SR > Nyheter

Thursday, 21 March, 00:36

SR - 14 mar 19 kl. 13:05

Bra men kan bli bättre för ScaniaLastbilstillverkaren Scania ökade sin vinst för det fjärde kvartalet med sex procent till närmare 3,5 miljarder kronor. Men det kan bli högre vinst längre fram när övergången till det nya lastbilsprogrammet är helt klar, är Scaniachefen Henrik Henrikssons kommentar till kvartalsrapporten som kom idag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Scania, Scaniachefen Henrik Henrikssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bramen kan bli bättre för , Scania
BT - 17 okt 14 kl. 06:46

Bra fart på Sjuhärads fordonsfirmor

Bra försäljning, ökade marknadsandelar och en hyfsad framtidstro i en osäker omvärld. 11 av 14 leverantörsföretag inom fordonsindustrin i Sjuhärad visar en positiv ekonomisk utveckling. Även om Sjuhärad på många sätt är känd för de många tekoföretagen, så är fordonsindustrin en stark industrigren här precis som det är i övriga Västsverige.

Barometern - 08 maj 14 kl. 06:52

Mellan 30 och 50 nya jobb på Scania

Det går bra för Scania. Så bra att företaget planerar att nyanställa 400 personer inom Europaproduktionen.
I Oskarshamn handlar det om mellan 30 och 50 jobb.

Dagens PS - 05 jul 18 kl. 07:21

Scania gasar mot börsen: “Vi börjar bli mogna”

Lastbilstillverkaren Scania, som ägs av Volkswagen sedan 2014, förbereder sig för en börsnotering. Noteringen skulle avse hela lastbilsdivisionen på Volkswagen där också MAN ingår. För Dagens Industri uppger Scanias vd Henrik Henriksson att man känner att man börjar bli mogna för en börsnotering.

Barometern - 13 maj 14 kl. 16:18

Scania köps av VW

I Södertälje har fabriksarbetare och politiker levt i osäkerhet på sistone eftersom de två största arbetsgivarna är på väg att köpas upp. Nu står det klart att Scania köps helt av Volkswagen, medan Pfizer fortsätter försöka köpa Astra Zeneca. Efter en utdragen budprocess med flera nej-sägare kom Volkswagen på tisdagen upp i de 90 procent av ägandet i Scania som var målet, sedan storägaren Alecta svängt om.

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 07:15

Scania i miljardkrig om tysk militärorder

Scanias lastbilar kommer att provköras av den tyska armén under hösten som en del av en upphandling värd 20 miljarder kronor. Det skriver Dagens Industri. I konkurrensen om att vinna kontraktet finns också Iveco, Man och Mercedes.

Kristianstadsbladet - 22 feb 14 kl. 08:34

Två ägare säger nej till Scania-bud

Skandia och Fjärde AP-fonden kommer inte att sälja sina Scania-aktier till Volkswagen, som vill köpa ut det svenska lastbilsbolaget från börsen, enligt DN.
- Scania bör inte säljas i det här konjunkturläget. Jag tror att det är viktigt för bolaget att vara börsnoterat för att de ska nå sin rätta potential.

Opinionen.se - 22 feb 14 kl. 08:40

Två ägare säger nej till Scania-bud


Skandia och Fjärde AP-fonden kommer inte att sälja sina Scania-aktier till Volkswagen, som vill köpa ut det svenska lastbilsbolaget från börsen, enligt DN. – Scania bör inte säljas i det här konjunkturläget. Jag tror att det är viktigt för bolaget att vara börsnoterat för att de ska nå sin rätta potential.

TA - 22 feb 14 kl. 08:34

Två ägare säger nej till Scania-bud

Skandia och Fjärde AP-fonden kommer inte att sälja sina Scania-aktier till Volkswagen, som vill köpa ut det svenska lastbilsbolaget från börsen, enligt DN.
- Scania bör inte säljas i det här konjunkturläget. Jag tror att det är viktigt för bolaget att vara börsnoterat för att de ska nå sin rätta potential.

BT - 22 feb 14 kl. 08:35

Två ägare säger nej till Scania-bud

Skandia och Fjärde AP-fonden kommer inte att sälja sina Scania-aktier till Volkswagen, som vill köpa ut det svenska lastbilsbolaget från börsen, enligt DN. - Scania bör inte säljas i det här konjunkturläget. Jag tror att det är viktigt för bolaget att vara börsnoterat för att de ska nå sin rätta potential.

Kristianstadsbladet - 24 apr 14 kl. 22:11

Heltyskt Scania oroar politiker


Volkswagens förväntade köp av Scania oroar svenska politiker. Om lastbilstillverkaren blir heltysk riskerar forskning och utveckling på sikt att lämna Södertälje, skriver Svenska Dagbladet.Samtliga partier i näringsutskottet är angelägna om att Scania fortsätter ha en stark närvaro i Sverige, bland annat för att skapa arbetstillfällen, generera skatteintäkter och fördelar på exportmarknaden.

Opinionen.se - 24 apr 14 kl. 22:16

Heltyskt Scania oroar politiker


Volkswagens förväntade köp av Scania oroar svenska politiker. Om lastbilstillverkaren blir heltysk riskerar forskning och utveckling på sikt att lämna Södertälje, skriver Svenska Dagbladet. Samtliga partier i näringsutskottet är angelägna om att Scania fortsätter ha en stark närvaro i Sverige, bland annat för att skapa arbetstillfällen, generera skatteintäkter och fördelar på exportmarknaden.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Privata skolaktörer är skyldiga kronofogden 120 miljoner

Mer än var fjärde privat skolaktör som förra året fick bidrag av Skolverket har under de senaste åren haft skulder registrerade hos Kronofogden, skriver Skolvärlden. Skulderna uppgår till drygt 120 miljoner kronor, främst rör det sig om olika typer av skatteskulder..

SR - 3 timmar sedan

USA:s centralbank: Inga räntehöjningar 2019

USA:s centralbank aviserar inga kommande räntehöjningar i år,enligt en prognos som banken offentliggjorde idag..

SR - 4 timmar sedan

Elektrisk gruva på gång i Norge

Ett gruvföretag i Nordnorge satsar nu för att kunna öppna världens första helt elektriska gruva, helt utan traditionella dieseldrivna gruvmaskiner..

SR - 5 timmar sedan

Italien: Chaufför satte eld på skolbuss

En busschaufför i Italien kapade och satte eld på sin egen skolbuss i protest mot landets migrationspolitik, enligt polisen. Ombord på bussen fanns 51 barn, som undkom med lättare blessyrer..

SR - 5 timmar sedan

Orbáns parti stängs av

Europaparlamentets center-högerinriktade partigrupp EPP beslutade nyss att stänga av ungerska premiärministern Viktor Orbans Fidesz-parti ur samarbetet, rapporterar flera medier..

SR - 6 timmar sedan

Lantbrukare arbetar för att stoppa potatisparasit

Det pågår arbete med att stoppa den ovanliga form av parasiten rotgallnematod som angriper potatis och rotfrukter..

SR - 6 timmar sedan

Trendbrott för insamling av gåvor

Insamlingen av gåvor till välgörande ändamål ser för första gången sedan 2006 ut att slutat öka. Det visar preliminära siffror från Frivilligorganisationernas insamlingsråd, Fri. Men det är inte från privatpersoner utan från företag som det går att se en inbromsning i att ge säger Fri:s generalsekreterare, Charlotte Rydh:.

SR - 6 timmar sedan

Kina-ambassadör förnekar brott

Sveriges tidigare Kinaambassadör Anna Lindstedt nekar till brott, säger hennes försvarsadvokat Conny Cedermark till Ekot. Brottsmisstanken gäller "egenmäktighet vid förhandling med främmande makt".Frågan är om ambassadören har brutit mot lagen i samband med att hon anordnade ett möte i Sverige med kinesiska affärsmän och dottern till den fängslade svenske förläggaren Gui Minhai..

SR - 7 timmar sedan

EU går med på förlängning

EU är redo att flytta fram Storbritanniens utträdesdatum, men det är en öppen fråga hur långt utträdesdatumet ska flyttas fram, säger EU:s permanenta rådsordförande Donald Tusk under en presskonferens..

SR - 7 timmar sedan

Efterlängtade vårdagjämningen är här

I dag är det vårdagjämning, den dagen på året då ljuset är som mest jämt fördelat över jorden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.