SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 26 March, 03:19

SmålandsPosten - 15 mar 19 kl. 04:00

Rimliga höjningar måletI en ledare i Smålandsposten 11/3 med rubriken” Reform ut i sanden” påstår skribenten att Hyresgästföreningen har gått med på ”ovanligt höga hyreshöjningar” i syfte att visa att det inte finns behov av politiska åtgärder. Detta stämmer inte. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Smålandsposten, Reform, Hyresgästföreningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rimliga, höjningar, målet
Ekonomistas - 23 dec 13 kl. 09:57

Är det ”orealistiskt” att försöka uppfylla inflationsmålet?

English translation. Tidigare har jag redovisat en s.k.

BT - 09 okt 14 kl. 14:06

Läge för låga hyreshöjningar

Hyresgästföreningen anser att det rådande ekonomiska läget innebär att både privata och kommunala fastighetsägare kan vara väldigt återhållsamma i sina krav på hyreshöjningar, skriver Lennart Derehag. Nu har arbetet med att förhandla nästa års hyror med hyresvärdar startat runt om i landet. Det är ett viktigt arbete som kräver ansvarstagande av båda parter.

YLE - 12 mar 15 kl. 09:00

Wahlroos: Tio myter om marknadsekonomin

Finansmannen Björn Wahlroos fortsätter sitt korståg mot alla dem som vill sätta käppar i hjulet för den fria marknadsekonomin. I sin nya bok Talouden kymmenen tuhosinta ajatusta argumenterar han mot skattehöjningar, aktiv finanspolitik och inkomstutjämning. Caj Rönning har läst boken.

Barometern - 18 sep 14 kl. 07:12

Upp till bevis i förhandlingarna

”Hyresrätten balanserar trygghet och valfrihet i boendet för miljoner svenskar. Den erbjuder ett flexibelt boende där man inte behöver binda kapital och oroa sig för räntor.” Nu inleds arbetet med att fastställa nästa års hyror i förhandlingarna med fastighetsägare runt om i landet.

BT - 12 nov 14 kl. 18:56

Gör upp med de rödgröna!

Kanske har Alliansens partier i Borås fått några hemliga tips från Martin Jacobson, Lidingökillen som vann poker-VM i Las Vegas natten till onsdagen. För de spelar högt inför "samtalen"/"förhandlingarna" med Socialdemokraterna i Stadshuset under torsdagseftermiddagen. Med tanke på hur stukad Alliansen är internt efter valet och hur svårt de haft att alls enas om ett förhandlingsbud till Ulf Olsson & Co, är det svårt att se den vinnande strategin i att gå fram med egen budget.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Rekordhöga utsläpp i energisektorn

Energisektorns utsläpp av växthusgaser ökade förra året, enligt Internationella energirådet (IEA). Energiefterfrågan ökade med 2,3 procent, och 70 procent av ökningen kom från fossila bränslen.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Pentagon överväger Ericsson-köp

USA:s försvarshögkvarter Pentagon har börjat lägga grunden för hur man vill använda sig av nästa generations mobilnät, 5G. - Jag är inte säker på att vi kommer att ha en helamerikansk lösning. Vi pratar med Ericsson, vi pratar med Nokia ganska mycket, säger Ellen Lord, chef för vapeninköp.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tre gripna efter biljakt

Tre personer greps under måndagskvällen efter en biljakt i Trollhättan, uppger lokala medier. Polisen hade tipsats om en stillastående bil med tre personer i som betedde sig mystiskt, när polisen kom fram till platsen upptäcker de att bilen var anmäld stulen. Bilen körde därifrån och polisen följde efter.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Lönnmördare får kollega i "Hitman"-expansion

Att vara lönnmördare kan vara ensamt. Men inte så länge till, i alla fall inte i danska IO Interactives kommande "Hantu port", som är en expansion till "Hitman 2".(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

McDonalds köper teknikbolag

Snabbmatskedjan McDonalds köper israeliska Dynamic Yield, som hjälper bland annat nätbutiker att ge riktad reklam till sina kunder. Enligt Wall Street Journal är köpesumman mer än 300 miljoner dollar.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Tre av Mays ministrar avgår

Tre brittiska ministrar har valt att gå emot premiärminister Theresa May i en omröstning i parlamentet, och därmed avgå. Det rör sig om Alistair Burt, ansvarig för Mellanöstern vid utrikesdepartementet, biträdande hälsominister Steve Brine och näringsminister Richard Harrington.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hotade köpare efter avbruten Blocket-affär

En man som skulle säja bildäck på Blocket blev i november arg när köparen drog sig tillbaka, trots att han erbjöds däcken gratis. Säljaren blev så upprörd att han började skicka en rad förolämpande sms till den inte längre presumtive köparen, skriver Corren.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Flera spelnyheter i Sonys State of play

En ny dungeon crawler med titeln "Readyset heroes" kommer till Playstation 4 senare i år. Dessutom får vr-spelarna snart möjlighet att flyga runt likt Tony Stark i ett nytt Iron man-spel.(TT).

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

”Frida-Hedvig är så lovande att det nästan gör ont.”

Efter en fin vårhelg behölls känslan på måndagskvällen med hjälp av föreningen Jazz i Växjö, restaurang PM och gästande Gustav Lundgren Trio, som i sin tur gästades av Frida-Hedvig Roth Sandberg..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Dan Magnusson: Domarens miss Vipers öde

I en matchserie som avgörs i bäst av sju matcher brukar det sägas att match tre är den minst viktiga. Men det verkar inte gälla Växjö Vipers – och i går bidrog ett uppenbart domarmisstag till att Vipers förlorade match tre i SM-kvartsfinalen mot Mullsjö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.