Nyteknik > Teknik

Monday, 25 March, 00:15

Nyteknik - 14 mar 19 kl. 08:00

Ny Teknik Insight: Vad krävs av framtidens elsystem?Omställningen till en helt förnybar elproduktion i Sverige ställer nya krav på elsystemet. Ladda ned Ny Teknik Insight om framtidens elsystem..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Teknik Insight, Sverige, Ny Teknik Insight

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny Teknik, InsightVad , krävsav , framtidens, elsystem
Nyteknik - 14 feb 19 kl. 13:35

Ny Teknik Insight: Hur ska datorkraften öka efter Moores lag?

Transistorerna har blivit så små att fysikens lagar snart sätter stopp. Ladda ned Ny Teknik Insight om framtidens processorer..

Nyteknik - 05 mar 19 kl. 10:41

Ny Teknik Insight: Hur ska datorkraften öka efter Moores lag?

Transistorerna har blivit så små att fysikens lagar snart sätter stopp. Ladda ned Ny Teknik Insight om framtidens processorer..

Nyteknik - 17 dec 18 kl. 10:06

Revolutionerande teknik redo för framtidens fordonsindustri

Tack vare sin unika kompetens och patent inom termoplastkompositer leder Inxide en rad FoU-projekt inom fordonsindustrin. Nu växlar bolaget upp ytterligare..

SmålandsPosten - 11 jul 13 kl. 06:16

Framtidens sjukvård kräver nya arbetsmetoder

Medellivslängden ökar i Sverige. Det ställer nya krav på vår hälso- och sjukvård, skriver landstingsråd Lena Karlsson (C).

Både svensk och europeisk hälso- och sjukvård står inför flera stora utmaningar fram­över.

Dagens PS - 17 feb 18 kl. 06:30

Vräkig Audi med framtidens teknik

”Ett lyxskepp kommer lastat”, skriver prylsajten M3:s reporter som provkört Audin, som alltså är en av finalisterna till Årets bil. Superlativerna haglar över den extravaganta bilen – för det här är en lyxig bil, inget snack om saken. Grundpriset för en Audi A8 ligger på 943.

YLE - 19 jun 17 kl. 05:21

Framtidens fabriker planeras i Österbotten

Virtuell verklighet kan bli ett vanligt verktyg i framtidens fabriker, bland annat det här forskas det kring i ett av de många framtidsprojekt som Österbottens förbund stöder. En del av projekten kan fungera som lockbete för storfabriker som Tesla och Northvolt. Du är nu i kontrollrummet i ett kraftverk och det har uppstått en läcka utanför maskinrummet som du ska stoppa, berättar forskaren Rayko Toshev från Vasa universitet till mig.

News55 - 18 jul 17 kl. 08:39

Äldre har också intresse för ny teknik

Nattillsyn med hjälp av kameror, självspolande toaletter och GPS-armband. De tekniska lösningarna inom äldreomsorgen blir allt fler och mer avancerade. Tanken är att den digitala tekniken ska syfta till att bibehålla eller öka en persons trygghet, aktivitet eller självständighet, enligt riktlinjer som Socialstyrelsen har tagit fram.

Dagensanalys.se - 08 maj 17 kl. 16:07

Framtidens teknik i fokus på Geek Girl Meetup 2017: Geek Evolution

Lördagen 13 maj är det äntligen dags för nätverket Geek Girl Meetup IF:s riksevent, på A-house i Stockholm. Rikseventet är årets höjdpunkt för föreningen och för nionde året i följd samlas hundratals engagerade geeks och kvinnor för att utforska, peppa och mingla tillsammans. Temat för året är Geek Evolution, med inriktning på framtiden och ny teknik.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:33

Lärare ska bli bättre på att använda ny teknik i undervisningen

Lärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa ska få lära sig mer om hur ny teknik och digitalisering kan tas in i undervisningen. ÅA har fått 400 000 euro i specialunderstöd från Undervisningsministeriet för att utveckla lärarutbildningen. Teknik i undervisningen är inget nytt, men utvecklingen går snabbt och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja att använda i klassrummet.

News55 - 02 okt 17 kl. 14:18

Var femte äldre saknar digital teknik

Digitaliseringen av offentlig sektor ska snabbas på. Det har civilminister Ardalan Shekarabi (S) tidigare uppgett på DN Debatt. Digitalisering ska öka effektiviteten i verksamheterna och förbättra servicen till allmänheten.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Tesla startar nytt rekommendationsprogram

Gratis snabbladdning och chansen att vinna en Model Y eller en Roadster. Tesla återuppväcker sitt rekommendationsprogram. Men företaget har lärt sig sin läxa och är mindre generöst denna gång..

Nyteknik - I förrgår: 14:20

Hjärnforskare: digitaliseringen stjäl din koncentration

”Ju mer vi vet om hjärnan, desto bättre förstår vi hur dåligt det är för prestationen att bli störd.” Hjärnforskaren Sissela Nutley är aktuell med både en bok och en teaterföreställning om vad som sker när hjärnan aldrig får en paus..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Han var britternas hemliga vapen mot den tyska krigsmakten

Matematikern Alan Turing blev britternas hemliga vapen mot den tyska krigsmakten. Hans innovationer lät de allierade läsa krypterade meddelanden och ligga steget före i ubåtskriget. Efter kriget blev hans idéer grundplåten till datoråldern – men i samhällets ögon var han en omoralisk brottsling..

Nyteknik - I förrgår: 14:20

Stor studie: digitaliseringen stjäl din koncentration

Det digitaliserade samhället tar fokus från det vi arbetar med men också från varandra. Hjärnforskaren Sissela Nutley vill sprida kunskap om hur skärmarna påverkar våra hjärnor, men också våra relationer i en tid då den upplevda ensamheten och psykiska ohälsan breder ut sig..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

El-nykomling lanserar eldrivet arbetsfordon – gör nytt försök

Svenska Inzile lanserade igår sitt eldrivna arbetsfordon som kan lasta 1 000 kilo. Men fabrik och typgodkännande saknas fortfarande..

Nyteknik - I förrgår: 13:15

Fyra orsaker till att du inte maxar din potential

Har du en känsla av att du egentligen skulle kunna prestera bättre på jobbet? Då har du förmodligen rätt. Få lever upp till sin fulla potential och orsakerna är flera..

Nyteknik - I förrgår: 12:11

Se den hyperrealistiska 3d-världen från svenska Quixel som tagit nätet med storm

Speljätten Epic tog hjälp av svenska Quixel för att visa kraften i spelmotorn Unreal Engine. Resultatet blev en bländande demo med nästintill fotorealistisk 3d-grafik..

Nyteknik - I förrgår: 11:21

De inleder stor-pilot med reversibel laddning

Det första storskaliga systemet med vehicle-to-grid laddning. Nu har Renault dragit igång ett pilotprojekt i Nederländerna och Portugal..

Nyteknik - I förrgår: 11:00

Här är Ikeas svenska startup-favoriter

Av 1 100 sökande har nu 18 förväntansfulla startuper valts ut till acceleratorn Ikea Bootcamp. Giab och Adlede är de enda svenska bolagen med listan över Ikeas nya framtidshopp..

Nyteknik - I förrgår: 10:42

Oslo först med trådlös laddstation för taxi

Nu kan Oslos eldrivna taxibilar laddas trådlöst via induktion medan förarna väntar på körningar. Stationen har byggts med hjälp av Fortum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.