Nyteknik > Teknik

Thursday, 21 March, 20:45

Liknande nyheter

Taggar: Studieger , hoppom ny , blodfettssänkare
BT - 24 okt 14 kl. 20:52

Nytänkare bäst på problemlösning

Maratontävlingen i problemlösning på Södra Älvsborgs sjukhus är avgjord. Och det var gruppen som skulle spåna om hur fler unga ska lockas till vårdyrkena som tog hem segern. – Den kom med utmärkta förslag och hade ett nytänkande, säger sjukhusets kommunikationschef Maria Bohlin, som ingick i juryn.

Dagens Medicin - 28 nov 18 kl. 09:00

Stärkt stöd för kraftfull kolesterolsänkare

PCSK9-hämmaren alirokumab förebygger svåra kardiovaskulära händelser efter akut kranskärlssjukdom, enligt en randomiserad studie i New England Journal of Medicine..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

8 tecken på att du är smartare än de flesta – enligt vetenskapen

1. Du röker inteEn israelisk studie från 2012 visar på flera sätt att människor som inte röker är smartare än de som faktiskt gör det. Bland annat har man tittat vilket IQ människor mellan 18 och 21 har.

Skånskan - 28 okt 15 kl. 11:12

Marx-bok som borde Augustnominerats

Kultur och Nöje bok
Karl Marx – en biografi
Författare: Sven-Eric Liedman
Förlag: Albert BonniersRecension Sven-Eric Liedman utgav sin första bok om Karl Marx 1968, en studie i den unge Marx tänkande. Dessförinnan hade han också varit utgivare av en antologi med texter av den unge Marx.
Under det halvsekel som följt har Liedman ständigt återkommit till Marx tänkande i böcker och artiklar, och han har sedan länge dokumenterat sig som Sveriges överlägset främste kännare av det synnerligen stora och komplicerade ämnet Karl Marx.

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 11:47

Lovsång med distans

Ellen Key var en person som lät sina tankar om hemmet, naturen och familjen ta plats. Nu har idéhistorikern Ronny Ambjörnsson skrivit en tegelstensbiografi om henne, som Maria Ehrenberg har läst.
Om Ronny Ambjörnssons 592-sidiga biografi om Ellen Key kan man säga mycket.

BT - 05 feb 13 kl. 14:38

Mörksynt romantik

Efter 18 utlandsår har Bo Christian Larsson återvänt till Sverige efter en karriär med över 50 utställningar de senaste åtta åren, i tolv länder över fyra kontinenter. Han var bara 18 år då han hoppade av gymnasiets estetlinje hemma i Kristinehamn och ? trött på Sverige ?

Barometern - 17 jun 14 kl. 07:04

Kristdemokraterna är familjens röst i politiken

I början av juni presenterades Sverigestudien, en studie som redovisar vilka värderingar som är viktiga för oss. Sverigestudien konstaterar att familjen återigen hamnar på förstaplatsen som närmast svenskens hjärta. Inte förvånade för oss och inte heller för Barometerns ledarskribent kan vi konstatera i ledaren den 4 juni.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Är du rödgrön? Då kanske det är läge att stödrösta på FiOm skribenten

I dag släpper Nyheter24 en egen opinionsundersökning. Det är så klart en stor grej för oss, och ännu större är att det förmodligen är valrörelsens bästa och säkraste undersökning. Med hela 11 500 svarande är den påtagligt mycket säkrare än vad opinionsundersökningar brukar vara.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 15 kl. 17:10

En ny ochdjärvare chef?

Så var nästa nya kulturchef på plats i Helsingborg – konserthusets nye chef heter Fredrik Österling.Förnyelsen av stans kulturchefer fortsätter. Olof Lindqvist ska omformulera Dunkers uppgift, snart nog tillkännages en ny stadsteaterchef och på måndagen kom beskedet att Fredrik Österling tar över efter Bo Aurehl som chef för konserthuset.

Nyan - 03 dec 15 kl. 12:04

”Då jag skriver får jag tankarna ur huvudet”

Gunilla Wahlsten började skriva på allvar för tre år sedan i samband med ett cancerbesked.

– För att landa efter operationen vistades jag ofta i naturen, och naturen blev också ett slags tema i boken.
Gunilla Wahlstens debutbok heter ”Viska frid”.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Källa: Här är prislappen på Ikeas smarta Sonoshögtalare Symfonisk

I sommar lanserar Ikea och Sonos en serie uppkopplade högtalare. Nu kommer färska uppgifter om hur ”Symfonisk” ska se ut – och hur mycket den kan kosta..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nokiatelefoner skickade känsliga uppgifter till Kina

Nokiatelefoner av modellen 7 Plus kan i flera månader ha skickat känsliga uppgifter till en datorserver i Kina, rapporterar norska NRK. Dessa har hamnat hos den statsägda telekomoperatören China Telekom..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Uppvärmningsbranschen kaxigast i omställningen till fossilfrihet

Fyra nya branscher har tagit fram färdplaner för hur de ska bli fossilfria. Mest ambitiös är uppvärmningsbranschen, som siktar på att vara klimatpositiv 2045..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”Energilagring i stor skala kan rädda effektbalansen”

DEBATT. Elförsörjningen till södra Sverige är problematisk och Sydvästlänken är flera år försenad. Varför inte satsa på pumpkraftverk som energilager?

Nyteknik - 5 timmar sedan

Northvolt i batterisamarbete med Volkswagen

Den tyska fordonsjätten Volkswagen (VW) och den svenska batteritillverkaren Northvolt satsar, tillsammans med en rad andra aktörer, på forskning och utveckling av battericeller i projektet European Battery Union (EBU), enligt VW..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Fiats satsning – ikonbilen kommer enbart med eldrift

Fiat återuppväckte modellen efter mer än 30 års träda – och 500 blev en älskad citybil. Nu är det dags för retroikonen att uppdateras, och då chockar italienarna. Den kommer nämligen enbart som elbil..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Regeringens klimatpolitik når inte målen: ”Det är allvarligt”

Regeringens klimatpolitik räcker inte till för att nå målen om minskade utsläpp..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Konami tar ”Castlevania” och ”Contra” till moderna spelkonsoler

Spelutvecklaren Konami firar 50 år. Det gör man genom att släppa ”Anniversary Collection”: Tre samlingar med riktiga spelklassiker som funkar i din moderna spelkonsol..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Asteroidens beteende och utseende överraskar forskarna

Nasas farkost ligger i omloppsbana runt asteroiden Bennu. Inför landningen har forskarna upptäckt utbrott som kan vara en helt ny slags aktivitet..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Ford utmanar Tesla: ”Hold your horses”

Ford meddelar att deras nya elbil inspirerad av Mustangen kommer finnas hos handlarna lagom till att Teslas börjar leverera nya Model Y. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.