Västerbottens Folkblad > Nyheter

Saturday, 23 March, 21:30

Västerbottens Folkblad - 14 mar 19 kl. 20:00

”En tydlig praxis är önskvärd”Vi håller med om att lagstiftningen för fjällnära skog är otydligt och behöver klargöras. Det har debatterats om Skogsstyrelsens motiv till ett klargörande. Och motivet är enkelt, vi vill se en fungerande rättspraxis, skriver Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen i ett debattsvar. Nej, Skogsstyrelsen driver inga rättsliga processer i onödan som Anders Pettersson, Allmänningarna i [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Skogsstyrelsens, Herman Sundqvist, Skogsstyrelsen, Anders Pettersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En tydlig, praxisär , önskvärd
Cornucopia - 27 okt 18 kl. 12:19

Tydlig skillnad på vänster- och högerdonationsopinionsbildning och agendajournalistik

Det verkar finnas en tydlig skillnad mellan den sk oberoende opinionsbildningen och agendajournalistiken, finansierad med donationer online. Medan högern har sina individuella rockstjärnor, så verkar dessa saknas på vänsterkanten, där man istället bildar organisationer. Samtidigt går det att tjäna riktigt bra med pengar på dessa donationer, och bilden av att vara outsider och mot systemet.

YLE - 06 okt 14 kl. 15:35

"Det är en tokig praxis med uppsägningsskydd på fem år"

Vasa sjukvårdsdistrikts styrelse vill inte att personalen i de nya vårdområdena ska ha något uppsägningsskydd på fem år. Det är en tokig praxis, säger styrelseordförande Hans Frantz (Sfp).
Vasa sjukvårdsdistrikts styrelseordförande, Hans Frantz Porträttbild av Hans Frantz Bild: ©Rami Salle 2012 Styrelsen behandlade på måndagen sitt utlåtande till SOTE-reformen.

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 13:28

Fler avstängningar med ny praxis

SHL beslutade inför säsongen om strängare straff för exempelvis huvudtacklingar. Så har det också blivit. Efter åtta omgångar har hockeyförbundets disciplinnämnd beslutat om totalt 41 matchers avstängningar, vid samma tid förra säsongen var det bara fyra.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 13:28

Fler avstängningar med ny praxis

SHL beslutade inför säsongen om strängare straff för exempelvis huvudtacklingar. Så har det också blivit. Efter åtta omgångar har hockeyförbundets disciplinnämnd beslutat om totalt 41 matchers avstängningar, vid samma tid förra säsongen var det bara fyra.

Skånskan - 13 apr 16 kl. 08:30

Ving: ”Bedömt enligt praxis”

Skivarp Ving har erbjudit Skivarpsfamiljen 7 800 kronor eller 9 000 kronor i resecheckar som kompensation för resan.
– Vår handläggare har gjort en bedömning enligt praxis, säger Barbro Holmgren, pressinformatör på Ving. Men det är förstås oerhört tråkigt att familjen upplevt resan så här.

Cornucopia - 18 okt 13 kl. 11:10

Är kraschen önskvärd?

David Jonstad skriver i nya numret av Tidningen Effekt att vårt bästa hopp är en krasch. Även om han har principiellt rätt, så anmäler jag härmed en avvikande åsikt. Tillväxt = Befolkning + Energi
Kopplingen mellan energiförbrukning och ekonomisk tillväxt är som bekant stenhård.

DN - 01 feb 13 kl. 16:45

?Våra beslut har stöd i lagar och praxis?

Magnus Johnsson, Sven-Åke Bergkvist och Mattias Schömer, företrädare för revisionsbolag och advokatbyråer, påstår att Skatteverket agerar utan stöd i lagar och praxis (DN Debatt 26 januari). När Skatteverket fattar skattebeslut agerar vi givetvis enbart med stöd av lag och den praxis som finns i form av domstolsbeslut, skriver Inga-Lill Askersjö, rättschef på Skatteverket..

DN - 18 sep 14 kl. 11:39

Statsvetare: praxis för talmän kan ändras

Den 29 september röstar Sveriges riksdag om vilka som blir nya talmän. Praxis är att talmännen kommer från de fyra största partierna, men enligt statsvetaren Marja Lemne kan praxis ändras..

Cornucopia - 07 dec 14 kl. 13:55

Riksdagen bör vara försiktiga med att lagstifta praxis

Hos riksdagens partier höjs nu röster om att man ska lagstifta praxis, så att en majoritet inte kan fälla en minoritets förslag, som i fallet regeringens budget. Men riksdagspartierna bör vara mycket försiktiga här, då de fortfarande befinner sig i förnekselsefasen kring hur många röster (sd) kan få framöver. Vägen framåt kallas demokratiskt samarbete, inte minoritetsstyre via lagstiftning.

SVT - 04 aug 13 kl. 15:12

Bloodhound Gang inte önskvärda i Ryssland

Det amerikanska bandet Bloodhound Gang är inte längre önskvärda i Ryssland efter att gruppens basist stoppat ner den ryska flaggan i byxorna under en konsert i grannlandet Ukraina..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Lovar inte SM-guld: ”Nej f-n”

SKOTERCROSS. Västerbottningar i tajt SM-kamp - lovar inget..

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

”Mensfattigdomen existerar”

Även små frågor som drabbar människor mest på individnivå får stor skillnad även hur samhället utvecklar sig. Kostnader kring mensskydd är en sån fråga som också är en direkt jämställdhetsfråga, skriver Gudrun Nordborg (V). Det finns många problem som upprör och berör.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Kommuner varnar för stormen: ”Gå inte ut i onödan”

SMHI har gått ut med en klass 2-varning för storm i södra Lapplandsfjällen. Både Vilhelmina och Storumans kommuner uppmanar nu invånarna att ta varningarna på allvar. – Gå inte ut i fjällvärlden i onödan, säger Lars-Erik Sundqvist, räddningschef i beredskap.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Medioker insats av Team TG

Team TG gästade Gefle IF i helgens träningsmatch och förlorade efter en medioker insats av....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Ännu fler nya Iksu-rekord

Iksu fullföljde grundserien med ännu fler nya rekord..

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Klart: Dalen får möta Iksu

Det blir Umeå-derby i SM-kvartsfinalen: "Kul med derby"..

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Dansen är till för alla

Den är rytm, styrka och frihet – och ”bra att kunna”. På Umeå dansfestival firades dansen med tolv olika uppvisningar och lika många prova på-klasser under lördagen. – Umeå är en bra dansstad, konstaterar festivalgeneralen Sara Sahlin.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Starkt insats av UIK

Träningsmatchen mellan Umeå IK och fjolårets damallsvenska-vinnare Piteå slutade lika efter en....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Ännu fler nya Iksu-rekord

Iksu fullföljde grundserien med ännu fler nya rekord. Innebandyns suveräna topplag på damsidan fullföljde grundserien 2018/2019 på bästa tänkbara sätt. Det blev i sista omgången seger med 6-4 borta mot Pixbo- därmed har Umeå-laget vunnit 46 raka matcher, senaste förlusten går så långt tillbaka i tiden som den 17 december 2017.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

”Vi svenskar har det kanske rätt bra ändå”

Sverige är ett av världens lyckligaste länder. I alla fall om man ska tro en ny FN-rapport. Tydligen är svenskarna sjunde lyckligast i världen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.