Skånskan > Nyheter

Wednesday, 27 March, 03:18

Skånskan - 15 mar 19 kl. 05:00

Hundskit matchas med EslövsgröntESLÖV Från och med nu ska Eslöv bli mindre brokigt och mer enhetligt. Kommunen har tagit fram ett ambitiöst program för offentlig miljö.
Till och med färgsättningen av hundlatrinerna räknas upp och de ska lackas i Eslövsgrönt.Ett 45 sidor långt dokument ska från och med nu ge vägledning om hur Eslövs offentliga miljöer ska stöpas framöver.
Det handlar om det ”Program för offentlig miljö” som arbetats fram av kommuntjänstemän och inhyrda landskapsarkitekter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eslövsgrönt, ESLÖV Från, Eslöv, Eslövs, Program, Bengt Andersson, Att

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundskit, matchasmed , Eslövsgrönt

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

M kräver svar om fler filer på motorvägen

Skåne Moderaterna driver på för att E6 genom Skåne byggs ut till sex filer. Den rödgröna oppositionen står inte bakom det kravet.Mer näthandel och fler transporter genom Skåne ställer krav på högre kapacitet på vägarna.

Skånskan - 6 timmar sedan

Så tas restprodukt till vara

Lund Aquafaba, det vill säga uppvispat kokspad från exempelvis kikärtor, är ett veganskt alternativ som kan ersätta äggvita för att ge majonnäs och kakor rätt konsistens.Det innebär att en restprodukt tas till vara, men användning i större skala kräver att kikärtorna samtidigt kommer till nytta.
En grupp blivande civilingenjörer i livsmedelsteknik vid Lunds tekniska högskola presenterar nu en lösning: kex som baseras på bland annat kik-ärtor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Största barnkören sjunger med Pippi

STAFFANSTORP Det är full fart på scenen direkt i föreställningen Tjolahopp.
Den bygger på sånger från Astrid Lindgrens berättelser och har premiär på onsdagen.Målet är att bli världens största barnkör.

Skånskan - 6 timmar sedan

Slutspelat för Svedala Volley

volleyboll Svedala Volley-damerna har spelat klart för säsongen. I den avgörande SM-kvartsfinalen blev det förlust med 0-3 hemma mot Gislaved.
– Inte mycket att säga.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tusenårig Sandbyskatt inspiration till vikingaspel

Södra Sandby När kyrkogården i Södra Sandby skulle utvidgas i slutet på 1800-talet hittades en 900 år gammal silverskatt i det som i dag är prästgårdens trädgård.
På tisdagskvällen uppfördes ett vikingaspel i kyrkan där historien om hur skatten en gång hamnade i Södra Sandby stod i fokus.– Skatten hittades 1882 intill prästgården där jag bor.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bröt upp fönster och dörr

Lund En bostad på Hallonstigen utsattes någon gång söndag-måndag för inbrott.
Både källardörren och ett fönster hade brutits upp. Bostaden blev genomsökt men det är ännu oklart vad som stulits..

Skånskan - 8 timmar sedan

Eldade vid förskola

Lund Någon gång under veckoslutet lutades en lastpall mot ytterväggen till Munspelets förskola och sedan tändes lastpallen på. Men elden slocknade snabbt och endast sotskador på väggen uppstod. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse..

Skånskan - 8 timmar sedan

Två dömdes för hot på skola

Lund Två 17-åriga pojkar döms nu för olaga hot mot en elev på Katedralskolan i oktober.Påföljden blev i båda fallen 30 timmars ungdomstjänst.
Åklagaren åtalade i första hand för försök till grov misshandel.

Skånskan - 8 timmar sedan

Stal mat på Ica – får böta

ESLÖV En 47-årig kvinna från Eslövs kommun döms till 5 000 kronor i dagsböter för att ha stulit mat för 546 kronor på Ica Kvantum den 4 december förra året..

Skånskan - 8 timmar sedan

I 150 knyck hem från festival

Eslöv Ett sällskap som var på väg hem efter att ha besökt Emmabodafestivalen hamnade i somras i en kollision vid trafikplats Roslöv på E22 utanför Eslöv. Nu döms föraren i bilen för grov vårdslöshet i trafik.
Ett vittne beskriver att bilen ”vinglade åt alla håll och kanter” och ansåg bilen vara livsfarlig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.