Västerbottens Folkblad > Nyheter

Tuesday, 26 March, 05:35

Västerbottens Folkblad - 14 mar 19 kl. 20:00

[PLUS] Kriminalvården: Slopad villkorlig frigivning en dålig idéKriminalvården välkomnar regeringens nya lagförslag. Myndigheten tycker inte att slopad villkorlig....
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
PLUS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PLUS, Kriminalvården, Slopad, villkorlig, frigivningen , dålig, idé
Cornucopia - 02 mar 19 kl. 08:49

Överfulla häkten - då drar Kriminalvården ner på transporter

Ekot rapporterar att häkten och fängelser är överfulla. Bloggen kan då berätta att som en del av neddragningarna Moderaternas och Kristdemokraternas budget innebär för den sista instansen i rättsväsendet i form av Kriminalvården, så kommer halva organisationen för transporter av fångar att sägas upp i besparingar och situationen kommer bli ännu värre.
Numera nedlagt fängelse, samtidigt som det saknas fängelseplatser.

SVT Debatt - 22 nov 13 kl. 06:00

Kriminalvården är på väg mot nya tragedier

KRIMINALVÅRD Under min tid som häktesbesökare från Röda Korset har jag aldrig genomgått en säkerhetskontroll. Det var aldrig tal om att titta i mina fickor eller passera genom metallbågen vid ingången till häkteskorridoren. Sedan mordet på kriminalvårdaren Karen Gebreab hösten 2011 har rädslan över säkerhetsbristerna ökat bland de anställda inom myndigheten.

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 15:51

Kriminalvården erbjuder fängelser till asylsökande

Kriminalvården ställer nu de fd anstalterna Kirseberg (Malmö) och Smälteryd (Sätila) åt MSB:s samordning av tillfälliga boenden åt de akuta asylströmmarna. Det handlar om att anläggningar som tidigare hanterade 150 respektive 64 fångar ska beredas för 500 respektive 300 asylsökande. Man har även hypotetiskt öppnat för att evakuera aktiva fängelser för att inhysa asylsökande längre fram.

Cornucopia - 28 apr 17 kl. 15:35

Kriminalvården går på knäna - får ej begärda anslag

Rättsväsendet är inte bara den populistiska ytan polisen, som politikerna åtminstone låtsas bry sig om. För att inte åklagare bara ska släppa gripna hela tiden och för att olagliga faktiskt ska kunna förvaras till utvisning, och faktiskt utvisas, behövs Kriminalvården. Myndigheten begärde fjuttiga 250 MSEK för att klara tidigare uppgifter, men fick inte detta.

Skånskan - 11 okt 18 kl. 15:50

Kriminalvården fängslar förbigående

MALMÖ Under torsdagen och fredagen står en trailer från Kriminalvården mitt på Stortorget. Där kan nyfikna få reda på hur en cell ser ut och hur det är att jobba på häkte, anstalt eller den nationella transportenheten.
– Många som hör ”Kriminalvården” tänker på amerikanska filmer, där folk sitter inlåsta dagarna i ända.

SVT Debatt - 23 nov 13 kl. 15:00

Kriminalvården satsar seriöst på säkerheten

KRIMINALVÅRD Kritiken att det överlag skulle finnas en stor rädsla bland Kriminalvårdens personal är inget vi känner igen. Men säkerhetsarbete är en färskvara som det gäller att nöta på, öva och vara så förberedd på som möjligt. Efter händelsen på häktet i Huddinge övar vi mer, utbildar personal fortlöpande och dessutom har vi kartlagt riskfyllt arbete med flera åtgärder, skriver Per Westberg, säkerhetschef Kriminalvården, i en replik till Caroline Akguc Ego.

Uppsalanyheter.se - 08 jun 16 kl. 02:31

Uppsalabo anmäler kriminalvården till Justitieombudsmannen

En uppsalabo inlåst på kriminalvårdsantalten i Skogome har anmält anstalten till Justitieombudsmannen. Mannen som sitter inlåst på isoleringsavdelning har enligt anmälan vägrats träffa läkare trots att han mår psykiskt dåligt.En uppsalabo inlåst på kriminalvårdsantalten i Skogome har anmält anstalten till Justitieombudsmannen.

Cornucopia - 19 okt 16 kl. 17:44

Låt Kriminalvården ordna bostad och transporter åt jihadreturerna

140 jihadreturer sägs ha återvänt till Sverige, och mer sägs det bli nu när Daesh åker på stryk i Mosul. Tydligen är det många som misslyckas med att uppnå martyrskap och medföljande 72 jungfur och dessa ska nu erbjudas skattefinansierad bostad, skuldsanering, rehabilitering och körkort i kommunala socionomers regi. Men det finns en myndighet med specialistkompetens på detta och den heter Kriminalvården.

SVT - 18 sep 17 kl. 22:36

Ligan hackade Kriminalvården – data skickades till Polen

Ligan som åtalas för det jättelika dataintrånget mot svenska företag, myndigheter och kommuner hackade även Kriminalvården som ansvarar för bland annat fängelser och häkten. En skärmdump från en av Kriminalvårdens datorer skickades till en server i Polen. Kriminalvården ser allvarligt på det inträffade men bedömer att skadorna är begränsade..

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 18 kl. 14:17

Kriminalvården och Försvarsmakten samarbetar

Kriminalvården och Försvarsmakten går in i ett nytt samarbete för att stärka kompetens- och personalförsörjningen. Enligt Johan Modin, Kriminalvårdens HR-direktör, är det en möjlighet som gynnar båda myndigheterna. "Vi inom Kriminalvården får kompetenta.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Singelolycka utanför Skellefteå

En singelolycka har inträffat på länsväg 364 mellan Långviken och Orrbäcken söder om Skellefteå. Larmet kom in klockan 01.51 natten mot tisdagen och det är ännu oklart om någon person har skadats vid olyckan men både ambulans samt räddningstjänst ska vara kallade till platsen..

Västerbottens Folkblad - 7 timmar sedan

[PLUS] Helt öppet inför returen

Badminton. IFK Umeå fick med sig 3–3 i den första semifinalen. Ett bra utgångslägen inför returen....

Västerbottens Folkblad - 9 timmar sedan

”EU-företagen riskerar att halka efter”

EU-politiken går i år in i ett nytt skede, inte minst på företagarsidan. Åtgärder behövs för att inte EU ska halka efter, skriver Anders Edholm, chef för Svenskt näringsliv i Bryssel, tillsammans med kollegan Mats Andersson, regionchef för Svenskt näringsliv i Västerbotten. EU är på väg in i en ny fas.

Västerbottens Folkblad - 10 timmar sedan

[PLUS] Föräldrar: ”Skulle bli en jäkla massa resande för barnen”

Förslaget att avveckla Nästansjö skola väcker oro hos föräldrar i byn. En mer stressig tillvaro kan....

Västerbottens Folkblad - 10 timmar sedan

[PLUS] Stor besparing föreslås för skolorna i Vilhelmina

I Vilhelmina kommun står stora besparingar för dörren. Bland annat föreslås Nästansjö skola läggas....

Västerbottens Folkblad - 11 timmar sedan

[PLUS] Agenten: ”Fråga Per Kenttä”

Lövenforwarden har inget emot en framtid i Björklöven..

Västerbottens Folkblad - 11 timmar sedan

[PLUS] Brännbollsyran ska arbeta för en positiv publikkultur

Sexuella övergrepp på musikfestivaler har varit en het fråga de senaste åren. Nu går Sveriges....

Västerbottens Folkblad - 13 timmar sedan

[PLUS] Mindre och billigare sjukstuga ska byggas

När en ny sjukstuga byggs i Dorotea blir den mindre och billigare än vad som framkommit tidigare.....

Västerbottens Folkblad - 13 timmar sedan

Larm om skoterolycka

SOS Alarm fick in ett larm om att en skoterolycka har inträffat längs väg 967 i Lycksele kommun. Olyckan ska ha inträffat mellan Norrbäck och Pauträsk. Larmet inkom till SOS kvart i fyra på måndagseftermiddagen.

Västerbottens Folkblad - 13 timmar sedan

[PLUS] Klubbat: Hotell vid Iksu godkänt efter omtag

Förra gången stoppades detaljplanen. Nu har Iksu-hotellet klubbats igen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.