YA > Lokalt

Saturday, 23 March, 14:31

Liknande nyheter

Taggar: Utredning, oroarSka , verksamheterna, läggas, ner
YA - 02 mar 19 kl. 06:00

Ny utredning: Äldreboende kan läggas ner eller läggas ut på entreprenad

Nerläggning av ett äldreboende, enstaka avdelningar eller lägga ut ett boende på entreprenad: det ska nu utredas i syfte att verksamheten ska kunna hålla sin budget. I nuläget står många platser på boendena tomma. .

DN - 13 nov 13 kl. 11:52

Stefan Lisinski: Utredning kommer sannolikt läggas ned

På tisdagkvällen sköts en man ihjäl på ett flyktingboende i Hagfors. Det är mycket ovanligt att en polis skjuter ihjäl någon, enligt DN:s Stefan Lisinski som svarar på tre frågor om polisens vapenanvändning..

Skånskan - 24 mar 18 kl. 05:00

Ett särskilt boende kan läggas ner

Sjöbo Effektiviseringskravet gör att vård- och omsorgsnämnden behöver spara nästan fem miljoner 2019. Samtidigt riskerar statsbidraget på fyra miljoner kronor att försvinna. Dessutom väntas verksamheternas kostnader öka med omkring tolv miljoner kronor.

SmålandsPosten - 12 jun 13 kl. 00:30

En utredning som missar målet

Efter Anders Behring Breiviks terrordåd i Norge 2011 drog en debatt om tillgången till vapen igång i Sverige. Av förståeliga skäl, även om frågan om hur vi ska förebygga framtida terror- och våldsbrott inte bara bör vara närvarande efter exceptionella händelser. När trycket på åtgärder ökade utsågs Doris Högne-Rydheim till utredare av vapenlagstiftningen.

SvD - 23 jun 16 kl. 15:18

RFSU: "Surrogatbarn ska inte skambeläggas"

Barnperspektivet är bortglömt i statens utredning om ofrivillig barnlöshet. Det menar RFSU i sitt remissvar, och vill nu att regeringen tillsätter en ny utredning. – Barnen ska inte skam- och skuldbeläggas, säger Kristina Ljungros, RFSU:s förbundsordförande..

Opinionen.se - 02 maj 14 kl. 11:50

Astrabudet oroar regeringen


Pfizer bekräftar att man har höjt budet på Astra Zeneca till 50 pund per aktie. Pfizers löften om att knyta forskning till Storbritannien oroar nu näringsminister Annie Lööf. Enligt Astra Zeneca handlar det om ett indikativt, icke-bindande erbjudande om ett möjligt bud.

BT - 02 maj 14 kl. 11:40

Astrabudet oroar regeringen

Pfizer bekräftar att man har höjt budet på Astra Zeneca till 50 pund per aktie. Pfizers löften om att knyta forskning till Storbritannien oroar nu näringsminister Annie Lööf. Enligt Astra Zeneca handlar det om ett indikativt, icke-bindande erbjudande om ett möjligt bud.

Skånskan - 21 nov 16 kl. 23:10

Spelarflykt oroar inte tränaren

FOTBOLL En och en halv månad efter sista seriesparken står det klart att sju av Österlen FF:s spelare inte följer med laget upp i division 3. Spelarflykten oroar dock inte tränaren Mladen Blagojevic. ERWP.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 16:09

87-årig mordmisstänkt i rättsmedicinsk utredning

KLAGSTORP 87-åringen som misstänks för mordet han erkänt på en 85-årig kvinna ska genomgå en rättsmedicinsk utredning.Den 87-årige Klagstorpsbon erkände sig i lördags skyldig till mord i Lunds tingsrätt då han häktades bakom lykta dörrar.
Det var i torsdags som mannen greps i en bostad i Klagstorp utanför Trelleborg efter att själv ha larmat SOS till sin bostad.

YA - 14 mar 19 kl. 22:18

Göran Göransson lovar: ”Inget ska läggas ner”

Trots att hyresavtalen för bland annat Ungdomens hus, Marietorp och Kulturskolan ska genomlysas, finns inga planer på att lägga ner verksamheterna..

Fler nyheter från YA

YA - 8 timmar sedan

Full fart på hotellbygget i skuggan av trädstriden

Ombyggnaden är i full gång inne i det kulturmärkta gamla badhuset. Utanför ska golvet till receptionen för det nya hotellet gjutas på måndag. – Det har gått bra.

YA - 10 timmar sedan

Arbetet med att bygga upp barnmorskeutbildningen i Jumla tar fart

Sandra Martin och Brita Elowson från Ystads BB har nu kommit fram till Jumla i Nepal där de hjälper till att bygga upp landets första barnmorskeutbildning. De hör av sig till Ystads Allehanda och berättar om hur deras volontärarbete går. Nedan skriver de om ankomsten till Jumla..

YA - 16 timmar sedan

Ystad: Socialnämnden behöver spara 30 miljoner

Socialnämnden måste spara pengar. Ett sparförslag visar att 56 miljoner kan dras in genom mindre övertid, färre vikarier och färre sjukskrivningar. – Av de 56 miljonerna kanske vi får en effekt runt 30 och då är det en ekonomi i balans, säger Jan Erlandsson, socialnämndens ordförande..

YA - 21 timmar sedan

Förslag: Subventionera buss- och tågbiljetter för alla mellan 70 och 75 år

En Ystadsbo föreslår i ett medborgarförslag att man som pensionär mellan 70 och 75 år ska kunna köpa ett periodkort på Skånetrafiken till subventionerat pris..

YA - 23 timmar sedan

Häktning: Misstänks för grov penningtvätt

En man i Glemmingebro är häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt penningtvättsbrott..

YA - Igår: 00:01

Carl Johan Engvall: Inget ljushuvud bakom den mikrovågsugnen

Jag har upplevt höjdpunkten – eller rättare sagt lågvattenmärket – i slit- och- slängsamhället. Det handlar om en en glödlampa..

YA - Igår: 00:01

Kuvertjakten nådde sitt mål i Ystad

Pensionsmyndighetens Sverigeturné avslutades i Ystad. I 40 städer har myndigheten svarat på pensionsspararnas frågor och på sista stoppet bjöd de in kommunalrådet för en långväga present..

YA - Igår: 18:07

Källesjövägen avstängd till augusti

Gångbana, farthinder och en ny busshållplats planeras för vägen som ska hållas avstängd i fem månader..

YA - I förrgår: 00:00

100-årig tillbakablick väcker tankar om nutiden

På Klostret i Ystad vill man med hjälp av en ny utställning lägga fokus i hur det var en annorlunda tid för 100 år sedan kontra nu. Tanken med utställningen är att belysa vår samtid genom att titta till historien i tre tematiskt valda huvudområden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.