YLE > Svenskfinland

Tuesday, 26 March, 07:44

YLE - 15 mar 19 kl. 04:27

Live: Följ med klimatdemonstrationen Fridays for future härUngdomar runt om i hela världen strejkar inspirerade av 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg. Följ med demonstrationerna från nästan 100 länder på Svenska Yle. Demonstrerar du också? Skicka in din egen bild till oss!.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Fridays, Greta Thunberg, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Live, Följmed , klimatdemonstrationen, Fridays, for, futurehär
YLE - 15 mar 19 kl. 04:27

Live: Följ med klimatdemonstrationen i Helsingfors, Stockholm och resten av världen här

Ungdomar runt om i hela världen strejkar inspirerade av 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg. Följ med demonstrationerna från nästan 100 länder på Svenska Yle. Demonstrerar du också?

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Situationen förvärras i Kaskö – bokslutet visar underskott på 1,4 miljoner euro och tjänstemännen flyr fältet

Den ekonomiska situationen i Kaskö ser allt sämre ut. Ett budgeterat underskott på knappa 200 000 euro visade sig i verkligheten vara ett underskott på nästan 1,4 miljoner euro. Vi hade det på känn, säger stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs..

YLE - 3 timmar sedan

#femtioelva frågor: Inte många idéer kring barnkultur hos partierna

Kulturarbetare Pamela Andersson i Karis undrar hur partierna tänker kring barnkulturens framtid i Finland. Svar: inte så väldans mycket alls. Partiprogrammen innehåller inte mycket kultur överlag..

YLE - 9 timmar sedan

Jakobstad i topp tio bland regionstäderna - boende, kultur, närhet och jobb skapar dragningskraft

Jakobstad placerar sig som nia bland de finländska regionstäderna när det gäller dragningskraft. - En liten storstad, det finns mycket här säger stadsdirektör Kristina Stenman..

YLE - 12 timmar sedan

Korsholmsstyrelsen återremitterar fusionsavtalet – "vi vill inte ge ett halvfärdigt arbete vidare till fullmäktige"

Korsholms kommunstyrelse har beslutat att återremittera fusionsavtalet med Vasa. Styrelseordförande Lars Gästgivars (SFP) hoppas att Vasa är villigt att förhandla vidare. - Vi vill inte ge ett halvfärdigt arbete vidare till fullmäktige..

YLE - 15 timmar sedan

Vasa stadsstyrelse godkände fusionsavtalet – "nu ligger bollen hos politikerna i Korsholm"

Stadsstyrelsen i Vasa har godkänt fusionsavtalet med Korsholm. Styrelseordförande Kim Berg (SDP) säger att han själv fortfarande anser att avtalet är bästa möjliga. - Nu ligger bollen hos politikerna i Korsholm, säger Berg..

YLE - 16 timmar sedan

Matlagning, bostadsstöd och påslakan - Naguelever förbereder sig tidigt för att flytta hemifrån

Andra stadiet är dyrt och flera hundra unga demonstrerade nyligen för att utbildningen ska bli avgiftsfri. Elevhandledare Maarit Munkki bekräftar att det finns elever som planerar välja bort gymnasiet för att det är dyrt. Hon jobbar i Nagu och där det inte bara handlar om att skolan kostar - det innebär ofta också att flytta hemifrån som 16-åring..

YLE - 16 timmar sedan

Över 20 000 röster flyter i Vasa valkrets – valkvällen blir spännande

De fyra riksdagsledamöterna som inte ställer upp för omval lämnar efter sig ett stort antal röster i Vasa valkrets. Men exakt hur mandaten kommer att fördela sig är för tidigt att sia om..

YLE - 18 timmar sedan

Föräldrarnas utbildning och hemort har allt större betydelse för hur det går för eleven i skolan - jämlikheten mellan de finländska skolorna inte lika självklar längre

Hur du lyckas i grundskolan idag påverkas mer än tidigare av din bakgrund och av var du bor - huvudstadsregionen har bättre resultat än andra regioner..

YLE - 19 timmar sedan

Två bröder åtalas för dråp i Kannus – offret lämnades att dö i ett dike

Rättegången mot två bröder som misstänks ha orsakat en arbetskamrats död i Kannus i början av december inleddes i Österbottens tingsrätt i Karleby på måndagen..

YLE - 21 timmar sedan

Yle Sportens podd vill ha in Petteri Forsell i öppningselvan mot Armenien: "I honom får man en spelare som kan göra det lilla extra"

Förändringar både i taktiken och i personalen – det efterlyser två tidigare landslagsprofiler i veckans avsnitt av Yle Sportens podd, som hänger kvar vid temat EM-kvalet i fotboll inför tisdagens bortamatch i Jerevan. Veckans gäster är Daniel Sjölund från IFK Mariehamn och tränaren Jonas Portin från FF Jaro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.