Sydsvenskan > Opinion

Friday, 22 March, 05:44

Sydsvenskan - 15 mar 19 kl. 05:30

Barn dör i överfullt lägerStriderna mot IS i staden al-Baghuz har drivit tiotusentals kvinnor och barn till flyktinglägret al-Hol i norra Syrien. Lägret har länge varit överfullt, och många är i behov av vård. Över hundra barn tros ha dött i lägret sedan december. – Vi bedömer a.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
IS, baghuz, Hol, Syrien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barn, döri , överfullt, läger
BT - 15 mar 19 kl. 05:30

Barn dör i överfullt läger

Striderna mot IS i staden al-Baghuz har drivit tiotusentals kvinnor och barn till flyktinglägret al-Hol i norra Syrien. Lägret har länge varit överfullt, och många är i behov av vård. Över hundra barn tros ha dött i lägret sedan december.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 19 kl. 05:30

Barn dör i överfullt läger

Striderna mot IS i staden al-Baghuz har drivit tiotusentals kvinnor och barn till flyktinglägret al-Hol i norra Syrien. Lägret har länge varit överfullt, och många är i behov av vård. Över hundra barn tros ha dött i lägret sedan december.

GöteborgsPosten - 15 mar 19 kl. 05:30

Barn dör i överfullt läger

Striderna mot IS i staden al-Baghuz har drivit tiotusentals kvinnor och barn till flyktinglägret al-Hol i norra Syrien..

DN - 04 maj 18 kl. 21:48

Larm om svält i libyskt flyktingläger

På fredagen kom ett nytt larm om afrikanska flyktingar och migranter som tvingas leva under omänskliga förhållanden i Libyen. 800 personer, varav många kvinnor och barn, är inlåsta i ett överfullt läger där det varken finns mat eller vatten..

YLE - 03 maj 17 kl. 04:15

Mohammad avvisades till Afghanistan: “Alla här föraktar mig för att jag inte lyckades”

Hittills har 16 personer med afghanskt ursprung tvångsdeporterats från Finland till Afghanistan, de senaste i april i år. Men landet saknar möjlighet att ta emot flyktingarna. Utan kontakter till bostad eller arbete blir det en svår tillvaro, speciellt i det krigsdrabbade och oroliga landet.

Skånskan - 04 apr 16 kl. 14:00

Lärarparet blev gallerister

Personligt KONST. – Det är jätteroligt. Jag vet inte varför, men så fort jag ser en vit vägg tänker jag att ”Här klan man ha en utställning!

YLE - 04 sep 15 kl. 04:30

Ingen byråkratidjungel för den som vill hjälpa asylsökande

Intresset för att hjälpa de asylsökande som kommer till Finland har varit stort. Många vet ändå inte vad de kan eller får göra och tror att byråkratin sätter stopp.
Asylsökande är inga fångar, poängterar Ann-Charlotte Sirén-Borrego på Röda Korset.

YLE - 04 maj 15 kl. 08:29

”Alla borde få gilla gymnastik”

Helena Fredriksson undervisar i gymnastik och hälsokunskap i Ekenäs högstadieskola och Ekenäs gymnasium. Hon har jobbat som gymnastiklärare i 15 år och fungerar också som klasslärare. För henne handlar det om att visa på alternativ för att må bra.

Alingsås tidning - 24 sep 15 kl. 07:30

”Vi kan inte stanna här! Det är för trångt”

– Vi kan inte stanna här! Det är för trångt.
En av många upprörda röster från de nära 100 flyktingarna som kom till Höglunda i tisdags kväll.

YLE - 06 feb 14 kl. 04:30

Drumsöförälder ryter till om dagisplaner

Babyboomen bland de svenskspråkiga i Helsingfors som ställer krav på dagvården får inte Drumsöborna att hoppa av glädje. Det nya daghemmet Pärlan, som ska byggas på Busholmen för att täcka en del av det växande behovet av nya dagisplatser, ska nämligen också betjäna barnen på Drumsö. Att skjutsa sina barn från Drumsö till Busholmen är lättare sagt än gjort enligt Shama Österman som är ordförande för familjearbetsgruppen vid Drumsösällskapet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Löfven frågande inför KD-besked om SD

Statsminister Stefan Löfven (S) är både förvånad och inte förvånad över KD-ledaren Ebba Busch Thors besked om att partiet öppnar för förhandlingar med Sverigedemokraterna i enskilda sakfrågor, även migration. – Jag är förvånad över att ett kristdemokrat.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Zlatan på väg tillbaka efter skada

Efter en hälseneskada och två missade matcher är Los Angeles Zlatan Ibrahimovic på väg tillbaka, enligt lagets hemsida. LA Galaxy meddelar nu att Ibrahimovic efter omkring tre veckors frånvaro kommer att delta på nästa veckas träning. Förhoppningen är a.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Dödsantalet stiger efter explosion

Minst tolv personer har omkommit efter en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina på torsdagen. Tidigt på fredagsmorgonen lokal tid, hade 88 personer tagits ut ur det brinnande fabriksområdet, inklusive de tolv döda. Ett dussintals människor skada.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Oljeutsläpp på Limhamn efter trafikolycka

Vid 23-tiden skedde en singelolycka på Kalkbrottsgatan..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Skottland förödmjukat: "Det var hemskt"

Kvalet till herrarnas fotbolls-EM inleddes med en riktig knall. Skottland fick stryk med hela 0–3 av Kazakstan och Alex McLeish fick frågor om han skulle avgå på plats i Astana. – Den frågan tänker jag inte luras in i, säger förbundskaptenen surt.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Flera filmade olycka – anmäls av polisen

I samband med en dödsolycka i södra Stockholm filmade flera personer händelsen. Sex av dem har nu polisanmälts – av polisen själv. "Jag och mina kolleger känner mycket olust och upprördhet över den likgiltighet som människor visar", säger Filip Rundberg.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Greps med stulet smink för 32 000 kronor

En man har gripits i ett varuhus i Södertälje, i ryggsäcken hade han stulet smink för 32 000 kronor. Enligt polisen plockade mannen på sig sminket i affären och lade det i en ryggsäck. Sedan passerade han kassan innan en väktare på plats grep honom.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Stenbergs perfekta slut: Nu ska jag bara fira

Sista matchen med gänget – då sköt Rebecca Stenberg två av målen och fick fira sitt fjärde SM-guld. Snacka om den perfekta slutpunkten. – Man ska avsluta på topp, sade Luleåforwarden efter 5–1-segern i avgörande SM-finalen över Linköping.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Tekniksektorn ledde uppgång på Wall Street

Kraftiga kurslyft i flera it-bolag ledde uppgången på de amerikanska börserna på torsdagen. Apple steg exempelvis 3,7 procent och Microsoft ökade 2,3 procent. Ny ekonomisk statistik mildrade konsekvenserna av onsdagens räntebesked från centralbanken Fed.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Äldre befolkning pressar Portugals ekonomi

Antalet personer i arbetsför ålder i Portugal kommer att minska med nära en tredjedel fram till år 2050, enligt en rapport från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD. Den snabba åldringskurvan kommer att leda till en kraftig minsk.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.