Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 23 March, 09:46

Liknande nyheter

Taggar: Förskolanoch , skolan, helt, fullaska , byggasut
YLE - 20 jan 16 kl. 11:05

Borde mobiltelefoner förbjudas i skolan helt och hållet?

Enligt tidningen Keskisuomalainen tycker lärarfacket OAJ att mobiltelefonen också ska kunna förbjudas under rasterna. Vad tycker du? Diskussionen om mobiltelefonanvändning i skolorna har tagit ny fart.

BT - 31 okt 12 kl. 07:21

Särskolan missades helt i skolkatalogen: "Beklagligt"

Hela Byttorpsskolan fotograferades till skolkatalogen. Hela...? Nej, särskoleklassen glömdes helt enkelt bort och kom inte med.

SvD - 27 jan 15 kl. 17:52

FP: Tydligare ansvar om staten tar över skolan helt

Att staten via Skolverket går in i svaga skolor gör styrningen av skolan ännu otydligare. Det säger Folkpartiets skoltalesperson Christer Nylander som istället vill att skolan blir helt statlig..

Expressen - 27 feb 15 kl. 12:59

Förälder på förskolan: "Är helt oacceptabelt"

Flera föräldrar som har barn på den förskola i Malmö där en anställd gripits, misstänkt för sexuella övergrepp, är upprörd över hur händelsen hanterats. – Man chockeras över att det inte läggs mer energi och kraft på om det finns fler drabbade barn på förskolan, säger en av dem..

YA - 18 aug 14 kl. 17:28

Glädjeyra på skolan

Foto: Sprisse Nilsson
På kommunens nyaste friskola rådde det feststämning när skoldörrarna öppnades på måndagen.
- Det är bara glädjetårar, var inte oroliga! försäkrade en rörd Camilla Backman, friskoleföreningens ordförande, när hon i går invigningstalade på Hammehögs friskola.

Kristianstadsbladet - 11 maj 13 kl. 04:00

Bör staten ta över skolan?

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Den som beslutar betalar. Den finansieringsprincipen råder mellan stat och kommun.
Om staten ökar kraven på kommunerna ska de kompenseras för ökade kostnader.

Alingsås tidning - 08 jun 17 kl. 15:32

Förskolan i Långared invigd

Verksamheten i den nya förskolan i Långared har varit igång ett tag – i veckan skedde den officiella invigningen.
För drygt ett år sedan togs det första spadtaget för den nya förskolan i Långared. I början av mars flyttade barn och personal på de fyra avdelningarna in, och i onsdags var det alltså dags för officiell invigning med tillhörande bandklippning.

YA - 10 okt 17 kl. 00:01

Skolan får ytterligare 16 miljoner kronor

Förskolan, skolan och gymnasiet får ytterligare 16 miljoner kronor nästa år. Dessutom avsätts 250 miljoner kronor till den nya Surbrunnsskolan..

GöteborgsPosten - 25 apr 17 kl. 13:24

Färre utbildade pedagoger i förskolan

Förskolelärarna räcker inte till när landets förskolor anställer för att möta kraven på minskade barngrupper. Många inom förskolan saknar helt utbildning för arbete med barn – och de regionala skillnaderna är stora..

NSD - 27 nov 17 kl. 09:35

Snöfallet: tog sig inte ut från förskolan

Förskolan var helt insnöad under fredagen..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Kraftig explosion i Mogadishu

En stor explosion har hörts i Somalias huvudstad Mogadishu, uppger ett vittne för Reuters. Kraftig rök syns bolma från platsen för explosionen. Enligt polisen är det en bilbomb som exploderat, följt av skottlossning, i ett område med regeringsbyggnader.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Populär sjö borta i Chile - bara öken kvar

Av det som en gång var ett utflyktsmål för att bada, åka vattenskidor eller enbart svalka sig i den chilenska sommarhettan, återstår i dag en sandöken. Efter tio år av torka är sjön Aculeo, en timmes bilfärd från huvudstaden Santiago, borta.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Vänta med Attefallshus - nya regler väntar

Planer på att bygga ett Attefallshus på tomten i sommar? Vänta lite - det kan löna sig. Mycket pekar på att regeländringar som tillåter att bygga större kan vara på gång inom kort.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. - Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Höjda krav lyfte Sverige till världstoppen

Efter OS-guldet höjde lag Hasselborg kraven på sig själva. Sedan dess har kvartetten stabiliserat sig i världstoppen. - Det är väldigt, väldigt kul att spela curling just nu, säger den svenska trean Sara McManus.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Bilder live från fiskepremiären

Under lördagen är det fiskepremiär i Mörrumsån. Vi uppdaterar live med bilder från premiären..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Han får Bruno Ganz åtråvärda ring

Den tyskspråkiga kulturvärldens gissningslek är slut. I fem veckor, sedan skådespelaren Bruno Ganz avled, har det tisslats och tasslats om vem som ska få ärva hans skådespelarring. Nu är svaret här: Jens Harzer.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Mycket talar för Olsson mot Rumänien

Svensk mästare med AIK, genombrott i landslaget och en ny sväng ut i världen. 2018 var Kristoffer Olssons år. Nu är det 2019, men mycket talar för att mittfältaren fortsätter där han slutade på Friends i november.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Priset för militärövningen: 46,5 miljoner

Northern Wind 19 är den största militärövningen i Norrbotten sedan 1991 och prislappen blir därefter. 46,5 miljoner kronor kostar det försvarsmakten att öva med förband från Finland, Norge, Storbritannien och USA.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

”Mjällbys nyförvärv ser spännande ut”

Med bara drygt en vecka till seriepremiären, hur ska det gå för Mjällby AIF? Formel 1-intresset och en samvetsfråga: hur bidrar du till att rädda miljön? Det är frågor som Lördagspanelen har att ta ställning till den här gången..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.