Barometern > Nyheter

Thursday, 21 March, 16:37

Liknande nyheter

Taggar: Hur ska våra lärarna, orka
ÖstersundsPosten - 21 aug 13 kl. 13:45

Hur ska våra barn och lärarna orka?

Den här veckan börjar min dotter förskoleklass på Klockhuset, Frösön. Det är en stor dag i hennes liv. Hon är 5 år gammal och fyller 6 år senare i höst.

Alingsås tidning - 16 okt 15 kl. 22:15

”Kommer lärarna att orka?”

Måste någon skola i Alingsås kommun stänga och kommer lärarna att orka? Det är två av frågorna som tas upp i veckans Nyhetsprat. Det handlar alltså om skolan.

BT - 06 mar 13 kl. 07:50

Boråslärarna kräver besked: hur ska vi prioritera arbetet?

Lärarna i Borås kräver nu besked om hur de ska prioritera bland sina allt fler arbetsuppgifter. I Stockholm har samma krav lett till att kommunen hotas av ett vite på två miljoner kronor. Fackförbundet Lärarnas riksförbund (LR) i Borås tar nu arbetsmiljölagen till hjälp för att försöka tvinga fram en rimligare arbetsbelastning.

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

YLE - 03 aug 17 kl. 03:44

Lärarna som uppmuntrar, inspirerar och förklarar - så här svarade ni på frågan om vem som är alla tiders lärare

Vi fick in mer än 300 tips på exceptionellt bra lärare när vi frågade er om vem som är alla tiders lärare. Tack för alla svar! I era svar har ni berömt inspirerande lärare som genom sin person och arbetsmetoder lyckats inspirerat och sporrat elever.

UNT - 13 apr 15 kl. 20:39

"Lärarna är djupt bekymrade"

Det blir tufft för lärarna att orka jobba i den här miljön fram till förändringen, kommenterar Lärarnas riksförbund i Uppsala..

Sydöstran - 27 sep 18 kl. 06:00

”Lärare har gått ned i tjänst för att orka läsåret”

Ett nytt läraravtal för lärarna inom den kommunala sektorn är påskrivet. Samtidigt varnar Mikael Persson, kommunombud för Lärarnas Riksförbund i Karlskrona för den ökade arbetsbördan..

YLE - 25 mar 17 kl. 05:31

Lärarna stressar över digitaliseringen - föräldrarna och integreringen andra stressmoment

Läraryrket är ett av de viktigaste yrkena i världen och våra lärare hör till de bästa som finns. Så sägs det i tacktal och inför val. Men ges lärarna i praktiken förutsättningar att utföra sitt jobb så bra som möjligt?

YLE - 07 aug 14 kl. 06:00

Pensionsförhandlare vill få dig att orka

Det är paus utanför ett bygge i Böle i Helsingfors. Muraren Hannu, en man i 60-årsåldern röker sin cigarett medan han berättar om sina yrkesskador. Det har behövts ett par operationer för att hålla honom arbetsför och nu har han slitage i knäna.

Skånskan - 29 apr 16 kl. 09:03

”Vi sadlade om till live för att orka”

Kultur och Nöje Rebecca & Fiona byter kostym och kliver ut på scenen tillsammans med sitt band. I kväll, fredag den 29 april, spelar de på Babel i Malmö och den 7 maj kommer de till Mejeriet i Lund.
– Vi sadlade om till live för att orka, säger Fiona FitzPatrick.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

45-årig basebollikon lägger av

Den 45-åriga basebollstjärnan Ichiro Suzuki avslutar som väntat elitkarriären. Japanen meddelade den illa dolda hemligheten efter Seattle Mariners andra match mot Oakland Athletics i säsongsöppningen av den nordamerikanska proffsligan MLB.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Elfel stoppade flygtrafiken på Arlanda

Ett kort avbrott i kraftförsörjningen till Arlandas ledningscentral gjorde att inga plan kunde lyfta eller landa under torsdagseftermiddagen. Avbrottet inträffade strax efter halv fyra och varade i knappt 15 minuter enligt Per Fröberg, presskommunikatör på Luftfartsverket.(TT).

Barometern - 5 minuter sedan

Mur vid nybygge får kritik

Ett nytt bostadshus är planerat att byggas i Påskallavik. Längs med tomtgränsen planeras dessutom för ett plank och en mur. Nu ifrågasätts planket.

Barometern - 5 minuter sedan

Ännu ett hot mot anställda på socialtjänsten

Anställda på Kalmars socialtjänst har ännu en gång utsatts för hot. Enligt polisanmälan har de framförts muntligt och via sms. .

Barometern - 30 minuter sedan

Föreningar söker kulturbidrag

Tio föreningar söker kulturbidrag av Torsås kommun för 2019. Ansökningarna ligger mellan Totalt ansöker de om drygt 210 000 kronor..

Barometern - 30 minuter sedan

Linus Gårdfeldt skriver underhållande antipoesi och metadikt

Poeten Linus Gårdfeldt är tillbaka med en ny samling. Hans dikt om ekologisk medelklass, urban hemslöjd, och generiska helskägg roar recensenten Jan Karlsson..

Barometern - 45 minuter sedan

Frölunda förlänger med målvakt

SHL-laget Frölunda har två målvakter som har fått dela på ansvaret den här hockeysäsongen: Johan Mattsson och Johan Gustafsson. Båda har dessutom suttit på utgående kontrakt, men nu har Göteborgslaget förlängt med en av dem: 26-årige Mattsson. Han har skrivit på för de kommande två säsongerna.

Barometern - 1 timme sedan

Första spadtaget taget för Torshammarområdet

Det har funnits några hål på Torshammarområdet. Men det var på fredagen som första officiella spadtaget togs. Eller grävskopetaget.

Barometern - 1 timme sedan

Rikshem bygger i Linnéstaden

Rikshem fortsätter köpa offentliga boenden i Kalmar. Bolaget har nu förvärvat en projektfastighet i Linnéstaden där ett vårdboende med 60 lägenheter ska uppföras. Boendet ska står klart i slutet av 2020..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.