Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 21 March, 00:19

Trelleborgs Allehanda - 14 mar 19 kl. 11:00

Klagande grannar kan fälla Pinchos etableringTre grannar är motståndare till Pinchos etablering och utbyggnaden av Grandbiografen. Grannarna har möjlighet att överklaga till länsstyrelsen, som kan komma att stoppa hela projektet..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Pinchos, Grandbiografen

Dela artikeln

291 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klagande, grannarkan , fälla, Pinchos, etablering
Trelleborgs Allehanda - 21 jun 12 kl. 08:45

Klagande får inget gehör

LSS-boendet som planeras på Västervång i kvarteret Knasten har tagit ett steg närmare byggstart. Kammarrätten tar inte upp överklagandet från grannarna.
Förvaltningsrätten avslog överklagandet och eftersom kammarrätten inte ger prövningsstillstånd står det beslutet fast.

Skånskan - 21 maj 17 kl. 07:00

Grannar vid Föreningstorget får nej på sin överklagan

ESLÖV Flera bostadsrättsföreningar och en privatperson som bor intill Föreningstorget gjorde gemensam sak och överklagade kommunens nya detaljplan för Föreningstorget. Deras farhåga var bland annat att p-platserna på torget kommer att ryka.
Nu har de fått besked om att deras överklagan avslås.

Dagensanalys.se - 09 feb 19 kl. 16:40

Svenskarna är sämst på att ha kontakt med sina grannar

Ring har gjort en undersökning i sex europeiska för att kartlägga de planerar användningen av säkerhetsutrustning för ”smarta hemmet”. De planerar att årligen följa trenderna för att se hur våra inställningar ändras. I undersökningen anger knappt var fjärde svensk (24%) att de har en regelbunden kontakt med sina grannar.

Skånskan - 15 mar 17 kl. 14:20

Noveller om grannar i bottenlös gottepåse

Recension/litteratur BOK Grannar
Författare: Elsie Johansson, Kim Thúy, Lars Norén, Josefine Klougart, Augustin Erba, Merethe Lindström, Aris Fioretos, Kjell Westö, Lydia Davis
Omslag: Karin Mamma Andersson
Förlag: Novellix ERWP.fif(0)Vad tänker du när du hör ordet granne? Själv tänker jag på norrmän i lusekofta, danskar med munnen full av kransekage och den snälla grannfamiljen på min barndoms radhusgata vars bokhylla jag välte när jag skulle klättra upp i den och undersöka en intressant spargris som stod ovanpå.

YLE - 26 sep 14 kl. 17:09

Sea Horse Week-arrangörer och kritiska grannar möttes

Det gick stundvis hett till då arrangörerna från Sea Horse Week mötte grannar och andra Hangöbor under ett infotillfälle på fredag eftermiddag. Ridevenemangets arrangörer svarade på den kritikstorm som de mötte i samband med sommarens evenemang. Ett tiotal grannar och övriga Hangöbor hade bänkat sig till diskussion.

Skånskan - 12 jul 18 kl. 08:30

Beslutet att fälla tre lindar har överklagats

ystad En privatperson har överklagat länsstyrelsens beslut att låta Ystads kommun fälla tre friska, välvuxna lindar vid gamla Fritidsbadet i Bollhusparken. Kommunen har svarat med ett yttrande.ystad
En privatperson har överklagat länsstyrelsens beslut att låta Ystads kommun fälla tre friska, välvuxna lindar vid det gamla Fritidsbadet i Bollhusparken.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 10:57

Fel grannar tillfrågades om hönsgård

Nu ska mark- och miljödomstolen ska ta ställning till om ett par i Hovmantorp ska få ha höns. Fel grannar har tillfrågats enligt en överklagan. I april fick ett par i Hovmantorp tillåtelse av Lessebo kommun att hålla max fem höns i en del av sitt garage samt en anslutande inhägnad.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 09:30

Grannar rasar mot hus med rasrisk

Grannar till en fastighet mellan Edenryd och Valje är trötta på att ett av husen inte byggs färdigt. Nu skriver Bromölla kommun till ägaren om att åtgärder ska vidtas.
”Det är vår uppfattning att bygget i dag är ett riskområde.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 saker som svenskar stör sig på hos sina (inte så kära) grannar

1. Bildkälla
Bildkälla 
LÄS MER: Nyheter24 ville intervjua "Grannen" – du kan aldrig gissa vad som hände sen3. Grannar som röker så att det luktar in i andras lägenheter eller i gemensamma utrymmen
 4.

Skånskan - 07 apr 16 kl. 06:00

Grannar vill bevara ”Östberlin” intakt

LUND Plantstaden, också kallad Östberlin, står i fokus när några grannar överklagar ett bygglov om en tillbyggnad till ett av radhusen.– Den aktuella fastigheten är belägen vid områdets huvudinfart och utgör entré för hela området. Därför är det viktigt att behålla den enhetliga arkitekturen som kännetecknar området, skriver grannarna i sitt överklagande till länsstyrelsen.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Vändningen efter Vikings sista match – tränaren kan lämna

Tif Vikings var redan klara för division två och hade inget att spela för, men det blev seger ändå under onsdagskvällen. Åstorp besegrades med klara 5–2..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Skåreborna grillade kommunalrådet

Hur blir det med cykelvägen och kommer bussförbindelserna bli bättre? Det undrade Skåreborna i en utfrågning av Trelleborgs styre..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Han fixar draget på musikkårens vårkonsert

Lita på att det blir drag när Erik Hjalmarsson gästar Söderslätts Musikkårs vårkonsert som solist. Han är ju trots allt trombonist – och välkänd lärare för Kulturskolans blåsarelever. .

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Vårdanställd avstängd efter att ha sovit på jobbet

En anställd på ett särskilt boende i Trelleborgs kommun är avstängd från sitt arbete. Anledningen är bland annat anklagelser om att hon upprepade gånger sovit på arbetstid..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Tingsrätten: Förgrep sig på styvdottern – slipper fängelse

För drygt tio år sedan förgrep mannen sig sexuellt på sin styvdotter. Nu har han dömts av Ystads tingsrätt som menar att skyddstillsyn i kombination med ett särskilt behandlingsprogram är det bästa straffet. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Interna uppgifter: Arbetsförmedlingen föreslås stängas i Trelleborg

Enligt interna listor kommer Arbetsförmedlingen att lägga ner 180 kontor, inte 130 som tidigare har getts besked om. Det skriver SVT och enligt listorna är Trelleborg ett av de nedläggningshotade kontoren..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Unga trelleborgare tog topplaceringar i Växjö

Casper Griphage kom tvåa och Isabella Lund sexa vid Götalandsmästerskapen i friidrott som avgjordes i Växjö. Ungdomarna från IFK Trelleborg tävlar båda i kula i 14-årsklassen..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Pingvins ordförande blir Rugbyns härförare i Sverige

Det har länge varit stökigt i Sveriges Rugbyförbund. Nu har Pingvins ordförande, Daniel Sörensson, tagit ledarrollen för att styra upp. Därmed lämnar han sitt uppdrag i Trelleborgsklubben..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Trelleborgs kvaldoktor bakom ny succé

Fredrik Hallberg har blivit lite av en expert på att höja lag i seriesystemen. Nu är han på väg att göra det igen, som assisterande tränare i IK Oskarshamn..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Nära rekordregn i Trelleborg

Det har varit ovanligt blött i Trelleborg på sista tiden, och det kan nästan vara rekord. – Det är extremt mycket nederbörd för att vara mars, säger Jon Jörpeland, meteorolog vid SMHI..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.