SR > Nyheter

Saturday, 23 March, 14:10

Liknande nyheter

Taggar: , svarade, Feministiskt, Initiativom , sidouppdrag
SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 00:31

Därför går det bra för Feministiskt initiativ

Där andra partier tagit till sig amerikanska studier som pekar på positiva effekter av att knacka dörr har Gudrun Schymans feminister gått ett steg längre och satsat på homepartyn. Med en fungerande och värvande organisation har en viktig förutsättning för att lyckas i politiken kommit på plats. Den vedertagna teorin är att möjligheten för nya partier att växa fram ökar i takt med att skillnaderna mellan de dominerande stora partierna minskar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Feministiskt initiativ: "Det har varit en fantastisk valrörelse"Ökar i mätning

SVERIGE. Feministiskt initiativ har haft en minst sagt lyckad valrörelse. Med hjälp av välbesökta homeparties, en valskiva och flitigt kampanjande väntas de nu få ta plats i Europaparlamentet.

Nyheter 24 - 26 mar 11 kl. 19:53

Fi förblir feministiskt initiativ


Gudrun Schyman fick inte med sig kongressen för ett namnbyte till Feministerna Feministiskt initiativ håller i helgen partikongress i Malmö där man ska välja tre nya talespersoner samt besluta om huruvida partiet ska byta namn - på nuvarande talesperson Gudrun Schymans initiativ - till Feministerna.? Det blev inget namnbyte. Jag fick inte med mig kongressen, säger Gudrun Schyman till Nyheter24:?

BT - 30 maj 14 kl. 09:53

Ljunggren: Feministiskt initiativ och trenden att avstå slips

Att valet skulle bli en succé för Feministiskt initiativ förvånade föga den som likt mig besökte Swedbanks arrangemang ”Tillväxtdagarna” i Umeå härförleden. Det är nämligen så att bankfolk, liksom näringslivet i stort, inte längre bär slips. Trenden har också spritt sig till politikerna, fast de åtminstone sedan 60-talet, haft en lätt sjaskig klädstil.

ÖstersundsPosten - 12 sep 14 kl. 13:35

Därför ska du rösta på Feministiskt Initiativ

I Jämtland/Härjedalen har antalet medlemmar i Feministiskt Initiativ näst intill tiodubblats på mindre än ett år, vilket visar att det finns ett stort intresse i länet för de frågor som Feministiskt Initiativ driver..

Expressen - 09 jun 18 kl. 17:37

Politikveckan i Järva börjar – Feministiskt initiativ är först ut

I dag inleds politikerveckan i Järva, nordväst om Stockholm.Under nio dagar ska samtliga riksdagspartier och Feministiskt initiativ vara på plats på Spånga idrottsplats. Först ut är just Feministiskt initiativ – klockan 19.

YA - 27 aug 18 kl. 06:06

Feministiskt initiativ förnyar Sjöbopolitiken

#metoo-rörelsen har visat att det behövs ett politiskt parti i riksdagen som prioriterar frågorna som gäller makt och kön. Feministiskt Initiativ kommer aldrig sätta kvinnors mänskliga rättigheter på väntelistan till förmån för andra frågor. Det är dags för Feministiskt Initiativ att ta plats i riksdagen och i Sjöbo kommun..

Västerbottens Folkblad - 09 feb 19 kl. 15:00

”Vad händer med Feministiskt initiativ nu?”

I helgen kommer Gudrun Schyman lämna posten som partiledare för Feministiskt initiativ. Som efterträdare väntas Stockholmsnamnet Farida al-Abani ta över och samarbeta med Gita Nabavi. Al-Abani har jobbat som samordnare för Feministiskt Initiativ i Stockholm och har engagerat sig i folkhälsofrågor.

Politikerbloggen - 23 feb 11 kl. 15:25

NAMNBYTE Feministiskt initiativ byter namn till Feministerna

NAMNBYTE FÖR FI. Feministiskt initiativs styrelse ställer sig bakom ett förslag från Gudrun Schyman att byta namn till Feministerna. - Vi har mognat som organisation och jag tycker därför att det vore bra att manifestera det med ett namnbyte, säger Gudrun Schyman.

Newsmill - 05 jul 11 kl. 18:19

Feministiskt initiativ är inget enfrågeparti

Feministiskt initiativ utmanar bilden av att Sverige är ett öppet och jämställt samhälle som respekterar mänskliga rättigheter. Nu presenterar vi Feministiskt initiativs skuggriksdagsgrupp som kommer att skugga regering och riksdag den kommande mandatperioden..

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Höga krav i skolan får elever att må sämre

Fler än någonsin söker hjälp hos barn och ungdomspsykiatrin BUP, efter att kraven i skolan blivit alltför höga. Det skriver flera chefer inom BUP runt om i landet på Svenska Dagbladets debattsida i dag..

SR - 45 minuter sedan

Stora väderskillnader i landet – SMHI varnar

Det är stor väderskillnad mellan norra och södra Sverige för tillfället. Under helgen varnar SMHI för både stormvindar, snöbyar och gräsbränder..

SR - 1 timme sedan

Löfven försvarade januariavtalet

Statsminister och partiordförande Stefan Löfven höll idag tal på socialdemokraternas partikongress i Örebro. Han försvarade samarbetet med Centerpartiet och Liberalerna och januariavtalet som bland annat innebär planerade förändringar av arbetsrätten och hyressättningen..

SR - 2 timmar sedan

Minst fyra döda i bombdåd i Afghanistan

I södra Afghanistan har minst fyra personer dödats och över 30 skadats i ett bombdåd i provinsen Helmand..

SR - 3 timmar sedan

SDF: Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien

Terrororganisationen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter. Det innebär att IS nu ska ha drivits ut från sitt sista fäste i landet, Baghuz..

SR - 4 timmar sedan

Kraftig explosion i Mogadishu

En stor explosion har hörts i Somalias huvudstad Mogadishu, uppger ett vittne för Reuters..

SR - 4 timmar sedan

Stefan Löfven talar på S-kongressen

Socialdemokraterna håller just nu sin partikongress i Örebro. Partiordföranden Stefan Löfven håller tal..

SR - 5 timmar sedan

S-kongress : Oro – men ingen hård kritik

Varken regeringsbildningen eller januariöverenskommelsen vållade särskilt stor debatt under den enda fria debatten på Socialdemokraternas kongress igår kväll. Men flera oroades av konsekvenserna..

SR - 6 timmar sedan

SDF: IS har besegrats i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

SR - 7 timmar sedan

Terrordrabbad moské har öppnat

En av de två moskéer i Christchurch som drabbades av terrorattacker har så smått öppnat igen. Genom staden hölls under lördagen även en manifestation för kärlek..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.