter i Bryssel rapporterar flera brittiska medier att premiärminister Theresa May är redo att acceptera ett avtalslöst utträde. Bland annat uppger källor inom regeringen för tidningen Guardian att risken för en avtalslös brexit har ökat tydligt..

DI - 1 timme sedan

Macron håller minitoppmöte med Kina

Frankrikes president Emmanuel Macron plockar med sig såväl Tysklands förbundskansler Angela Merkel som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker när han tar emot Kinas president Xi Jinping på tisdag..

DI - 1 timme sedan

Larmet: Äldre befolkning pressar Portugals ekonomi

Antalet personer i arbetsför ålder i Portugal kommer att minska med nära en tredjedel fram till år 2050, enligt en rapport från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD..

DI - 1 timme sedan

Fjärde generationen Ax:son Johnson: “Haft en stark förebild i Antonia”

Caroline Berg är den femte generationen som styr i handelsjätten Axel Johnson AB.  ”När jag tog över kände jag mig redo. Jag tycker att ansvar är kul och får energi av det”, säger hon i sin första stora intervju.

DI - 1 timme sedan

Teknikfest på Wall Street – S&P 500 går mot stark stängning

Storbolagsindexet S&P 500 går mot sin högsta stängningskurs sedan mitten av oktober på torsdagskvällen. Wall Street stiger med stöd av teknikaktier..

DI - 2 timmar sedan

S-veteranen vill samarbeta med M i migrationsfrågan

Lars Stjernkvist var under åren 1991-1998 riksdagsledamot och eller åren 1999-2004 var han Socialdemokraternas partisekreterare. Efter partiets sämsta val i mannaminne hoppas han nu att partierna vågar ta tag i de tuffa frågorna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.