Skånskan > Nyheter

Wednesday, 20 March, 17:04

Skånskan - 15 mar 19 kl. 05:00

Fritt fram för 150 bostäderfogdaröd Mellan 100 och 150 bostäder kan byggas på ett större jordbruksområde i Fogdaröd. Nu har kommunstyrelsen sagt ja till detaljplanen.I januari 2016 förvärvade fastighetsentreprenören Henrik Fors-Ellnér det 16 hektar stora markområdet i Fogdaröd. Efter flera års planerande har detaljplanen fått grönt ljus i kommunstyrelsen och ska härnäst upp i kommunfullmäktige. Kommunalrådet Johan Svahnberg (M) är mycket positiv till satsningen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Mellan, Fogdaröd, Henrik Fors-Ellnér, Johan Svahnberg, SkD, Norra Fogdarödsvägen, Höörs, Alexander Resic

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frittfram för , 150, bostäder
DI - 20 dec 17 kl. 07:30

SSM har tilldelats en markanvisning vid Bällstaviken i Ulvsunda motsvarande 150 bostäder

SSM Holding AB (publ), Sveriges ledande bostadsutvecklare inom smarta och prisvärda bostäder, har tilldelats en markanvisning om 150 bostäder av Stockholms stad. Mark-anvisningen är belägen vid Bällstaviken i nuvarande Ulvsunda industriområde, ett område som är under omvandling till en attraktiv blandad stadsbebyggelse..

Västerbottens Folkblad - 26 mar 14 kl. 07:33

”Mopedligan” gjorde inbrott i 150 bostäder

De fyra männen i ”Mopedligan” bröt sig in i runt 150 bostäder och stal för runt tre miljoner kronor. I går åtalades fyra män. Polisen i Västra Götaland har utrett en stöldhärva där över tusen stulna föremål har hittats.

YLE - 15 apr 14 kl. 11:23

Besvär stoppar 150 bostäder i Karleby

Vasa förvaltningsdomstol har förkastat detaljplanen för Atomokvarteret i Karleby centrum. Planen behandlar inte markägarna likvärdigt motiverar domstolen sitt utslag. Atomokvarteret får ett mera massivt och högre byggande än vad som tillåts på grannfastigheter , skriver förvaltningsdomstolen.

Trelleborgs Allehanda - 25 okt 18 kl. 08:00

Förskola och 150 bostäder byggs vid Parken

Området kring Parken och Allén är på väg att förändras i grunden. Kommunen planerar en ny förskola med sex avdelningar på en del av parkeringen utanför Parken och cirka 150 bostäder längs Allén..

DN - 16 okt 14 kl. 06:00

Klimatrisker stoppade bygge av 150 bostäder

Botkyrka kommun tackade nej till 150 nya bostäder. Skälet: Klimatförändringarna gör att risken med bygget var för stor..

Skånskan - 14 jun 18 kl. 05:00

450 nya bostäder vidgar Bara söderut

BARA Norr om Spångholmsgården och den planerade galoppanläggningen planerar Peab bygga totalt 450 bostäder.
– Vi bygger bit för bit och det under kanske femton års tid, säger Pia Andersson, regionchef Peab fastighetsutveckling.I anslutning till den i dag oanvända Spångholmsgården planerar Peab att bygga 150 bostäder.

BT - 21 jul 14 kl. 19:56

Klartecken för 150 nya bostäder

Nu har kommunen klubbat igenom detaljplanen för nya bostäder på Hestra. För en dryg vecka sedan vann detaljplanen laga kraft, efter några månaders försening. Under det senaste året har området runt nedlagda Hestra sjukhem stått öde och sjukhemmets redan nedgångna fasad förföll ytterligare när byggnaden eldhärjades i december förra året.

BT - 10 okt 14 kl. 07:58

Skisser: Här blir plats för 150 nya bostäder i Borås

Det övergivna brandhärjade sjukhemmet rivs och forslas bort för att ge plats åt Trädgårdsstaden Hestra – småskalig bebyggelse i grönskande kvarter. – Det är lite folkhemstanke bakom konceptet, att det ska tilltala unga som gamla, säger Robert Smith på Cernera Fastigheter AB. BT presenterar i dag de första skisserna på det nya bostadsområdet med uppemot 150 bostäder, som Cernera och Mjöbäcks Entreprenad ska bygga i etapper de kommande tre–fyra åren.

Trelleborgs Allehanda - 22 nov 18 kl. 05:00

Trångt med både bostäder och förskola vid Parken

Kommunen har storslagna planer för Allén, söder om ingången till Parken, där det ska bli både förskola med sex avdelningar och upp emot 150 bostäder. Men nu sågas planerna. Utrymmet för både förskolan och bostäderna är för litet..

Skånskan - 27 jan 17 kl. 08:48

Nytt bostadsområde med 300 bostäder

Skurup Cirka 300 bostäder ska byggas i ett helt nytt bostadsområde väster om Saritslöv. Byggplanerna ska förverkligas under 2018. ERWP.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Hade kniv på allmän plats

HÖRBY En 39-årig Malmböo döms för att ha burit kniv på allmän plats trots att det inte var befogat, vilket är ett brott mot knivlagen. Detta gjorde han sig skyldig till på Bollhusgatan i Hörby den 9 januari i år.
39-åringen själv anser inte att kniven är att betrakta som en kniv eftersom han ”tagit bort spetsen på den”.

Skånskan - 15 minuter sedan

Stannade inte vid rött ljus

HÖRBY En 62-årig kvinna åtalas för brott mot trafikförordningen. Hon körde enligt åklagaren mot rött ljus på Ringsjövägen i Hörby den 20 december förra året.
62-åringen nekar till brott men en polis ska ha sett det hela och åberopas som vittne.

Skånskan - 45 minuter sedan

Ännu ett snabbmatsinbrott

löddeköpinge Vid lunch i måndags stod en danskregistrerad bil utanför Burger King på Center syd. När föraren kom tillbaka hade någon brutit sig in i bilen. En datorväska och en pekdator var borta..

Skånskan - 45 minuter sedan

Tävling igång om Almelund

kävlinge I veckan har kommunen ut med en markanvisningstävling för byggherrar gällande Almelund. Tre byggherrar ska utses. Anbuden ska vara inlämnade senast 15 maj.

Skånskan - 45 minuter sedan

Inbrott på Nordanväg

Kävlinge I måndags morse upptäcktes att inbrott gjorts i en butik på Nordanväg. Mynt för 120 kronor var stulna. Polisen har även fått in två anmälningar om försök till inbrott i två lägenheter på samma gata..

Skånskan - 45 minuter sedan

Höstvete för 70 000 borta

Kävlinge I måndags skulle en lastbil hämta höstvete hos en lantbrukare i Kävlinge. Lantbrukaren såg lastbilen på förmiddagen, men vid kontakt med Lantmännen hade de inte fått någon leverans. Lantbrukaren har nu polisanmält händelsen som en stöld.

Skånskan - 45 minuter sedan

Eldade avfall – anmäls

MARIEHOLM Eslövs kommun har polisanmält en boende utanför Marieholm för att olovligen ha eldat avfall och sedan grävt ner askan.
Det är Eslövs kommun som anmält saken. Askprov togs av en utskickad miljöinspektör i februari.

Skånskan - 45 minuter sedan

Elever slagna på skola

ESLÖV En högstadieelev på en skola i Eslövs kommun har blivit anmäld för att ha slagit två andra elever.
Vid 15.10-tiden anklagas en 15-åring för att ha slagit en 16-åring med öppen hand ute på skolans bilparkering.

Skånskan - 45 minuter sedan

Misshandel och olaga hot

ESLÖV Eslövspolisen har fått in en anmälan från en 32-årig man i Eslöv som anklagar en 30-åring från Malmö för att ha knuffat och hotat honom på Greve Duckers väg vid 13-tiden på måndagen..

Skånskan - 45 minuter sedan

Tolvåring stal sedlar

ESLÖV Biografen Bian på Köpmansgatan fick under måndagskvällen besök av tre unga pojkar. Det slutade, enligt en polisanmälan som Bian lämnat in, med att en pojke i tolvårsåldern rafsade åt sig en hög kontanter från kassan.
Enligt anmälan var trion därinne flera gånger för att köpa godis men ångrade sig hela tiden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.