SR > Nyheter

Thursday, 21 March, 17:10

SR - 14 mar 19 kl. 12:46

Soldat åtalas för ”blodiga söndagen”En tidigare soldat i Storbritannien åtalas för medverkan i den så kallade "Blodiga söndagen", 1972. Då sköts 13 obeväpnade demonstranter ihjäl i Londonderry på Nordirland, rapporterar Sky News..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Storbritannien, Blodiga, Londonderry, Nordirland, Sky News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Soldatåtalas för , blodigasöndagen
SVT - 14 mar 19 kl. 13:05

Brittisk soldat mordåtalas – var delaktig i ”blodiga söndagen”

En före detta brittisk soldat åtalas för mord efter sin delaktighet i den ”blodiga söndagen” på Nordirland 1972, då 13 obeväpnade demonstranter sköts ihjäl..

DN - 17 okt 11 kl. 06:04

Många "blodiga händer" i fångbyte

För första gången på 26 år får Israel på tisdagen tillbaka en bortrövad soldat levande i en fångutväxling. Men i utbyte mot Gilad Shalit släpps många med "blodiga händer", män som Israel tidigare vägrat lämna ifrån sig..

SVT - 10 nov 15 kl. 15:53

En gripen för ”Blodiga söndagen” 1972

Brittisk polis uppger att de gripit en före detta soldat knuten till den så kallade "blodiga söndagen" i Belfast på Nordirland för över 40 år sedan, då 13 obeväpnade demonstranter sköts ihjäl av soldater..

UNT - 14 mar 19 kl. 21:24

Åtal för "Blodiga söndagen" skakar om

Drygt 47 år efter "Blodiga söndagen" åtalar Nordirlands åklagarmyndighet en brittisk ex-soldat..

DN - 14 mar 19 kl. 17:55

Brittisk soldat åtalas för skott under ”Blodiga söndagen”

LONDON. En isande påminnelse om vad som faktiskt står på spel i Brexit kom på torsdagen, då åtal väcktes mot en av de 17 brittiska soldater som tros ha avfyrat skott under ”Blodiga söndagen” i Londonderry 1972, då 14 civila dödades..

BT - 14 mar 19 kl. 21:24

Åtal för "Blodiga söndagen" skakar om

Drygt 47 år efter "Blodiga söndagen" åtalar Nordirlands åklagarmyndighet en brittisk ex-soldat. Han är misstänkt för två mord och fyra mordförsök. En utredning har slagit fast att demonstranterna var oskyldiga.

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 21:24

Åtal för "Blodiga söndagen" skakar om

Drygt 47 år efter "Blodiga söndagen" åtalar Nordirlands åklagarmyndighet en brittisk ex-soldat..

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 21:24

Åtal för "Blodiga söndagen" skakar om

Drygt 47 år efter "Blodiga söndagen" åtalar Nordirlands åklagarmyndighet en brittisk ex-soldat..

YLE - 16 jun 17 kl. 15:17

Svordomar och smällar avlöser varandra i Okänd soldat i Harparskog

Teaterpjäsen Okänd soldat i Harparskog fyllde läktaren på premiären på torsdag kväll (15.6). Ämnet var tungt men skådespelarna lockade publiken också till skratt.

YLE - 30 maj 17 kl. 13:04

Premiären närmar sig för Okänd soldat i Harparskog

Det närmar sig premiär för Okänd soldat på Västnylands nyaste utomhusscen i Harparskog. En lastbil från 1940-talet, en pansarvagn, gamla gevär och en hästkärra skvallrar om vad publiken har att vänta på premiären den 16 juni. Jag har spenderat hundratals timmar i Harparskog berättar skådespelare Willehard Korander som spelar Hietanen på scenen i sommar.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU:s ledare beredda ge May en kort frist

EU-toppmötet i Bryssel är nu igång i jakten på en lösning i brexitfrågan. Det finns stöd för att gå Theresa May till mötes och skjuta brexit på framtiden, säger statsminister Stefan Löfven efter ett möte med Europeiska Rådets ordförande Donald Tusk..

SR - 1 timme sedan

Elfel stoppar flyg till och från Arlanda

Det är just nu stora problem med flygtrafiken på Arlanda. På grund av ett elfel i flygtornet kan inga inga plan landa eller lyfta på flygplatsen..

SR - 1 timme sedan

Högernationalist gjorde kometval i Nederländerna

I Nederländerna har det högernationalistiska partiet Forum för demokrati, FvD, nått stora framgångar i provinsvalet efter dådet i Utrecht. Partiet fick flest röster..

SR - 1 timme sedan

Ramberg: Busch Thor bryter SD-vallen

Ebba Busch Thor tar nu helhjärtat det SD-steg som Anna Kinberg Batra tog så halvhjärtat att ingen förstod vad hon menade. Kristdemokraterna visar återigen att de vill vara längst till höger bland de forna allianspartierna, säger ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 1 timme sedan

Åklagaren överklagar – vill att Ersson döms till fängelse

Åklagaren vill att hovrätten ändrar domen, så att aktivisten Elin Ersson döms till fängelse istället för böter, efter att hon stoppat en utvisning till Afghanistan..

SR - 2 timmar sedan

Minst 40 döda i färjeolycka i Irak

Minst 40 döda i färjeolycka på floden Tigris nära Mosul i Irak enligt polis och räddningstjänst. Det rapporterar Reuters..

SR - 3 timmar sedan

KD-ledaren öppnar för SD-samarbete

Kristdemokraterna ska i fortsättningen kunna göra politiska överenskommelser även med Sverigedemokraterna. Det har partiets styrelse bestämt, berättar partiledaren Ebba Busch Thor på Facebook..

SR - 3 timmar sedan

Färre väljer att gifta sig – fler skiljer sig

Under förra året gifte sig drygt 50 000 personer. Det var det lägsta antalet på över tio år..

SR - 4 timmar sedan

Uteslutningen beskrivs som en seger i Ungern

Att regeringspartiet Fidesz slängdes ut ur EPP under onsdagen beskrivs som en seger i Ungern. ”Vi lät oss inte förnedras”, skriver en kvällstidning..

SR - 4 timmar sedan

Svenskarna har störst förtroende för Systembolaget

Enligt Förtroendebarometerns undersökning har svenskarna störst förtroende för Systembolaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.