Dagen > Kultur

Monday, 25 March, 04:59

Dagen - 14 mar 19 kl. 15:03

Libris håller elden brinnandeAtt minnas historien är inte nostalgi. Det är att hålla en eld brinnande, att se att varje tid har sina möjligheter och att kallelsen inte har ett bäst-före-datum, skriver Felicia Ferreira..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Felicia Ferreira

Dela artikeln

36 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Libris, håller, elden, brinnande
Dagen - 14 mar 19 kl. 15:03

Libris håller elden brinnande

Att minnas historien är inte nostalgi. Det är att hålla en eld brinnande, att se att varje tid har sina möjligheter och att kallelsen inte har ett bäst-före-datum, skriver Felicia Ferreira..

Dagen - 29 jul 11 kl. 03:00

John Stott är död

John Stott, en av kristenhetens viktigaste och mest inflytelserika personer under 1900-talet, är död. Han lämnar efter sig ett 90 år långt liv av brinnande evangelisation och engagemang för den världsvida kyrkan.

I onsdags kväll avled John Stott i sin tvårumslägenhet i West End, London.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 10:00

Kristian Lundberg om identitet, förlust och ansvar

Författaren Kristian Lundberg är dubbelt aktuell i höst. I Dagar bland skuggor, träd och vatten fortsätter han den biografiska serie han inledde med Yarden medan Gud är inte ett främmande namn är med hans egna ord ”en mer teologiskt reflekterande dagboksjournal”.
– Jag skrev dem växelvis, jag arbetar ofta så, förklarar han när vi träffas på ett trivsamt Malmöfik där denne välkände Malmöskildrare faktiskt aldrig har varit.

Kristianstadsbladet - 26 sep 13 kl. 12:38

Nationella mål för lässatsning

Tydliga nationella mål och pengar till försöksverksamhet kring e-böcker. Det var några av nyheterna i regeringens litteraturproposition "Läsa för livet" som presenterades under torsdagen.
Läsförmågan har sjunkit dramatiskt för svenska skolbarn, det visade den forskningsantologi "Läsarnas marknad, marknadens läsare", som togs fram som en del av litteraturutredningen som lades fram förra året.

Trelleborgs Allehanda - 26 sep 13 kl. 12:38

Nationella mål för lässatsning

Tydliga nationella mål och pengar till försöksverksamhet kring e-böcker. Det var några av nyheterna i regeringens litteraturproposition "Läsa för livet" som presenterades under torsdagen.
Läsförmågan har sjunkit dramatiskt för svenska skolbarn, det visade den forskningsantologi "Läsarnas marknad, marknadens läsare", som togs fram som en del av litteraturutredningen som lades fram förra året.

BT - 09 jan 14 kl. 08:02

Indragna böcker ? tendens som oroar

Stoppade böcker är inte bara något som har med diktaturer att göra. Affären med den återkallade boken om Guillou visar på ett oroande symptom i svensk förlagsbransch, skriver Niclas Sennerteg. Det är nog vanligt att författare kan ligga sömnlösa inför utgivningen av en fackbok.

Ekonomistas - 08 maj 15 kl. 06:24

Vad vill SCB göra med sina historiska samlingar?

De senaste dagarna har ett rykte cirkulerat i forskarkretsar om att SCB tänker göra sig av med hela sin unika samling av svensk och internationell historisk statistik, inalles två hyllkilometer. Den internationella samlingen skulle troligtvis hamna utomlands, kanske i en depå i Nordnorge eller i Madrid, och därmed utom räckhåll för svenska bibliotekstjänster. Den svenska samlingen, som inte utgiven av SCB, skulle i värsta fall slängas.

YLE - 15 apr 17 kl. 08:00

Martin Luther gjorde hela världen till ett kloster

Martin Luther tillbringade två tredjedelar av sitt liv i två olika kloster. Det här är en viktig faktor om man vill förstå hans agerande under reformationen. Som ung student blev han medlem i augustinerorden.

Världen Idag - 02 nov 17 kl. 20:01

Alm: Pingst står fast vid sin äktenskapssyn

Två böcker som bejakar homosexualitet och som utges av Libris där flera kristna samfund är delägare har väckt debatt. Nu kommenterar pingstledaren Daniel Alm saken. Han betonar två saker: dels övertygelsen om att äktenskap enligt Bibeln gäller man och kvinna, dels respekten för alla människor oavsett sexualitet..

Världen Idag - 15 dec 17 kl. 12:00

Librischef anklagade män i hbtq-samtal

Män som vill ha kontroll är orsaken till en tystnadskultur kring hbtq-frågor i frikyrkan. Det hävdade Libris förlagschef Jennie Sjöström då hon intervjuades i radioprogrammet ”Människor och tro”. Som förlag måste man ”gå först” när det gäller teologiska tolkningar, sa hon också..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - I förrgår: 16:12

Nordkoreas diktator fostrades i kyrkan

Slagorden var befrielse från Gud, men allt Kim Il-Sung hade lärt sig i kyrkan satte han i system för att skapa en religion där han ersatte Jesus med sig själv..

Dagen - 9 timmar sedan

Starka känslor under anti-abortmarsch i Stockholm

Motdemonstrant: Det är en skandal att de är fler än vi är.

Dagen - 12 timmar sedan

"Man skulle inte vara sjuk i Knutby"

Dagen publicerar här några av ungdomarnas egna vittnesmål från uppväxten i Knutby..

Dagen - Igår: 20:45

"Det finns gränser för yttrandefriheten"

Londons borgmästare inte beredd ta parti för kristen gatupredikants rätt att tala fritt.

Dagen - I förrgår: 15:44

Rysk-ortodox kyrka i Stockholm får biskop i USA

Kristi Förklarings församling i Stockholm lämnar det ryska västeuropeiskt ärkestiftet och tillhör nu bulgarisk-ortodoxe metropoliten av USA, Kanada och Australien..

Dagen - Igår: 18:12

Hon kan ta över som ordförande i POSK

Amanda Carlshamre föreslås inför årsmötet i Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan..

Dagen - Igår: 16:36

Trump erkänner Israels styre på Golan

Internationellt är det en "icke-fråga" men Netanyahu kan utnyttja predidentens välvilja i det egna parlamentsvalet..

Dagen - Igår: 11:59

EFK förstärker sin nationella organisation

Anställer kommunikations- och insamlingschef: Hon har den kompetens vi behöver..

Dagen - Igår: 11:02

Rugbylag kan tvingas byta namn

Crusaders hyllning till korstågen väcker anstöt efter terrorattentatet i Christchurch..

Dagen - I förrgår: 15:41

Rysk-ortodox kyrka kan utgöra säkerhetsrisk

En rysk-ortodox kyrka håller på att byggas i Västerås. Granskning visar att det finns kopplingar till brottslighet och att politiska beslut har fattats utan insyn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.