SR > Nyheter

Thursday, 21 March, 17:13

SR - 14 mar 19 kl. 17:10

Klimatstrejkande elever kan få ogiltig frånvaroInför morgondagens globala klimatmanifestation, som väntas äga rum på många platser runt om i Sverige, står det klart att elevers deltagande kan komma att bli en ogiltig frånvaro från lektionerna. Detta om de inte ansökt om ledighet och fått den beviljad..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatstrejkande, eleverkan , , ogiltig, frånvaro
Nerikes Allehanda - 03 nov 16 kl. 09:54

12,8 miljoner i satsning för att hjälpa elever tillbaka efter ogiltig frånvaro

De elever som löper risk att inte klara sin skolgång på grund av hög ogiltig frånvaro ska få bättre stöd att komma igen med studierna..

Kristianstadsbladet - 28 okt 13 kl. 09:19

Skolskjutskrångel drabbar elever

Foto: Tommy Svensson
Nu har eleverna tröttnat på den krånglande skolskjutsen. De kritiserar rektorn för missade lektioner, ogiltig frånvaro som stämplas i betygen och för att få betala resorna ur egen ficka när bussarna inte går som de ska.
Elever på Väskolan som läser spanska har sina lektioner på Öllsjöskolan.

Skånskan - 12 jun 18 kl. 05:00

Ogiltig frånvaro kan stå föräldrarna dyrt

STAFFANSTORP För första gången någonsin lägger barn- och utbildningsnämnden i Staffanstorp viteshot i fyra fall mot föräldrar till barn med mycket hög ogiltig skolfrånvaro.Blir det inte en omedelbar förbättring kan löpande vite med 100 kronor per dag med ogiltig frånvaro dömas ut per förälder. Det handlar om unga, till och med mycket unga barn och de ska vara i skolan, understryker nämndens ordförande Nino Vidovic (M).

Skånskan - 12 mar 19 kl. 20:00

Elever från alla gymnasier strejkar för klimatet

LUND På fredag väntas kanske tusentals gymnasieelever samlas på Stortorget för att manifestera mot klimatförändringarna.
Frågan har orsakat en viss debatt, eftersom de som deltar får ogiltig frånvaro från skolan. Gymnasieledningarna stödjer ändå aktionen.

Barometern - 11 jul 13 kl. 08:14

Nybros elever skolkar mest

Nybro kommun har högst andel indragna ­studiebidrag för gymnasiestuderande av alla ­kommuner som Barometern bevakar. I hela länet hamnar kommunen på tredje plats. På onsdagen redovisade Centrala studiestödsnämnden, CSN, sina siffror för hur skolk påverkat studiebidraget för gymnasieelever.

UT - 11 jul 13 kl. 10:52

För mycket skolk för 33 elever

Under läsåret 2012-2013 fick 33 Tingsholmselever studiebidraget indraget. Det är ungefär som förra året. I Tranemo ser det nästan likadant ut.

Barometern - 11 jul 13 kl. 08:26

Fler elever förlorar studiestöd efter skolk

Antalet elever som fått sitt studiestöd indraget på grund av skolk har ökat kraftigt. Drygt 10 % av gymnasieeleverna i Hultsfred fick sitt studiebidrag indraget under det gångna läsåret. CSN har skärpt sina krav för att betala ut studiebidrag till gymnasieelever.

YA - 15 jun 16 kl. 09:27

Många elever skolkar

Många elever i årskurs 1-9 har ogiltig frånvaro i skolan, visar en rapport från Skolinspektionen. Under hösten 2015 rapporterades 1 700 elever ogiltigt frånvarande längre än en månad och 18 000 elever var i sin tur upprepat frånvarande vid flera tillfällen.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 15 jun 16 kl. 09:27

Många elever skolkar

Många elever i årskurs 1–9 har ogiltig frånvaro i skolan, visar en rapport från Skolinspektionen. Under hösten 2015 rapporterades 1 700 elever ogiltigt frånvarande längre än en månad och 18 000 elever var i sin tur upprepat frånvarande vid flera tillfällen..

Sydsvenskan - 15 jun 16 kl. 09:27

Många elever skolkar

Många elever i årskurs 1–9 har ogiltig frånvaro i skolan, visar en rapport från Skolinspektionen. Under hösten 2015 rapporterades 1 700 elever ogiltigt frånvarande längre än en månad och 18 000 elever var i sin tur upprepat frånvarande vid flera tillfällen..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU:s ledare beredda ge May en kort frist

EU-toppmötet i Bryssel är nu igång i jakten på en lösning i brexitfrågan. Det finns stöd för att gå Theresa May till mötes och skjuta brexit på framtiden, säger statsminister Stefan Löfven efter ett möte med Europeiska Rådets ordförande Donald Tusk..

SR - 1 timme sedan

Elfel stoppar flyg till och från Arlanda

Det är just nu stora problem med flygtrafiken på Arlanda. På grund av ett elfel i flygtornet kan inga inga plan landa eller lyfta på flygplatsen..

SR - 1 timme sedan

Högernationalist gjorde kometval i Nederländerna

I Nederländerna har det högernationalistiska partiet Forum för demokrati, FvD, nått stora framgångar i provinsvalet efter dådet i Utrecht. Partiet fick flest röster..

SR - 1 timme sedan

Ramberg: Busch Thor bryter SD-vallen

Ebba Busch Thor tar nu helhjärtat det SD-steg som Anna Kinberg Batra tog så halvhjärtat att ingen förstod vad hon menade. Kristdemokraterna visar återigen att de vill vara längst till höger bland de forna allianspartierna, säger ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 2 timmar sedan

Åklagaren överklagar – vill att Ersson döms till fängelse

Åklagaren vill att hovrätten ändrar domen, så att aktivisten Elin Ersson döms till fängelse istället för böter, efter att hon stoppat en utvisning till Afghanistan..

SR - 2 timmar sedan

Minst 40 döda i färjeolycka i Irak

Minst 40 döda i färjeolycka på floden Tigris nära Mosul i Irak enligt polis och räddningstjänst. Det rapporterar Reuters..

SR - 3 timmar sedan

KD-ledaren öppnar för SD-samarbete

Kristdemokraterna ska i fortsättningen kunna göra politiska överenskommelser även med Sverigedemokraterna. Det har partiets styrelse bestämt, berättar partiledaren Ebba Busch Thor på Facebook..

SR - 3 timmar sedan

Färre väljer att gifta sig – fler skiljer sig

Under förra året gifte sig drygt 50 000 personer. Det var det lägsta antalet på över tio år..

SR - 4 timmar sedan

Uteslutningen beskrivs som en seger i Ungern

Att regeringspartiet Fidesz slängdes ut ur EPP under onsdagen beskrivs som en seger i Ungern. ”Vi lät oss inte förnedras”, skriver en kvällstidning..

SR - 4 timmar sedan

Svenskarna har störst förtroende för Systembolaget

Enligt Förtroendebarometerns undersökning har svenskarna störst förtroende för Systembolaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.