YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 March, 09:00

YLE - 15 mar 19 kl. 04:30

#femtioelvafrågor: "För att trygga forskningen behövs både säker finansiering och konkurrens mellan universiteten"Grundforskningen är viktig för landets ekonomi och välfärd. Forskarna behöver resurser men konkurrens är också viktigt, enligt Per Mickwitz på Finlands Akademi..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Per Mickwitz, Finlands Akademi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: #femtioelvafrågorFör att , trygga, forskningen, behövs, både, säker, finansiering, och konkurrens mellan universiteten
YLE - 19 feb 19 kl. 06:01

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - Igår: 05:00

#femtioelvafrågor: Kärnkraften kan bli aktuell under nästa regeringsperiod - nästan inget parti säger entydigt nej

Vänsterförbundet, De Gröna och Centern motsätter sig en ytterligare utbyggnad av kärnkraften. Däremot är SFP och SDP osäkra. #femtioelvafrågor inför valet ger svar på Ingmar Rosengårds fråga om kärnkraften..

YLE - 15 mar 19 kl. 04:30

#femtioelvafrågor: Att tävla om pengar höjer kvaliteten på forskningen och föder nya idéer

Grundforskningen är viktig för landets ekonomi och välfärd. Forskarna behöver resurser men konkurrens är också viktigt, enligt Per Mickwitz på Finlands Akademi..

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 12 feb 19 kl. 06:01

#femtioelvafrågor: Var står partierna i varg- och skarvfrågan?

Sjukskötarstuderande Felicia Söderback funderar på de omdebatterade djuren skarv och varg och undrar var politikerna står i frågan..

YLE - 13 feb 19 kl. 15:41

#femtioelvafrågor: Vilka överraskningar kan vi vänta oss innan valet?

Sjukskötarstuderande Cecilia Nyholm vill veta vilka valchocker riksdagsvalet för med sig förutom Maarit Feldt-Rantas oväntade besked att hon inte ställer upp igen på grund av sin magcancer. Längst ner i artikeln kan också du skicka in en fråga..

YLE - 14 feb 19 kl. 15:13

#femtioelvafrågor: Hur ser utbildningen i Finland ut i framtiden?

Marknadsföringsstuderande Axel Lehtinen från Jakobstad undrar vad som händer med utbildningen efter valet..

YLE - 15 feb 19 kl. 06:01

#femtioelvafrågor: Vad händer dagen efter valet?

Gymnasieeleven Oscar Stenbacka i Vasa frågar vad som händer efter valet och hur regeringen bildas. Professor Åsa von Schoultz svarar på frågan och berättar också om tradition och vikten av vaga löften..

YLE - 16 feb 19 kl. 08:30

#femtioelvafrågor: Kan man påverka enskilda flyktingbeslut genom sitt röstande?

Gymnasieeleven Johannes Karf från Pensala blir berörd av ett avvisningsfall han läst om i tidningen. Hur kan man som röstberättigad påverka dylika beslut? Längst ner i artikeln kan du också ställa din egen fråga..

YLE - 18 feb 19 kl. 04:45

#femtioelvafrågor: Hur vill partierna satsa på kulturen?

Pensionären Hasse Lindroos i Sibbo tycker att kulturen är en viktig del av livet och undrar hur partierna vill satsa på den..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

I höst måste 250 elever trängas i Sundom skola – det blir ingen utlovad barack

Den barack som skulle åtgärda utrymmesbristen i Sundom skola till hösten behövs på annat håll. Nu föreslår staden istället en tillfällig lösning i Sundom. Med bara fem månader kvar till hösten är rektor Annika Snickars uppgiven..

YLE - 15 timmar sedan

Snabbare och smidigare vård - nu får Österbotten fler sjukskötare som skriver ut recept

På dagarna har de jobbat som vanligt. På lediga dagar, kvällar, nätter och under semestern har de studerat. På onsdagen kunde de fira att 1,5 år av hårt slit är över.

YLE - 17 timmar sedan

Bilister körde över 100 kilometer i timmen vid vägarbetsplats i Vasa

Tre förare har försatts i körförbud på grund av grov fortkörning vid vägarbetsplatsen på motorvägen i Sandviken i Vasa. Dessutom har 25 förare åkt fast på grund av fortkörning vid vägbygget..

YLE - 17 timmar sedan

Vad är lycka och hur uppnår du den? - "Om man är tillfreds har man en chans att bli lycklig" säger filosofen Kim-Erik Berts

Idag firas den internationella dagen för lycka - samma dag som Finland igen koras till världens lyckligaste land i FN-rapport..

YLE - 18 timmar sedan

Wärtsilä levererar motorer till nya Kvarkenfärjan

Det blir som väntat Wärtsilä som levererar motorerna till den nya Kvarkenfärjan. Färjan börjar byggas på varvet i Raumo i år och blir klar för leverans i maj 2021..

YLE - Igår: 05:38

Fortsatt stark tillväxt vid Herrmans i Pedersöre – börsen kan vara nästa

Företaget Herrmans i Sandsund i Pedersöre har som mål en årlig tillväxt på tio procent. Det lyckades man med också ifjol 2018 och koncernens totalförsäljning kommer att ligga på cirka 58 miljoner euro för fjolåret..

YLE - Igår: 05:11

Lokal-tv:n kämpar med att hitta pengar och yngre förmågor – i Närpes ska nytt projekt lösa problemen

Lokal-tv:n står inför en föryngringsprocess för att kunna överleva. I Närpes hoppas man att Jimmy Teir och Julina Rosendal är en del av lösningen..

YLE - Igår: 05:00

#femtioelvafrågor: Kärnkraften kan bli aktuell under nästa regeringsperiod - nästan inget parti säger entydigt nej

Vänsterförbundet, De Gröna och Centern motsätter sig en ytterligare utbyggnad av kärnkraften. Däremot är SFP och SDP osäkra. #femtioelvafrågor inför valet ger svar på Ingmar Rosengårds fråga om kärnkraften..

YLE - Igår: 16:05

Carola Lithén: modigt av våra unga politiker att lyssna på folket

Fullmäktiges ordförande Carola Lithén (SFP) är glad att en majoritet i fullmäktige kommer att rösta nej till en fusion med Vasa. – Det är modigt och rakryggat av våra unga politiker att de väljer att lyssna på folket..

YLE - Igår: 15:50

Kim Berg: Vasa har inte tid och råd att vänta på Korsholm

Vasa har inte tid att vänta på Korsholm. Om Korsholm säger nej till sammanslagning går Vasas planer vidare, säger stadstyrelseordförande Kim Berg (SDP)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.