Kristianstadsbladet > Nyheter

Saturday, 23 March, 13:57

Kristianstadsbladet - 15 mar 19 kl. 05:00

Ansökan: Jägare vill jaga sjöfågel på öar – men kommunen äger inga öarEn jägare vill arrendera öar inom Bromölla kommun för jakt av sjöfågel. Det framgår av en ansökan till Bromölla kommun. Kruxet är att kommunen inte äger några öar i Hanöbukten. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Bromölla, Hanöbukten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ansökan, Jägarevill , jaga, sjöfågel, öarmen , kommunen, äger inga öar
YA - 21 jun 14 kl. 09:00

Indraget tillstånd får krögare att sluta

Foto: Mark Hanlon
Sabih Tügel, krögare på Restaurang Hamngatan 14 slutar efter 37 år som krögare i Simrishamn och Ystad. Det indragna alkoholtillståndet fick honom att bestämma sig.
– Alla måste förstås sköta sitt jobb.

Skånskan - 18 apr 18 kl. 15:17

Djurägare hotas med vite

Sjöbo Länsstyrelsen kräver att en djurägare i Sjöbo kommun håller sina hästar rena och att de har torra ligghallar. Mannen måste även mocka regelbundet i hundarnas rastgårdar.Länsstyrelsen genomförde en kontroll på mannens gård redan 2011.

Skånskan - 29 jan 19 kl. 05:00

Fastighetsägare förbjuds hyra ut hus

SJÖBO Det har inte funnits dricksvatten i kranen på flera månader, dusch- och tvättvattnet är missfärgat och luktar illa, ventilationen är dålig och i källaren luktar det mögel.
Nu förbjuds en 55-årig man omedelbart att hyra ut sitt illa underhållna hus till en familj med fyra barn.I mitten av december gjorde kommunens miljöenhet en inspektion av boendeförhållandena i tvåvåningsvillan utanför Sjöbo.

Supermiljöbloggen - 14 nov 14 kl. 13:27

Jaktfrågorna politikerna driver i riksdagen

Jakt är en ständigt aktuell debatt och åsikterna går isär, men vad driver politikerna för jaktpolitik när filmkamerorna inte rullar?  Djurens Rätt har gjort en gedigen sammanställning av riksdagspartiernas motioner om jakt. Under den allmänna motionstiden har alla partier möjlighet att motionera om olika förslag som de vill driva i riksdagen.

Sydsvenskan - 07 nov 15 kl. 09:46

Flygpionjärens villa hotad

På Bellevue finns en vit villa som skiljer sig från alla andra villor på Bellevue. När sommarvillan Hemmet på Vikingsbergsvägen 24 uppfördes för drygt hundra år sedan var Bellevue bara en åker, kallad Vestervång. Där står huset än, omgivet av nybyggen.

Barometern - 25 sep 13 kl. 09:53

Nattskärran oroar vindkraftsbolag

Länsstyrelsen säger ja till fem nya vindkraftverk i Skruvshult. Men vindkraftsbolaget är missnöjt med villkoren. Redan från början blev det trubbel med ?

YLE - 20 apr 17 kl. 19:36

De österbottniska kommunerna tar upp kampen mot skarvarna

Flera av de österbottniska kommunerna kommer troligen att lämna in besvär mot NTM-centralens tillstånd för Vasa att skrämma bort skarvarna. En skrivelse ska också lämnas in till Miljöministeriet, NTM-centralen och skarvgruppen. Representanter för de österbottniska kommunerna samlades i går för att diskutera en gemensam linje i skarvfrågan.

YLE - 16 apr 15 kl. 05:00

Två viljor att skydda Porkalanaturen står mot varandra

Man vill skydda miljön för att förstöra miljön och den benämns också som deltidsnationalpark och sägs exploateras för turister. Det finns starka åsikter både för och emot den planerade nationalparken i Porkala, trots att alla vill samma sak. Vi har samlat åsikter kring de mest brännande frågorna och pratat med följande personer: Fakta om Porkala nationalpark Forststyrelsen utredde möjligheterna att komplettera Östra Finska vikens, Ekenäs skärgårds och Skärgårdshavets nationalparker.

Opinionen.se - 22 jan 14 kl. 08:10

SSAB tar över Rautaruukki


Ståljätten SSAB köper konkurrenten Rautaruukki. 1,4 miljarder kronor ska sparas varje år och fem procent av de anställda får gå i sammanslagningen. – Tydlig industriell logik, säger SSAB:s vd Martin Lindqvist.

YLE - 05 apr 17 kl. 17:04

En miljon liter getmjölk från Strömfors till Södra Österbotten

Efterfrågan på getmjölk är så stor vid mejeriet i Jalasjärvi att fem bönder slog sig ihop för att grunda Finland största getfarm i östra Nyland. Målet är att ha 1500 getter och producera en miljon liter getmjölk i året. Bakom beslutet ligger den stora efterfrågan på getmjölk.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Majorov trotsade migränen i sista VM-åket

Alexander Majorov har åkt sitt sista mästerskap. I konståknings-VM i japanska Saitama stod 27-åringen för en hjälteinsats när han tog sig igenom det avslutande fria programmet med migrän. - Jag kommer inte ihåg någonting, men jag har gjort exakt det jag skulle.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Känner stöd: Löfven hyllades som "den store" partiledaren

Statsminister Stefan Löfven (S) känner ett starkt stöd i partiet för januariavtalet med C och L. Han är inte oroad för socialdemokratiskt missnöje..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Stor sökinsats efter försvunnen man i fjällen

En man som försvunnit under en tur i Sarekområdet i Jokkmokksfjällen söks av fjällräddare. Mannen anmäldes saknad under torsdagen efter att inte ha varit kontaktbar sedan i måndags, skriver polisen på sin hemsida. Mannen ska vara fjällvan och utrustad för en tiodagars utevistelse i fjällmiljö.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Föräldrar släppta - fortfarande misstänkta

En man och en kvinna i Laholm som suttit anhållna misstänkta för vållande till annans död har försatts på fri fot, uppger Kvällsposten. Föräldrarna greps efter det att ett litet barn hittats dött i familjens bostad. Skadorna var oklara och båda föräldrarna anhölls.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Insändare: ”Jag tar gärna ett pass på Charlottesborgs Demenscentrum”

Omsorgsnämndens ordförande Emelie Nyberg svarar på Kommunistiska partiets insändare om bristerna på Charlottesborgs Demenscentrum..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Inget slutspel för LeBron James

Den amerikanska basketpubliken får klara sig utan sportens största stjärna i NBA-slutspelet. LeBron James och hans Los Angeles Lakers förlorade mot Brooklyn Nets med 106-111 och därmed står det klart att James missar slutspel för första gången sedan 2005. - Det har varit en tuff säsong för hela laget.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tablettbrus och slajmslafs - ljud trendar

En hel skiva gjord av ljudet från brustabletter som upplöses i vatten - konstnären Alexander Höglund har dragit ljudtrenden till sin spets. Samtidigt hänger sig många på nätet åt att njuta av det slafsiga ljudet av slajm och frasiga kakor som krossas.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Åtalad busschaufför tillbaka i tjänst

Den chaufför som står åtalad i den pågående rättegången om bussolyckan utanför Sveg är tillbaka i tjänst. Mannen kör nu skolskjuts i en västsvensk stad, rapporterar Borås Tidning.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ärkebiskop avgår efter övergreppsskandal

Santiagos ärkebiskop Ricardo Ezzati lämnar sin post, efter anklagelser om att han mörkat sexuella övergrepp mot barn i sitt stift. Italienfödde Ezzati är Chiles högst uppsatte katolska företrädare. Hans avskedsansökan har tagits emot och accepterats av påve Franciskus.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

M-ledaren: Lagen gäller även i Staffanstorp

Lagen gäller för alla, det finns ingen särskild lagstiftning för Staffanstorp. Det säger Moderatledaren Ulf Kristersson om den moderata kommunledningens påbud att neka stöd till eventuella IS-terrorister, om någon skulle söka sig dit. Jurister anser att det saknar stöd i lagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.