Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 23 March, 17:32

Kristianstadsbladet - 14 mar 19 kl. 11:14

Så gick det för bönderna efter torkan: Många har förlorat mångmiljonbeloppFörra sommarens torka var den värsta i mannaminne. För många lantbrukare har det inneburit att lönsamheten kraftigt försämrats. Trots det finns optimism inför framtiden, visar årets Lantbruksbarometer..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Lantbruksbarometer

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gickdet för , böndernaefter , torkanMånga har , förlorat mångmiljonbelopp
UNT - 22 okt 15 kl. 00:04

Så gick bilbränderna till

Tre bilar skadades i en misstänkt anlagd brand i Uppsalastadsdelen Fålhagen..

Skånskan - 15 jul 18 kl. 06:00

Torkan: Kommunen har ingen mark att erbjuda

HÖRBY Flera kommuner i landet erbjuder grönytor för slåtter och bete till djurägare som har svårt att få fram foder till sina djur i torkan.
Men Hörby kommun har ingen mark att erbjuda. Allt är redan utarrenderat.

Skånskan - 04 jul 18 kl. 18:03

Gräsytor skänks till bönderna

Sjöbo För att hjälpa lantbrukarna som har svårt att få foder till sina djur i och med torkan erbjuder Sjöbo kommun nu flera av sina grönytor.Västerås kommun gick för ett par dagar sedan ut med att de erbjuder grönytor till lantbrukarna som har det tufft och nu hakar Sjöbo kommun på.
– Jag blev uppringd av tekniska nämndens ordförande Jörgen Jönsson (C) i går (läs tisdag) som hade sett detta och hörde sig för vad Sjöbo kommun kan göra, säger Jesper Andersson, chef för tekniska förvaltningen.

Skånskan - 14 jul 18 kl. 05:00

Samarbetar för att klara av torkan

Gunnarp Den extrema torkan gör att många lantbrukare mår dåligt. På torsdagskvällen träffades representanter från lokala LRF-avdelningar på en gård utanför Tjörnarp för att prata om vad man kan göra för att ta sig igenom krisen.Det var Jörgen Andersson och Ingela Gustafsson från LRF Norra Frosta som bjudit in lantbrukare från andra lokalavdelningar till Jörgen Anderssons gård utanför Tjörnarp på torsdagskvällen.

Sydsvenskan - 01 aug 13 kl. 06:30

Hansson hade solen i ögonen och när han satte upp händerna för att skugga ögonen slog Rossi till. Den här gången var han inte bedövad av vin och öl. Han var nykter och snabb och stark.

Kapitel 34Den bleka septembersolen lyckades inte värma männen som i den tidiga morgonen kom cyklande från slitna hyreskaserner runt om i staden. Likt ett lämmeltåg slussades de mot klaffbrons trånga gatt och vidare mot varvsgrinden. Buttra kommentarer och ilskna rop hördes på fabriksgården när männen gjorde sig redo för ännu en lång och slitsam arbetsvecka.

SmålandsPosten - 14 jul 14 kl. 07:08

Vi är förberedda när torkan slår till

De sista veckorna i juli och den första i augusti brukar vara de veckor på året då det är svårast för tidningarna att hålla en bra nivå på sina nyheter. Den journalistiska sommartorkan brukar dessutom sammanfalla med den period på året som i folkmun kallas för Rötmånad.
Förutom att matvaror lätt blir skämda under denna månad tillskrivs den dessutom en mängd andra egenskaper, det sägs till exempel att det händer veder­styggliga ting under rötmåna­den, och att människor kan uppföra sig konstigt.

Dagen - 14 dec 17 kl. 03:00

De åt inte på flera dagar när torkan slog till

MEKELE, ETIOPIEN. Hungern tog över när torkan slog till förra året. Endais två barn gick inte längre till skolan.

Dagen - 14 dec 17 kl. 03:00

De åt inte på flera dagar när torkan slog till

MEKELE, ETIOPIEN. Hungern tog över när torkan slog till förra året. Endais två barn gick inte längre till skolan.

Dagen - 14 dec 17 kl. 03:00

De åt inte på flera dagar när torkan slog till i Etiopien

Hungern tog över när torkan slog till förra året. Endais två barn gick inte längre till skolan. Dagens Jacob Zetterman ger här Dagens läsare en återblick på situationen i delar av Etiopien..

Dagen - 14 dec 17 kl. 03:00

De åt inte på flera dagar när torkan slog till i Etiopien

Hungern tog över när torkan slog till förra året. Endais två barn gick inte längre till skolan. Dagens Jacob Zetterman ger här Dagens läsare en återblick på situationen i delar av Etiopien..

Sydsvenskan - 30 jun 14 kl. 05:30

Hög tid för Nederländerna att vinna guld

Landet som vi alltid har kallat för Holland är världens bästa fotbollsnation som aldrig vunnit VM. När vi nu har fått ordning på de geografiska begreppen är det hög tid för Nederländerna att vinna det där guldet som förlorats till tyskar, argentinare och spanjorer. Men det krävdes en Arjen Robben, som sökte och fick en straff, för att vända ett hotande nederlag till seger i slutminuterna mot Mexiko och ta de orange till kvartsfinal.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

”Det klagas på ljud och lukt på ett annat sätt än förr”

Frederik Treschow på Karsholms gods menar att verksamheter inte måste vara tysta för att de ligger på landet. ”Landsbygden behöver dessa verksamheter för att leva och utvecklas.”.

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Insamlingen gav miljoner – slutade i hot, hat och polisanmälningar

Allt börjar och slutar med ett swishnummer. En privat insamling har startats för en svårt cancersjuk elvaårig flicka, för att mamman ska kunna ta henne till Mexiko för behandling. Responsen är omedelbar.

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Skatteverkets expert: Det här gäller för privat insamling

Vad räknas som gåva? Kan man bli skattepliktig för en privat insamling? Frågorna är många.

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Expert om privata insamlingar: Måste själv undersöka vem man skänker till

Privata insamlingar blir allt vanligare. Men några saker kan vara bra att tänka på som givare. Det menar Lena Hörnblad, kanslichef på Svensk insamlingskontroll..

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Vält bil: En person till sjukhus efter singelolycka

En man i 70-årsåldern fick föras till sjukhus efter en olycka i Sätaröd på fredagseftermiddagen..

Kristianstadsbladet - Igår: 14:42

Efter inbrotten i Nosabys klubblokal: ”Det är en ren djävulskap och dumhet”

Strax efter klockan 04 på torsdagsmorgonen larmades polisen till ett pågående inbrott i Nosabys klubblokal på Vallbjörkavägen. Tjuven försökte stjäla en gammal mikro. Skadorna efter inbrottet .

Kristianstadsbladet - Igår: 12:47

Rådhuset firar fem år: ”Vi är ensamma i Sverige om det här”

Rådhus Skåne har funnits i fem år. Flytten gick i mars 2014 och många överraskas av att kommunen fick lägre hyreskostnader. Att det upplevs som ”stängt” förklaras med läget i världen som ökat säkerhetskraven.

Kristianstadsbladet - Igår: 10:40

Dags för bröllopsmässa: ”Konstigt att det inte anordnats här förut”

På söndag ska – vad som kan vara Kristianstads första bröllopsmässa – anordnas. Platsen är Västra Vrams kyrka och församlingshem och besökaren kan förutom lokala utställare få träffa de personer inom pastoratet som jobbar med vigslar. Mäss-koordinatorn heter Emelie H.

Kristianstadsbladet - Igår: 10:16

HD skärper straff i barnvåldtäktsmål från Kristianstad

Högsta domstolen skärper straffet i barnvåldtäktsmålet från Kristianstad från nio år till tolv års fängelse. Flickan befann sig i en mycket utsatt och närmast tvångsliknande situation..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:30

Över 200 klagomål om kommunens svåraste miljöärende

Över 200 klagomål har lämnats in. Merparten gäller buller. Vindkraften i Ekestad är ett av kommunens svåraste miljöärenden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.