UT > Nyheter

Wednesday, 20 March, 12:48

Liknande nyheter

Taggar: Lovisa, Hansson, Kvinnodagens, bittra, eftersmak
UT - 06 sep 18 kl. 01:00

Lovisa Hansson: Varje röst räknas på söndag

Vart fjärde år skrivs den här krönikan känns det som. Och nu är det dags igen. .

UT - 06 dec 18 kl. 14:45

Lovisa Hansson: Slå på den stora trumman eller strunta i det

För att vara en person som vanligtvis känner sig ganska likgiltig så har även jag sällat mig till skaran som börjar tagga igång inför julen. Eller iallafall på pyntet..

HBL - 08 mar 14 kl. 12:28

Kvinnodagens betydelse faller i glömska

Det är drygt hundra år sedan kvinnodagen introducerades och snart fyrtio år sedan FN instiftade internationella kvinnodagen. Nu finns en oro bland kvinnoorganisationer att kvinnodagens ursprung glöms bort.– Kvinnodagen har blivit kommersiell med specialerbjudanden till kvinnor, och marknadsföring som vill att partnern köper presenter till kvinnan.

YLE - 27 aug 16 kl. 10:48

Ett kämpande Tor väntar på säsongstart i Lovisa

Då Lovisa Tor snart inleder sin tredje innebandysäsong i division ett är frågetecknen många. Den nya tränaren vill se ett lag som vinner. Det drar ihop sig till säsongens första träningsmatch för Lovisa Tor.

YLE - 21 feb 17 kl. 04:26

Taekwondo fortsätter vara pop i Lovisa

Kampsporten taekwondo har varit en populär hobby i Lovisa redan i flera år. Åtta barn i lågstadieåldern står i vita kläder och olika färgers bälten i Generalshagens skolas gymnastiksal. Ledaren Ulf ”Uffe” Nyström ropar med jämna mellan rum aiieller öppoch samtidigt byter barnen ställning.

YLE - 07 apr 17 kl. 13:50

Det vänder uppåt för Lovisa hamn

Efter en längre tid av sjunkande siffror pekar Lovisa hamns kurva åter uppåt. Samarbetet med Helsingfors hamn och bättre konjunktur är orsaken. Rapporteringen om Lovisa hamn har varit deprimerande läsning: Lovisa hamn kämpar med sjunkande siffror, Lovisa hamn tappar rejält, Mindre godstrafik via Lovisa hamn och Lovisa hamn går fortfarande neråt är bara några av rubrikerna under de två senaste åren, men nu har det svängt.

YLE - 07 jul 14 kl. 15:17

Lovisa framom Pyhäjoki?

Ordförande för landskapsstyrelsen i Norra Österbotten - Samuli Pohjamo - är rädd för att den nya regeringen är ett hot mot olika storprojekt norröver. Som exempel nämner Pohjamo Fennovoimas framtida kärnkraftverksprojekt i Pyhäjoki. Samuli Pohjamo skräder inte orden i en intervju för Yle Uutiset.

YLE - 11 jan 16 kl. 21:07

Bara fem skolor i Lovisa om fem år?

Ett stort svenskspråkigt skolcentrum kan bli verklighet i Lovisa inom loppet av fem år. Skolcentret skulle inhysa de elever som idag går i Generalshagens skola, Tessjö skola och Haddom skola och alla årsklasser inom den grundläggande utbildningen - det vill säga Lovisanejdens högstadium - samt gymnasiet. Det här framgår av den helhetsutredning för skolverksamheten som Lovisa stad offentliggjorde på måndag kväll.

YLE - 11 jan 16 kl. 21:07

Åtta byskolor i Lovisa står på fallrepet

Ett stort svenskspråkigt skolcentrum kan bli verklighet i Lovisa inom loppet av fem år. Skolcentret skulle inhysa de elever som i dag går i Generalshagens skola, Tessjö skola och Haddom skola, Lovisanejdens högstadium samt gymnasiet. De små skolorna i Tessjö, Isnäs, Pernå kyrkoby, Haddom, Teutjärvi och Valkom skulle stänga.

YLE - 06 mar 16 kl. 09:00

Lovisa hamn kämpar med sjunkande siffror

Lovisa hamn tappar rejält, Mindre godstrafik via Lovisa hamn och Lovisa hamn går fortfarande neråt är några av de senaste rubrikerna om Lovisa hamn på Yle Nyheter Östnylands webbplats. En mera positiv rubrik är svår att få till också i mars 2016. Under första halvan av 2015 var frakten till och från Lovisa hamn 35 procent lägre än under motsvarande tid år 2014.

Fler nyheter från UT

UT - 15 minuter sedan

Webb-tv: ”Jag var väl lite överexalterad”

Lennart Selin hade svårt att hålla känslorna i styr när han kommenterade Nittorps avgörande match mot Lions Strömstad i klubbens webb-tv. Se och hör höjdpunkterna längre ner i artikeln..

UT - 3 timmar sedan

Ulricehamns Tidning startades 1869

Redan 1869 startades Ulricehamns Tidning. Då med utgivning en gång i veckan. Idag är UT en tredagarstidning i pappersformat och en ständigt levande nyhetsförmedlare på nätet.

UT - 11 timmar sedan

Politik: Gör nytt försök med handlingsprogram

Den 4 april görs ett nytt försök av den styrande minoriteten i Ulricehamns kommun att få igenom sitt kommunalpolitiska handlingsprogram för innevarande mandatperiod..

UT - 14 timmar sedan

Ljuset på egenföretagarna under näringslivsgalan

Under näringslivsgalan som går av stapeln på fredag har ett nytt pris instiftats. Årets soloföretagare är utmärkelsen som hyllar företagare som vågar gå sin egen väg. .

UT - 15 timmar sedan

Brott: Man slog sönder rutor på hotellentré

Polisen larmades ut till Storgatan i Tranemo under tisdagen då en man i 60-årsåldern uppträdde berusat och slog sönder fönsterrutor. .

UT - 19 timmar sedan

Holmin (M) valdes till nytt uppdrag

Regionpolitikern och tidigare ledamoten i Ulricehamns kommunfullmäktige, Lars Holmin (M), har valts in som ersättare i Sveriges kommuner och landstings, SKL, styrelse. .

UT - 20 timmar sedan

Så länge väntas vägarbetet på Bogesundsgatan pågå

Under tisdagen sattes första skopan i marken på Bogesundsgatan där ombyggnad av gång- och cykelbanan ska ske..

UT - 22 timmar sedan

Kille åtalas för sönderslagen toalett

Ett bråk på Mc Donalds i höstas där bland annat en toalett vandaliserades har nu lett fram till åtal vid Borås tingsrätt. .

UT - Igår: 12:44

Jonas Emtervall: Nittorp tillbaka där klubben hör hemma

Nittorp är tillbaka där klubben hör hemma – i ishockeyns division 2. Jag ska vara helt ärlig och erkänna att jag inte trodde på det här, vare sig inför säsongen eller innan kvalspelet satte igång..

UT - Igår: 10:59

Dags att rocka sockor på mässa för alla

Rullstolsbasket, pingis, dans och korvgrillning är några av aktiviteterna när kommunen anordnar mässan Fritid för alla. Mässan arrangeras på rocka sockorna-dagen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.