Nyteknik > Teknik

Thursday, 21 March, 21:07

Liknande nyheter

Taggar: Här rullarden , finska, robotbusseni , trafik
HBL - 10 aug 12 kl. 04:12

Svensk polis tvingas jaga finska långtradare

Mer än femhundra finska 60 tons långtradare har plötsligt blivit olagliga i Sverige. Rikspolisstyrelsen har uppmanat lokalpolisen att inte längre se mellan fingrarna.? Följderna kan bli ofattbara.

Sydsvenskan - 22 maj 11 kl. 12:24

Spelfeber på finska

Illustration: Rovio
Att skjuta arga fåglar mot grisar är framtiden.
Next week. Next week.

YLE - 03 jul 15 kl. 14:30

Talade inte finska - blev utslängd ur bussen

När redaktören André Karring skulle ta bussen till Helsingfors centrum fick resan ett snopet slut. Han är hemma från Åland och kan ingen finska, det kostade honom en bussresa. - Jag hade inte märkt att min biljett inte längre var giltig då jag steg på bussen.

YLE - 28 apr 15 kl. 14:29

Marinens uppdrag i Finska viken har ökat

Den finländska marinen har effektiverat sin övervakning betydligt vid Finska viken på grund av den ryska arméns ökade trafik till havs. Marinen har i år haft nästan 70 procent fler övervakningsuppgifter jämfört med ifjol. Flottiljamiral Juha Vauhkonen, som är stabchef vid marinen, säger att övervakningsuppdragen på havet har ökat anmärkningsvärt.

YLE - 18 nov 15 kl. 06:35

Elever i Kila får vänta på tryggare trafik

Det är ännu oklart hur trafiken ska göras tryggare för barnen på det finska skolområdet i Kila i Karis. Politikerna vill ha ännu flera förslag på hur området kan bli tryggare. Samhällstekniska nämnden i Raseborg remitterade ärendet i går kväll eftersom politikerna vill veta mera om hur andra städer har löst problemen kring sina skolor.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 11 kl. 12:52

Trafiken rullar åter på Malmö C

Trafiken rullar nu åter normalt till och från Malmö central. Stationen har under dagen varit avstängd för all trafik som inte passerar Citytunneln. Detta efter att ett försök att transportera bort delar av det havererade X 2000-tåget vid tretiden i morse misslyckats.

UNT - 26 mar 12 kl. 06:33

Tågtrafik rullar normalt efter stopp

Nu rullar tågen normalt igen efter ett elfel som stoppade all trafik mellan Järna och Gnesta i går. Det ledde till förseningar som drabbade tusentals resenärer på de västra och södra stambanorna. (TT).

NT - 20 apr 12 kl. 17:24

Spårvagnarna rullar igen

Nu rullar åter spårvagnslinje 2 och linje 3 igen, enligt ordinarie trafik..

SmålandsPosten - 07 dec 13 kl. 10:18

Tågen rullar men med förseningar

Nu går de flesta tågen igen. Och de flesta hushållen har fått tillbaka strömmen igen. Men det är halt på vägarna.

Nyteknik - 06 maj 15 kl. 11:07

Här rullar självkörande lastbilen ut i trafik

Två långtradare av märket Freightliner registrerades på tisdagen som "självkörande" och rullar nu ut på landsvägarna i USA..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Källa: Här är prislappen på Ikeas smarta Sonoshögtalare Symfonisk

I sommar lanserar Ikea och Sonos en serie uppkopplade högtalare. Nu kommer färska uppgifter om hur ”Symfonisk” ska se ut – och hur mycket den kan kosta..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nokiatelefoner skickade känsliga uppgifter till Kina

Nokiatelefoner av modellen 7 Plus kan i flera månader ha skickat känsliga uppgifter till en datorserver i Kina, rapporterar norska NRK. Dessa har hamnat hos den statsägda telekomoperatören China Telekom..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Uppvärmningsbranschen kaxigast i omställningen till fossilfrihet

Fyra nya branscher har tagit fram färdplaner för hur de ska bli fossilfria. Mest ambitiös är uppvärmningsbranschen, som siktar på att vara klimatpositiv 2045..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”Energilagring i stor skala kan rädda effektbalansen”

DEBATT. Elförsörjningen till södra Sverige är problematisk och Sydvästlänken är flera år försenad. Varför inte satsa på pumpkraftverk som energilager?

Nyteknik - 5 timmar sedan

Northvolt i batterisamarbete med Volkswagen

Den tyska fordonsjätten Volkswagen (VW) och den svenska batteritillverkaren Northvolt satsar, tillsammans med en rad andra aktörer, på forskning och utveckling av battericeller i projektet European Battery Union (EBU), enligt VW..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Fiats satsning – ikonbilen kommer enbart med eldrift

Fiat återuppväckte modellen efter mer än 30 års träda – och 500 blev en älskad citybil. Nu är det dags för retroikonen att uppdateras, och då chockar italienarna. Den kommer nämligen enbart som elbil..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Regeringens klimatpolitik når inte målen: ”Det är allvarligt”

Regeringens klimatpolitik räcker inte till för att nå målen om minskade utsläpp..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Konami tar ”Castlevania” och ”Contra” till moderna spelkonsoler

Spelutvecklaren Konami firar 50 år. Det gör man genom att släppa ”Anniversary Collection”: Tre samlingar med riktiga spelklassiker som funkar i din moderna spelkonsol..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Asteroidens beteende och utseende överraskar forskarna

Nasas farkost ligger i omloppsbana runt asteroiden Bennu. Inför landningen har forskarna upptäckt utbrott som kan vara en helt ny slags aktivitet..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Ford utmanar Tesla: ”Hold your horses”

Ford meddelar att deras nya elbil inspirerad av Mustangen kommer finnas hos handlarna lagom till att Teslas börjar leverera nya Model Y. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.