Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 23 March, 11:38

Blekinge Läns tidning - 15 mar 19 kl. 03:30

Gatunamnen lämnar över en historia till villaområdets nybyggareSnart kommer de första villorna på Övre Strandplan att resas. Olofströms hembygdsförening har borgat för att nybyggarna ska kunna känna historiens vingslag där de slår ner sina bopålar..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Övre Strandplan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gatunamnen, lämnaröver en , historiatill , villaområdets, nybyggare
Skånskan - 06 nov 18 kl. 18:00

Dags att döpa gator i nytt bostadsområde

MALMÖ
Sege Park, före detta Östra sjukhusområdet, ska byggas ut med minst 725 nya bostäder.
Nu vill Malmö stad ha hjälp att döpa gatorna i det framtida bostad- och verksamhetsområdet.På Östra sjukhuset bedrevs psykiatrisk vård fram till 1995.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Två cykloner drabbar Australien

Australien tvingas tampas med två olika cykloner samtidigt. Cyklonen Trevor slår mot den norra kusten, medan de västra delarna av landet drabbas av cyklonen Veronica.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Nobben för Spotifymusik i Svenska kyrkan

Musik från strömningstjänsten Spotify stoppas från att spelas i Svenska kyrkan, rapporterar P4 Kristianstad. Från den första april får den som tänkt använda musiktjänsten för att spela upp musik vid exempelvis en vigsel, begravning eller ett dop använda sig av någon annan musikkälla.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Risk för gräsbrand i delar av landet

Det är stor väderskillnad mellan norra och södra Sverige för tillfället. Under helgen varnar SMHI för både stormvindar, snöbyar och gräsbränder.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Expert: Det virtuella kalifatet finns kvar

IS sista fysiska utpost i Syrien må ha fallit. Men det betyder inte att terrororganisationen har dragit sin sista suck, anser experter. Att bekämpa den extremistiska ideologin, som ständigt riskerar att locka nya anhängare, är ingen lätt uppgift.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nära 700 bekräftat döda efter cyklonen Idai

Dödstalet efter cyklonen Idais härjningar i sydöstra Afrika fortsätter att stiga. I Moçambique har 417 bekräftats döda, meddelar en minister, enligt nyhetsbyrån Reuters. Tidigare har det meddelats att 259 människor omkommit i Zimbabwe.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Grattis till 45-åringen som vägrade förlora

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Patrioterna och krigarna – var hör de hemma?

Dags för en amerikansk geografilektion. Några av de stora idrotterna i USA är amerikansk fotboll (NFL), basket (NBA), baseboll (MLB) och ishockey (NHL). Här några frågor på hemvisten för en del lag i fyra av de stora ligorna..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ergonomiska stolar försämrade arbetsmiljön

Skolans ergonomiska stolar skulle förbättra arbetsmiljön för skoleleverna. Men det blev tvärtom för städarna..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

SR satsar på nyheter för juniorer

Sveriges Radio och Barnradion startar ett nytt nyhetsprogram riktat till barn runt 9-12 år. "Juniornyheterna" ska sändas i P4 mellan 17. 34 och 17.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Forskare slår fast: Rexarnas rex hittad

Den jättelika tyrannosaurus rex som upptäcktes i västra Kanada 1991 är den största som hittats hittills, konstaterar forskare som under lång tid arbetat med att rekonstruera dinosaurieskelettet.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.