SR > Nyheter

Monday, 25 March, 14:42

Liknande nyheter

Taggar: EU-parlamentet, Utsläppenska , minska, snabbare
Supermiljöbloggen - 13 nov 17 kl. 17:26

Så mycket måste utsläppen minska till 2030

Världens totala utsläpp av växthusgaser var år 2016 motsvarande 51,9 gigaton koldioxid. En FN-rapport har undersökt närmare hur mycket utsläppen måste minska till 2030 för att vi ska nå klimatmålen. Med nuvarande politik bedöms de totala växthusgasutsläppen 2030 motsvara 58,9 gigaton koldioxid, alltså en ökning från dagens nivå.

Supermiljöbloggen - 09 sep 14 kl. 18:38

FN: Utsläppen accelererar snabbare än någonsin

2013 var den genomsnittliga halten av koldioxid i atmosfären 396 parts per million (ppm). Det betyder att halten av koldioxid i atmosfären har ökat med 142 procent sedan industrialiseringen. Rapporten kommer från FN:s meteorologiska organ WMO.

BT - 23 nov 12 kl. 11:31

Utsläppen i regionen måste minska drastiskt

Utsläppen av växthusgaser i Västra Götaland ökade med 6,4 procent under 2010 jämfört med föregående år och uppgick till 7,8 ton per invånare. Om man dessutom tar hänsyn till konsumtionens klimatpåverkan motsvarar utsläppen i Västra Götaland 10,1 ton per invånare. Utvecklingen i Dalarna är mycket oroande.

Supermiljöbloggen - 22 maj 18 kl. 14:44

Utsläppen inom Sveriges gränser har minskat

Sveriges klimatpåverkande utsläpp minskade med 1,7 procent 2017, enligt preliminär statistik från Naturvårdsverket. De totala klimatpåverkande utsläppen inom Sveriges gränser var 52,2 miljoner ton förra året.  Minskningen är dock för långsam.

Skånskan - 27 feb 19 kl. 10:57

Utsläppen från lastbilstrafiken ökar

Inrikes De sammanlagda utsläppen från vägtrafiken ökar trots att bilar med låga koldioxidutsläpp premieras. Och det är inte oväntat lastbilarna som står för de största utsläppen. Antalet sålda lastbilar slog rekord i fjor.

EU-Parlamentet - 13 jan 14 kl. 16:09

Artikel - "Koldioxidavskiljning behövs om EU ska nå sina ambitioner att minska utsläppen"

Plenarsammanträde : Om världen fortsätter att förbränna fossila bränslen med dagens fart, varnar experter att de globala temperaturerna kan stiga till farliga nivåer. Att skilja av koldioxid innan utsläppen når atmosfären och förvara den under jord skulle kunna minska riskerna, men utvecklingen inom avskiljning och lagring av koldioxid (CCS) har gått långsamt. Parlamentets föredragande den brittiske liberalen Chris Davies ger sin syn på varför det är så.

Supermiljöbloggen - 22 maj 17 kl. 09:15

Rockströms plan: Global Carbon Law ska stoppa utsläppen

Ny forskning visar att halvering av utsläppen var tionde år krävs för att hejda den globala uppvärmningen.  Hotet om klimatförändringar är allvarligare än någonsin, men trots detta görs alldeles för lite för att lyckas nå målen i Parisavtalet. I tidningen Science presenterar nu en internationell grupp forskare under ledning av svenska klimatkändisen Johan Rockström en lättförståelig guide till hur omställningen till en fossilfri världsekonomi kan gå till.

Nyteknik - 26 dec 14 kl. 07:00

Full last halverar utsläppen

Med självkörande fordon kan utsläppen minska dramatiskt. Men störst vinster går att göra i lastutrymmet..

Supermiljöbloggen - 11 nov 17 kl. 10:09

EU-överenskommelse om att utsläppen ska minska snabbare

EU-parlamentet och EU-rådet är överens om flera förbättringar av systemet med handel med utsläppsrätter från år 2020. Den nya överenskommelsen innebär att: Utsläppen ska minska snabbare. EU:s system med utsläppsrätter innebär att EU sätter gränsen för hur mycket som får släppas ut.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Kvinnor angavs – läkare sa upp sig i protest

Nu träder läkare som jobbat för svenska vårdbolaget GHP fram och berättar om hur de reagerade på att ogifta kvinnor rapporteras till polis när de söker förlossningsvård på sjukhus som företaget driver i Förenade arabemiraten..

SR - 1 timme sedan

Spänt läge efter raketattack mot Israel

För första gången sedan Gazakriget 2014, har en raket avfyrad från Gaza skadat civila i Israel. Raketen, som avfyrades tidigt i morse kommer också i ett ovanligt känsligt läge, två veckor före valet i Israel och samtidigt som det pågått stora protester mot Hamas i Gaza..

SR - 1 timme sedan

20-åring sköts av polis – nu hålls nya förhör

Ytterligare förhör kommer att hållas kring polisskjutningen i Stockholms innerstad i augusti 2018, då en 20-årig man sköts ihjäl, det skriver Åklagarmyndigheten..

SR - 1 timme sedan

Ingen har egen majoritet efter valet i Thailand

I Thailand är det fortfarande oklart vilka som kommer att bilda regering efter valet i går. Som det verkar så kommer inget av de största partierna att få egen majoritet utan kommer tvingas till koalitionsförhandlingar..

SR - 2 timmar sedan

Krisen på Metro: Anställda utan lön

Anställda på gratistidningen Metro har inte fått ut sina löner idag. Det uppger källor på tidningen för Ekot..

SR - 3 timmar sedan

May väntas presentera plan för ödesveckan

Maktstriden i brittisk politik till följd av brexit fortsätter. Avgångskraven mot Storbritanniens premiärminister Theresa May växer och underhuset väntas sent på onsdag kväll rösta om att få ta över dagordningen över brexitprocessen från regeringen..

SR - 3 timmar sedan

16 års fängelse för mord i Kalix

Den 50-åriga mannen mördade och styckade en annan man på asylboende i Kalix. Nu döms han till 16 års fängelse och utvisning av Haparanda tingsrätt..

SR - 4 timmar sedan

Efter haveriet: Viking sky utreds

I Norge ska haverikommissionen undersöka kryssningsfartyget som i helgen havererade utanför norska kusten med över 1 300 personer ombord..

SR - 4 timmar sedan

Netanyahu lämnar USA efter attack mot Tel Aviv

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommer att åka hem tidigare än tänkt från USA med anledning av rapporter om att flera personer skadats i Tel Aviv efter en raketattack från Gazaremsan..

SR - 5 timmar sedan

Uppgifter: Flera skadade i raketattack i Tel Aviv

Utanför Tel Aviv i Israel uppges minst sex personer ha skadats i en raketattack under morgonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.