Västerbottens Folkblad > Nyheter

Saturday, 23 March, 13:36

Liknande nyheter

Taggar: PLUS, Fem, kommuner, samarbetarför , jobbtill , nyanlända
Nerikes Allehanda - 23 nov 14 kl. 06:00

Fem kommuner i länet saknar asylboenden

En jämnare fördelning över hela landet. Tidigare kontakt med kommunerna. Bättre fungerande bostadspolitik.

YLE - 01 nov 12 kl. 09:43

Fem kommuner lottade om fullmäktigeplatser

I flera kommuner har nu lotten avgjort vem som får bli ordinarie fullmäktigeledamöter. I åtminstone fem kommuner i svenska Österbotten fanns det personer som hade lika många röster. I Vasa föll lotten på Pasi Keskinen (C) och partikamraten Mikko Nybacka blev utan fullmäktigeplats.

Regeringen - 20 mar 17 kl. 14:32

Sven-Erik Bucht besöker fem kommuner i Skåne

Mellan den 21 och 22 mars besöker landsbygdsminister Sven-Erik Bucht under sin Sverigeresa fem kommuner i Skåne för att ta del av lokala förhållanden. Sverigeresan tar landsbygdsministern till ett 50-tal kommuner i landets samtliga län. I Skåne kommer Sven-Erik Bucht att besöka kommunerna Bromölla, Perstorp, Ystad, Tomelilla och Simrishamn..

Nerikes Allehanda - 23 maj 14 kl. 15:08

Aktiviteter i fem kommuner under nio dagar i Sköna maj

För femte året i rad arrangeras Sköna maj i fem kommuner..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 16 kl. 15:00

Fem kommuner i IT-samarbete

Ett omfattande IT-samarbete mellan fem kommuner snart vara verklighet..

DN - 19 aug 15 kl. 16:29

”Bostadskrisen kan bara lösas om alla kommuner samarbetar”

Om vi någonsin ska komma över den skriande bostadsbristen så måste landstinget ta en mer aktiv roll, och tillsammans med kommuner och stat bidra till en utbyggd kollektivtrafik och fler bostäder, skriver Jens Sjöström, oppositionslandstingsråd..

SR - 30 mar 16 kl. 16:57

Nordiska kommuner samarbetar mot våldsam extremism

Nordiska Rådet satsar i år på att skapa ett nätverk där kommuner och städer i Norden ska lära av varandra för att motverka att unga personer radikaliseras..

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 03:00

Befolkningsökning i alla fem kommuner

Folkmängden fortsätter att öka tresiffrigt i Åstorp kommun och är nu över 15 000. Bjuv och Örkelljunga vänder negativa trender. Klippan och Perstorp går med ett mindre plus..

Nyan - 11 apr 17 kl. 14:03

Åland får fem kommuner

År 2020 ska Åland ha en stad, två landsbygdskommuner och två skärgårdskommuner. De fem kommunerna är Mariehamn (inklusive Järsö och Nåtö), Nordvästra Åland (Eckerö, Finström, Hammarland, Geta, Saltvik, Sund och Vårdö), Sydöstra Åland (Jomala, Lemland, Lumparland inklusive Bussö och Ängö), Norra skärgården (Brändö och Kumlinge) och Södra skärgården (Föglö, Kökar och Sottunga).

Landskapsregeringen har fattat beslut om den framtida kommunindelningen i dag med målet att man i nästa val, hösten 2019, väljer fullmäktige till de fem nya kommunerna.

Nya Wermlands Tidningen - 16 feb 11 kl. 11:22

Livsmedelsupphandling stoppad för fem kommuner

? Jag vet inte hur vi ska kunna handla mat när det blir så här. Det säger inköpsansvarige Peter Melberg i Hagfors kommun sedan en leverantör för andra gången överklagat, och fått stopp på den gemensamma upphandling som fem värmländska kommuner gjort..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

Stor sökinsats i fjällen

Ett dussintal fjällräddare har kallats ut för att söka efter en saknad man i Sarek-området. Peder Jonsson, RLC-kommunikatör vid polisen i Umeå, rapporterar att mannen anmäldes saknad torsdag kväll. Mannen som saknas är ute på tur i Jokkmokksfjällen mellan Ritsem och Kvikkjokk.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Tog produktionen av framgångsrik fälla till Vilhelmina

Trapper 90-fällan överlevde ett generationsskifte tack vare Vilhelminabon Christian "Trappern"....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Polisen vill motverka våld i nära relationer i Nordmaling

Polisen och Nordmalings kommun har i sina medborgarlöften valt att bland annat fokusera på att jobba förebyggande mot våld i nära relationer. I en samverkansöverenskommelse har den lokala polisen tillsammans med Nordmalings kommun skrivit ner ett antal punkter, eller medborgarlöften, som man tillsammans vill fokusera på det kommande året. De löften som gäller under 2019 […].

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Stridbara kvinnor som slåss för fred

Den traditionella historieskrivningen är full av män och manliga krigare. Lycksele-aktuella pjäsen....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Efterlängtat playoff startar

På söndag startar SM-slutspelet för guldjagande A3 Basket Umeå. – Äntligen, vi har väntat på....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

”För sent att inse valets viktigaste frågor – nu”

Nu har den kommit, Socialdemokraternas eftervalsanalys. Varför valet gick så dåligt, har analysgruppen delat upp i fem punkter, där man berör de punkter som allra mest bidrog till det usla valresultatet. Den stab som ledde valrörelsen borde ha insett redan innan valrörelsen började vilka områden i svensk politik som var och är mest aktuella – […].

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

”Därför behövs lokala tidningar – mer än någonsin”

Lokaltidningen–Facebook 47–7. Det är resultatet när Medieakademin nyligen genomförde sin årliga förtroendebarometer. Årets mätning bygger på 1200 webb-intervjuer med personer över 16 år, där företaget Kantar Sifo har frågat om förtroendet för institutioner, politiska partier, massmedier och företag.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Nödställd satt på puben

En stor sökinsats inleddes natten till lördagen i havet vid Lofoten. En man som deltog i VM i skreifiske hade fallit i havet nära Svolvaer. Polisen, som har stora resurser i området med anledning av evenemanget, satte genast in flera patruller.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

Umeå: Berusad filmade hos polisen

En berusad person började plötsligt filma inne på polisstationen i Umeå. Händelsen utspelade sig natten mot lördagen. Mannen hade inledningsvis omhändertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

I natt: Man blev misshandlad

Ett bråk uppstod natten mot lördagen i en bostad utanför Nordmaling. Händelsen inträffade strax efter midnatt. Polisen rapporterar att flera personer befann sig i bostaden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.