Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 22 March, 15:12

Liknande nyheter

Taggar: Tydligare, uppdragför , förstelärare
SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 06:51

Åtta nya förstelärare i Uppvidinge

Det blir fler förstelärare i kommunen. Ett stadsbidrag från Skolverket ger möjligheten och nu utannonseras åtta nya tjänster. Sen i somras finns det tre förstelärare i kommunen och det utökas med ytterligare åtta från och med första juli.

BT - 11 dec 14 kl. 12:59

Förstelärare på obestämd framtid

Sju av tio lärare som utsetts till förstelärare vet inte hur länge uppdraget gäller. I stället för en fast tjänst har de fått ett tidsbegränsat förordnande. "Under all kritik" säger Lärarförbundet och nu kan en regelskärpning komma att ske.

SmålandsPosten - 20 jun 14 kl. 08:52

Åtta förstelärare har blivit utsedda

Nu är det klart vilka som blir nya förstelärare i Uppvidinge kommun. Från förs­ta juli blir åtta personer tillsvidareanställda på de nya tjänsterna. – Det har varit hård konkurrens om platserna och det är många duktiga ­lärare som sökt, så det har inte varit lätt, säger Roger Wisberg, utvecklings­ledare för barn- och utbildningsförvaltningen i Uppvidinge kommun.

SR - 30 apr 14 kl. 08:04

Satsningen på förstelärare får häftig kritik

Regeringens satsning på så kallade förstelärare, blev inte som tänkt. Många förstelärare har svårt att få tiden att räcka till för sitt uppdrag som innebär att bland annat inspirera andra lärare på skolan..

BT - 25 okt 13 kl. 09:53

Förstelärare har inte kommit igång

För fyra månader sedan inledde 40 pedagoger sin tjänst som förstelärare. Nu visar kommunens egen undersökning att en tredjedel av förstalärarna inte kan lägga någon arbetstid på de specifika uppgifter som de får höjd månadslön för att utföra. ?

UNT - 16 sep 13 kl. 14:10

Förstelärare på lång sikt

Kollegialt lärande är något som Knivstas tre förstelärare tror mycket på. Här får de tillräckligt med tid till sitt nya uppdrag, något som inte visat sig vara självklart i många andra kommuner..

DalaDemokraten - 27 aug 14 kl. 14:19

80 förstelärare och 19 miljoner till Faluns skolor 2015

Med ordning i ekonomin och fler i arbete kan regeringen nu gå fram med ytterligare satsningar på skolan. Satsningar som kommer bidra till en återupprättad kunskapsskola med tydligare kunskapsmål, nationella prov och mindre klasser för mer lärartid. En skola som ser alla och glömmer ingen.

BT - 24 jun 14 kl. 09:45

Förstelärarna fler i Borås

Det blir ingen generell tidsnedsättning men inte heller utökade krav på de 153 anställda som får titeln förstelärare i Borås stad – och därmed ?5 000 kronor i lönepåslag. – De är redan identifierade som skickliga lärare.

Kristianstadsbladet - 08 maj 14 kl. 07:00

Oklarheter kring förstelärarnas arbetsuppgifter

32 förstelärare tillsattes i höstas. I augusti tillkommer ytterligare 77. Samtidigt är det inte klart hur de nya arbetsuppgifterna ska lösas tidsmässigt för lärarna.

Trelleborgs Allehanda - 20 aug 13 kl. 06:30

Förstelärarna på plats

Foto: Hanna F.Ellborg
När kommunens skolor drar igång igen efter höstterminen har nio lärare uppgraderats till förstelärare. Deras uppdrag är att förfina det pedagogiska arbetet på skolorna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Våldtog flicka med ögonbindel - åtalas

En maskerad man satte en ögonbindel på en ung flicka varpå han uppmanade henne att gå ut i ett skogsområde i Sydnärke, skriver Nerikes Allehanda. Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks därefter ha våldtagit flickan. Nu åtalas han för flera fall av grov våldtäkt mot barn.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Felix Sandman i ny norsk Netflix-serie

Regissören Per-Olav Sørensen ("Störst av allt") gör en ny norsk originalserie för Netflix där svensken Felix Sandman spelar en av rollerna. Serien heter "Hjem til jul" och handlar om Johanne (Ida Elise Broch) och hennes 24-dagars jakt på den perfekta dejten att ta med hem till familjen på jul.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Frisk Halfvarsson sjuk igen

Först var han sjuk. Sedan blev han frisk. Nu är längdåkaren Calle Halfvarsson sjuk igen.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Mänsklig ring kring moské vid fredagsbönen

En vecka efter terrorattacken i Nya Zeeland samlades stockholmare i en manifestation för rätten att be i trygghet. Unga, gamla och företrädare för olika religiösa samfund bildade en mänsklig mur kring Stockholms moské under fredagsbönen.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fler museer bojkottar Sacklers donationer

Fler brittiska museer följer nu National Portrait Gallerys exempel och vägrar att ta emot donationer från familjen Sackler, som har beskyllts för att driva på den så kallade opioidkrisen i USA. Enligt The Guardian har samtliga Tate-museer fattat beslut om att tacka nej.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ekdal spelar inte mot Rumänien

Mittfältaren Albin Ekdal är fotskadad och kommer inte att spela lördagskvällens EM-kval mot Rumänien på Friends arena. - Han stukade foten i helgens match, foten svullnade upp. Han har behandlats hela veckan, men det är inte så bra att han kommer att delta i matchen, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Muslimska länder i upprop mot islamofobi

Islamiska konferensorganisationen (IKO) kräver åtgärder mot islamofobiskt våld, efter terrordådet mot nyzeeländska moskéer där 50 personer dödades.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

FLASH:Bolund föreslås som språkrör

Per Bolund föreslås ta över som språkrör för Miljöpartiet efter Gustav Fridolin, enligt valberedningen.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Kurskollaps för Nokia

Den finländska telekomjätten Nokias aktie rasar med nästan 8 procent på Helsingforsbörsen. Kurskollapsen kommer sedan Nokia berättat om att det finns frågetecken kring regelefterlevnaden inom Alcatel-Lucent, som Nokia förvärvade 2016.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Protester utanför S-kongress

Protester mötte ombuden när Socialdemokraterna inledde sin 40:e partikongress. Utanför demonstrerade Hyresgästföreningen mot januariavtalet och "Tantpatrullen" mot usla pensioner.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.