YA > Lokalt

Saturday, 23 March, 11:24

YA - 14 mar 19 kl. 06:00

Köpmännen vill att väktare ska fortsätta patrulleraKöpmannaföreningen vill att väktare ska fortsätta patrullera i Ystads centrum, och vädjar nu till kommunen att skjuta till 300 000 kronor för resten av året. Köpmännen själva tänker sig bidra med lika mycket..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystads

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Köpmännenvill att , väktareska , fortsätta, patrullera
Skånskan - 02 feb 16 kl. 16:56

Vill fortsätta utreda avloppstunnel

MALMÖ VA Syds idé om att bygga en gigantisk avloppstunnel från Turbinen till Sjölundaverket behöver kompletteras.
Det skriver tjänstemännen i underlaget till politikerna i kommunstyrelsen.Bara ett par dagar innnan skyfallet över Malmö i september 2014 tog styrelsen för avloppsbolaget ett beslut att fortsätta jobba för en drygt åtta kilometer lång tunnel, en tunnel som till 90 procent beräknas minska utsläppen av regnvatten till framför allt Malmös kanaler och hamnar.

YLE - 08 maj 17 kl. 08:29

Tuomioja om Macrons seger: Ett öppet Europa må ha vunnit men vi kan inte fortsätta som förut

I och med valet av Emmanuel Macron har fransmännen gett fortsatt grönt ljus för liberala värden och den Europeiska unionen, men missnöjet hos en dryg tredjedel av röstarna finns kvar. Både Macron och europeiska politiker måste ta itu med att tackla folkets misstro mot eliten och EU, menar Erkki Tuomioja. Det franska valresultatet kom inte som en överraskning för tidigare utrikesminister och riksdagsledamoten Erkki Tuomioja (SDP).

YLE - 22 jun 17 kl. 14:18

Skärgården får fortsätta lobba hårt trots gediget skärgårdsprogram

Statens skärgårdsdelegation överlämnande på torsdagen det Skärgårdspolitiska programmet 2017-19 till jord- och skogsbruksminister Jari Leppä i riksdagen. Riksdagsledamot Stefan Wallin, SFP, som också är medlem i delegationen var närvarande vid överräckningen. Stefan Wallin är nöjd med skärgårdsprogrammet och ser mycket potential för regionen.

YLE - 09 maj 15 kl. 05:05

Lännen Media: Niinistö vill fortsätta leda De Gröna

De Grönas ordförande Ville Niinistö vill fortsätta leda sitt parti, rapporterar Lännen Media. Niinistö säger att han tänker försöka få fortsatt förtroende under partimötet som hålls nästa månad i Uleåborg. Om Niinistö blir vald till partiordförande blir han den första ordföranden som har lett De Gröna under tre perioder.

Barometern - 07 aug 13 kl. 07:57

?Kriminaliteten kan inte fortsätta?

Maskinuthyraren BMS har råkat ut för fem inbrott i?Nybro sedan midsommar. Värdet på det stulna ­uppgår till omkring 200 000 kronor.

YLE - 06 sep 17 kl. 17:06

Björgen kan fortsätta – vill tävla mot Johaug igen

Marit Björgen öppnar för en fortsättning efter nästa säsong. Hon vill gärna tävla mot vännen Therese Johaug igen. ”Det hade varit väldigt fint att köra ett sista VM med Therese”, säger Björgen till Dagbladet.

Alliansfritt Sverige - 22 jun 14 kl. 16:48

Regeringen tänker fortsätta blunda för missbruket av visstidsanställningar

Är det något som regeringen kämpar hårt för att gå runt så är det villkoren för arbetare med osäkra anställningar. EU-kommissionen har under flera år hävdat att Sverige bryter mot EU:s regler genom att låta visstidsanställningar fortlöpa på obestämd tid. Detta innebär att man kan vara visstidsanställd väldigt länge hos samma arbetsgivare.

YLE - 04 jan 17 kl. 05:03

Morgonkollen: Borgåborna ska fortsätta koka sitt vatten, jordskalv på Fiji

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Borgåborna uppmanas fortfarande att koka sitt matlagnings- och dricksvatten i minst fem minuter på grund av kolibakterierna som konstaterades i ett vattenprov i måndags. Klockan 14 i dag kommer Borgå stad att ge ny information om kolibakterierna.

Länstidningen i Jämtland - 25 mar 17 kl. 13:00

Vill att Vardaga får fortsätta i Östersund – eftersom det är billigare för kommunen

Efter de sista årens turbulens kring det privata vårdföretaget Vardaga ska nu Vård- och omsorgsnämnden ta ställning om det ska få fortsatt förtroende.
Förslaget från tjänstemännen är att ge grönt ljus till Vardaga..

YLE - 14 mar 18 kl. 07:47

Äldreboendet Tunahemmet i Snappertuna kanske kan fortsätta som förut - vården blir sämre och man sparar inga pengar genom omändringar

När staden Raseborg gick in för sitt åtgärdsprogram Raseborg 2020 var det meningen att Tunahemmet i Snappertuna skulle bli ett resurserat serviceboende. Men det skulle leda till sämre vård, konstaterar tjänstemännen nu..

Fler nyheter från YA

YA - 5 timmar sedan

Full fart på hotellbygget i skuggan av trädstriden

Ombyggnaden är i full gång inne i det kulturmärkta gamla badhuset. Utanför ska golvet till receptionen för det nya hotellet gjutas på måndag. – Det har gått bra.

YA - 7 timmar sedan

Arbetet med att bygga upp barnmorskeutbildningen i Jumla tar fart

Sandra Martin och Brita Elowson från Ystads BB har nu kommit fram till Jumla i Nepal där de hjälper till att bygga upp landets första barnmorskeutbildning. De hör av sig till Ystads Allehanda och berättar om hur deras volontärarbete går. Nedan skriver de om ankomsten till Jumla..

YA - 13 timmar sedan

Ystad: Socialnämnden behöver spara 30 miljoner

Socialnämnden måste spara pengar. Ett sparförslag visar att 56 miljoner kan dras in genom mindre övertid, färre vikarier och färre sjukskrivningar. – Av de 56 miljonerna kanske vi får en effekt runt 30 och då är det en ekonomi i balans, säger Jan Erlandsson, socialnämndens ordförande..

YA - 18 timmar sedan

Förslag: Subventionera buss- och tågbiljetter för alla mellan 70 och 75 år

En Ystadsbo föreslår i ett medborgarförslag att man som pensionär mellan 70 och 75 år ska kunna köpa ett periodkort på Skånetrafiken till subventionerat pris..

YA - 20 timmar sedan

Häktning: Misstänks för grov penningtvätt

En man i Glemmingebro är häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt penningtvättsbrott..

YA - Igår: 00:01

Carl Johan Engvall: Inget ljushuvud bakom den mikrovågsugnen

Jag har upplevt höjdpunkten – eller rättare sagt lågvattenmärket – i slit- och- slängsamhället. Det handlar om en en glödlampa..

YA - Igår: 00:01

Kuvertjakten nådde sitt mål i Ystad

Pensionsmyndighetens Sverigeturné avslutades i Ystad. I 40 städer har myndigheten svarat på pensionsspararnas frågor och på sista stoppet bjöd de in kommunalrådet för en långväga present..

YA - Igår: 18:07

Källesjövägen avstängd till augusti

Gångbana, farthinder och en ny busshållplats planeras för vägen som ska hållas avstängd i fem månader..

YA - I förrgår: 00:00

100-årig tillbakablick väcker tankar om nutiden

På Klostret i Ystad vill man med hjälp av en ny utställning lägga fokus i hur det var en annorlunda tid för 100 år sedan kontra nu. Tanken med utställningen är att belysa vår samtid genom att titta till historien i tre tematiskt valda huvudområden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.