Nyteknik > Teknik

Thursday, 21 March, 21:38

Nyteknik - 14 mar 19 kl. 12:00

”Rädda kvar utländsk spetskompetens efter examen”DEBATT. Den internationella kampen om spetskompetens är stenhård. Locka fler till högskolorna och förläng uppehållstillstånden efter examen så de hinner söka jobb, skriver Ulf Lindberg och Li Ljungberg på Teknikföretagen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Ulf Lindberg, Li Ljungberg, Teknikföretagen

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rädda, kvar, utländsk, spetskompetensefter , examen
HBL - 10 dec 14 kl. 11:19

Över 300 000 med utländsk bakgrund i Finland

Det bodde över 301 000 personer med utländsk bakgrund i Finland i slutet av 2013. Det motsvarar 5,5 procent av landets befolkning, rapporterar Statistikcentralen. Antalet personer med utländsk bakgrund i första generationen, det vill säga sådana som är födda utomlands, var drygt 256 000 medan drygt 45 000 är födda i Finland.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 10:10

Fler studenter med utländsk bakgrund


Svenskfödda eller invandrade föräldrar spelar inte längre någon roll. Sannolikheten för ungdomar att gå vidare till akademiska studier är lika hög i båda grupperna, visar nya siffror från Universitetskanslersämbetet och SCB.Vid fyllda 25 hade 44 procent av dem med svenskfödda föräldrar börjat läsa vid högskolan.

BT - 22 maj 14 kl. 10:10

Fler studenter med utländsk bakgrund

Svenskfödda eller invandrade föräldrar spelar inte längre någon roll. Sannolikheten för ungdomar att gå vidare till akademiska studier är lika hög i båda grupperna, visar nya siffror från Universitetskanslersämbetet och SCB. Vid fyllda 25 hade 44 procent av dem med svenskfödda föräldrar börjat läsa vid högskolan.

YLE - 27 sep 13 kl. 09:53

Var tionde ung vuxen är av utländsk härkomst

Nästan var tionde ung vuxen i Finland har utländskt ursprung, visar Statistikcentralens uppgifter. I slutet av fjolåret bodde ungefär 280 000 personer av utländsk härkomst i Finland, vilket är fem procent av befolkningen. Tydligast påverkar invandringen åldersstrukturen genom den unga vuxenbefolkningen.

FriaTider - 23 dec 13 kl. 17:57

Här har nio av tio nyfödda minst en utländsk förälder

Storbritanniens arbetsmarknads­minister Iain Duncan Smith vill avskaffa invandrares möjlighet att få "förmåner utan motprestationer", som varit gällande i landet sedan 1990-talet. Samtidigt står det klart att nio av tio nyfödda har minst en förälder av utländsk härkomst i flera delar av landet..

Cornucopia - 04 dec 18 kl. 12:27

Utländsk man filmade ledningscentralen i Bålsta - uppgav falskt namn och adress - släpptes av tingsrätten

I mitten av oktober filmade en utländsk man flygstridsledningscentralen Grizzly i Bålsta. Han greps och begärdes häktad för olovlig avbildning, men släpptes av tingsrätten efter att ha uppgivit falskt polskt namn och falsk adress. Därefter avvek han och åklagaren har lagt ner målet då det inte går att få tag på mannen.

Dagensanalys.se - 03 okt 16 kl. 09:50

Svensk julhandel hotas av utländsk e-handel

2016 ökar trenden att e-handla utomlands och Rabble förutspår att julhandeln framöver i allt större utsträckning kommer ske digitalt. En konstant ökande digitaliserad handel genom alla generationer gör att den svenska e-handeln hotas av utländsk e-handel. Anledningen är att det är billigare och bättre.

P3 - 12 sep 14 kl. 15:44

Färre poliser med utländsk bakgrund

Det blir färre personer med utländsk bakgrund som kommer in på polisutbildningen i Växjö. Bara två personer var födda utomlands av de hundra som blev antagna..

YLE - 17 jun 16 kl. 06:25

Godstransporter öppnas för utländsk trafik - transportbranschen oroad

De inhemska transportföretagen är oroade över att den kommersiella godstrafiken ska släppas fri för utländska företag. Dessa så kallade cabotagetransporter är i dag strängare reglerade i Finland än vad EU:s bestämmelser förutsätter. Om trafiken blir friare kommer godstrafik från utlandet att kunna trafikera oftare och under längre perioder i Finland.

YLE - 17 jun 16 kl. 06:25

Godstransporter öppnas för utländsk trafik - transportbranschen oroat

De inhemska transportföretagen är oroade över att den kommersiella godstrafiken ska släppas fri för utländska företag. Dessa så kallade cabotagetransporter är i dag strängare reglerade i Finland än vad EU:s bestämmelser förutsätter. Om trafiken blir friare kommer godstrafik från utlandet att kunna trafikera oftare och under längre perioder i Finland.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Källa: Här är prislappen på Ikeas smarta Sonoshögtalare Symfonisk

I sommar lanserar Ikea och Sonos en serie uppkopplade högtalare. Nu kommer färska uppgifter om hur ”Symfonisk” ska se ut – och hur mycket den kan kosta..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nokiatelefoner skickade känsliga uppgifter till Kina

Nokiatelefoner av modellen 7 Plus kan i flera månader ha skickat känsliga uppgifter till en datorserver i Kina, rapporterar norska NRK. Dessa har hamnat hos den statsägda telekomoperatören China Telekom..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Uppvärmningsbranschen kaxigast i omställningen till fossilfrihet

Fyra nya branscher har tagit fram färdplaner för hur de ska bli fossilfria. Mest ambitiös är uppvärmningsbranschen, som siktar på att vara klimatpositiv 2045..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Energilagring i stor skala kan rädda effektbalansen”

DEBATT. Elförsörjningen till södra Sverige är problematisk och Sydvästlänken är flera år försenad. Varför inte satsa på pumpkraftverk som energilager?

Nyteknik - 6 timmar sedan

Northvolt i batterisamarbete med Volkswagen

Den tyska fordonsjätten Volkswagen (VW) och den svenska batteritillverkaren Northvolt satsar, tillsammans med en rad andra aktörer, på forskning och utveckling av battericeller i projektet European Battery Union (EBU), enligt VW..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Fiats satsning – ikonbilen kommer enbart med eldrift

Fiat återuppväckte modellen efter mer än 30 års träda – och 500 blev en älskad citybil. Nu är det dags för retroikonen att uppdateras, och då chockar italienarna. Den kommer nämligen enbart som elbil..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Regeringens klimatpolitik når inte målen: ”Det är allvarligt”

Regeringens klimatpolitik räcker inte till för att nå målen om minskade utsläpp..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Konami tar ”Castlevania” och ”Contra” till moderna spelkonsoler

Spelutvecklaren Konami firar 50 år. Det gör man genom att släppa ”Anniversary Collection”: Tre samlingar med riktiga spelklassiker som funkar i din moderna spelkonsol..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Asteroidens beteende och utseende överraskar forskarna

Nasas farkost ligger i omloppsbana runt asteroiden Bennu. Inför landningen har forskarna upptäckt utbrott som kan vara en helt ny slags aktivitet..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Ford utmanar Tesla: ”Hold your horses”

Ford meddelar att deras nya elbil inspirerad av Mustangen kommer finnas hos handlarna lagom till att Teslas börjar leverera nya Model Y. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.