Alingsås tidning > Nyheter

Friday, 22 March, 15:06

Alingsås tidning - 14 mar 19 kl. 17:19

Flera strömavbrottDet har varit strömavbrott i de 286 lägenheterna på Klockarebolet i Vårgårda till och från under veckan, rapporterar tidningen Hem & hyra. Det är oklart vad som har orsakat de återkommande avbrotten på Backgårdsgatan och Trädgårdsgatan. Men hyresvärden Vårgårdabostäder genomför omfattande grävarbete i området för att göra om utomhusmiljön..
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Klockarebolet, Vårgårda, Hem, Backgårdsgatan, Trädgårdsgatan, Vårgårdabostäder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera strömavbrott
Cornucopia - 13 jan 16 kl. 14:29

Gästinlägg: Strömavbrott Viksjö (Stockholm) 6-7 januari 2016

Nedanstående är ett gästinlägg av Tommy Walfridsson och handlar om ett 22 timmar långt strömavbrotti Viksjö i Stockholm. Fokus är på hur ett lågenergihus uppför sig vid strömavbrott och kallt väder i kontrast mot grannarna.

Intro
Nedanstående beskriver vad som händer vid ett relativt långt strömavbrott (22h) vid för Stockholm väldigt kallt väder (-17C dygnsmedel)

Före strömavbrottet & beskrivning
Området hade två strömavbrott under sommaren/hösten.

Cornucopia - 27 sep 17 kl. 15:49

Prepping: Klarar sig fiberanslutningarna vid strömavbrott?

Forna tiders kopparburnatelefoni (POTS - plain old telephone system) var robust och byggd för krigets krav, rent av en del av svenskt totalförsvar där försvaret skulle koppla in sig. Idag har försvaret ett eget telenät och istället ansluter sig allt fler sina hem till fiber. Men kommer fibern, och med det nödtelefonin alls att fungera vid strömavbrott?

YLE - 05 feb 16 kl. 09:49

Strömavbrott avbryter trafik på ringbanan

Tågen kör inte på avsnittet mellan Vandaforsen och Lejle på ringbanan, orsaken är ett strömavbrott. Dessutom har det varit strömavbrott på två stationer längs ringbanan och ett annat strömavbrott på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett elavbrott i ringbanans tunnel har lett till att tågen inte kör på sträckan mellan Vandaforsen och Lejle.

YLE - 13 dec 13 kl. 15:33

Strömavbrott kan bli problematiska för butik

Strömavbrott kan orsaka besvär för butikerna. Längre strömavbrott gör att till exempel djupfrysta livsmedel far illa och måste slängas.
Spela upp klipp på Arenan
Spela upp klipp på Arenan
Stormen Seija som drog över landet natten mellan torsdag och fredag orsakade flera kortare strömavbrott i S-market i Ingå centrum.

Uppsalanyheter.se - 14 mar 14 kl. 02:34

Flera strömavbrott i Sävja

Flera strömavbrott drabbade Sävja under torsdagskvällen, vid 22-tiden hade strömen kommit och gått vid flera tillfällen.Flera strömavbrott drabbade Sävja under torsdagskvällen, vid 22-tiden hade strömen kommit och gått vid flera tillfällen.   Det är okänt vad som orsakade kvällens strömavbrott i södra uppsala, Sävjaborna var omväxlande utan ström och fick den tillbaka för att sedan åter bli strömlösa.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 10:50

Strömavbrott drabbade Tjörnarp

tjörnarp
Dubbla strömavbrott drabbade Tjörnarp med omnejd under natten mellan onsdag och torsdag. På fredagen pågick fortfarande felsökningen ute i Tjörnarpssjön. På land fick mobila elverk serva ett 30-tal kunder med ström.

Kristianstadsbladet - 04 nov 12 kl. 17:22

Strömavbrott drabbade sjukhuset igen

Ett strömavbrott har drabbat Hässleholms sjukhus för andra gången på kort tid, men de viktigaste verksamheterna klaras med reservkraftverk.
Klockan 15.40 på söndagseftermiddagen drabbades delar av Hässleholm av ett strömavbrott, varav sjukhuset var en av de drabbade.

Skånskan - 29 jun 18 kl. 12:37

Patient allvarligt skadad efter strömavbrott på SUS

I januari drabbades SUS i Lund för ett omfattande strömavbrott. Ett stort antal patienter drabbades, bland annat en patient som blev allvarligt skadad i samband med en operation då strömmen gick.
Nu har fem lex Maria-anmälningar upprättats efter händelsen.

Nyan - 24 okt 17 kl. 14:12

Vårdöföretagare väl förberedda vid strömavbrott

Växthusföretagaren Mikael Lundell på Vårdö Simskäla har ett traktorelverk och därför ställde måndagens långa strömavbrott inte till med några problem för honom.
– Jag körde igång det vid 14-tiden. Utan det hade det definitivt blivit problem eftersom ett strömavbrott stoppar upp produktionen.

YLE - 20 aug 14 kl. 17:12

Strömavbrott i Västnyland

Det byiga åskvädret har lett till strömavbrott på olika håll i Västnyland i dag (20.8).
Vid 18-tiden var omkring 1200 hushåll i Ingå strömlösa.

Cornucopia - 11 okt 14 kl. 14:49

Omfattande strömavbrott i lilla Svedala

Lilla Svedala centralort med sina nästan 11 000 invånare har drabbats av ett omfattande strömavbrott, sedan ett ställverk exploderat. Strömmen förväntas vara tillbaka via ett mobilt nödställverk tidigast i morgon.

Det är förstås intressant att läsa om hur strömavbrottet hanteras och konsekvenserna.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 9 timmar sedan

Två fälls för stöld från företag

Under vintern ertappades två män på bar gärning när det stal skrot från ett företag i Sollebrunn – nu fälls männen för stöld.
Det var i februari som två män avslöjades när de var i färd med att stjäla metallskrot från ett företag i Sollebrunn. När personal upptäckte männen stod en av dem i en container med skrot.

Alingsås tidning - Igår: 09:59

Flicka från Herrljunga till sjukhus efter allvarlig olycka

En flicka från Herrljunga skadades allvarligt i trafikolycka i Korsberga i Vetlanda kommun under natten, rapporterar P4 Sjuhärad. Bilen ska ha voltat av vägen och i bilen fanns tre ungdomar och alla tre fick föras till Höglandssjukhuset i Eksjö. Senare fick flickan från Herrljunga föras till Universitetssjukhuset i Linköping för vård.

Alingsås tidning - Igår: 08:23

Ica-butik rånad – skallade och sparkade personal

Personal på Ica Nära Åkanten i Alingsås ertappade under onsdagskvällen två killar med att stjäla i butiken. När personalen konfronterade de båda så ska de ha försökt skalla och sparka personalen som ingrep. Personalen försökte hålla kvar de båda misstänkta men de slet sig loss med hjälp av våld och sprang från platsen.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Alex tvåa i Årets bild

Hallå där Alex Ljungdahl, fotograf från Vårgårda som blev tvåa i kategorin nyhetsbilder i tävlingen Årets bild. 
Berätta om bilden! – Det var en liten skräll faktiskt.

Alingsås tidning - I förrgår: 08:42

Två olovliga körningar

Vid åttatiden på tisdagskvällen stoppades en bilist för kontroll på Lövekulle. Föraren saknade körkort och rapporterades för olovlig körning. Senare under natten mot onsdagen, vid 02-tiden, rapporterades ytterligare en bilist för olovlig körning på Sidenvägen..

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Förslag: Ersätt inte sjuka ambulansförare

Akutverksamheten på SÄS gick 24 miljoner kronor back förra året. Nu genomför regionen neddragningar där ett förslag är att inte ersätta en sjukanmäld ambulansförare.
Katarina Zamac är akutklinikens verksamhetschef på SÄS där ambulansverksamheten ingår.

Alingsås tidning - I förrgår: 17:12

Narkotikabrott på Bolltorp

Vid lunchtid på tisdagen kontrollerade polis en person på Smålandsgatan. Mannen ifråga visade tecken på drogpåverkan, och på honom hittades även misstänkt narkotika. En anmälan om ringa narkotikabrott har upprättats..

Alingsås tidning - 19 mar 19 kl. 07:56

Lättare krock utanför Vårgårda

Vid kvar i sjutiden på tisdagsmorgonen kolliderade två personbilar vid infarten mot Fullestad på väg 42 utanför Vårgårda. Enligt räddningstjänsten var det endast en lättare sammanstötning och och det blev inga personskador som följd. Orsaken bakom olyckan är oklar.

Alingsås tidning - 19 mar 19 kl. 05:30

När framtiden kom till skolan

Ta hand om en skadad mopedist, åka krocksläde och släcka bränder. Det och mycket mer fick åttorna på Altorpskolan prova på under förra veckans arbetslivsdagar.
– Jättelärorikt, tyckte Elna Barkenfeldt.

Alingsås tidning - 19 mar 19 kl. 05:30

43-åring åtalas för dråpförsök

Efter vinterns skjutning i Sollebrunn åtalas en 43-årig man för försök till dråp. Mannen medger att han avlossat ett skott, men menar att han handlat i nödvärn.
Det var i mitten av februari som polis och ambulans larmade till en adress i Sollebrunn efter att han man blivit skjuten i bröstet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.