SVT > Utrikes

Monday, 25 March, 01:02

SVT - 14 mar 19 kl. 01:01

USA:s senat: Dra tillbaka stöd till JemenstyrkorUSA:s senat har röstat för ett förslag att dra tillbaka amerikanskt stöd till de saudiskstödda regeringsstyrkorna i Jemen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Jemenstyrkor, Jemen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, senat, Dratillbaka , stödtill , Jemenstyrkor
DN - 14 mar 19 kl. 00:39

USA:s senat: Dra tillbaka stöd i Jemen

USA:s senat har röstat för ett förslag att dra tillbaka amerikanskt stöd till de saudiskstödda regeringsstyrkorna i Jemen..

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 00:05

USA:s senat ska syna NSA-avlyssning


Underrättelseutskottet i USA:s senat kommer att inleda en "omfattande översyn" av USA:s insamling av underrättelser, sade utskottets ordförande Dianne Feinstein - demokrat från Kalifornien - i måndags. Feinstein, som försvarat vissa av underrättelsetjänsten NSA:s övervakningsprogram, som avslöjats av visselblåsaren Edward Snowden, framhöll att USA inte bör samla uppgifter om allierade utan mycket särskilda anledningar.Uttalandet kommer efter en växande ilska runtom i världen över USA:s avlyssningsprogram.

BT - 29 okt 13 kl. 00:07

USA:s senat ska syna NSA-avlyssning

Underrättelseutskottet i USA:s senat kommer att inleda en "omfattande översyn" av USA:s insamling av underrättelser, sade utskottets ordförande Dianne Feinstein - demokrat från Kalifornien - i måndags. Feinstein, som försvarat vissa av underrättelsetjänsten NSA:s övervakningsprogram, som avslöjats av visselblåsaren Edward Snowden, framhöll att USA inte bör samla uppgifter om allierade utan mycket särskilda anledningar. Uttalandet kommer efter en växande ilska runtom i världen över USA:s avlyssningsprogram.

NSD - 29 okt 13 kl. 00:05

USA:s senat ska syna NSA-avlyssning

Underrättelseutskottet i USA:s senat kommer att inleda en "omfattande översyn" av USA:s insamling av underrättelser, sade utskottets ordförande Dianne Feinstein - demokrat från Kalifornien - i måndags. Feinstein, som försvarat vissa av underrättelsetjänsten NSA:s övervakningsprogram, som avslöjats av visselblåsaren Edward Snowden, framhöll att USA inte bör samla uppgifter om allierade utan mycket särskilda anledningar..

UNT - 29 okt 13 kl. 00:05

USA:s senat ska syna NSA-avlyssning

USA:s senat kommer att inleda en "omfattande översyn" av USA:s insamling av underrättelser, sade utskottets ordförande Dianne Feinstein i går. Feinstein framhöll att USA inte bör avlyssna sina allierade.(TT).

NT - 29 okt 13 kl. 00:05

USA:s senat ska syna NSA-avlyssning

Underrättelseutskottet i USA:s senat kommer att inleda en "omfattande översyn" av USA:s insamling av underrättelser, sade utskottets ordförande Dianne Feinstein - demokrat från Kalifornien - i måndags. Feinstein, som försvarat vissa av underrättelsetjänsten NSA:s övervakningsprogram, som avslöjats av visselblåsaren Edward Snowden, framhöll att USA inte bör samla uppgifter om allierade utan mycket särskilda anledningar..

SVT - 14 mar 19 kl. 19:55

Trumps nödläge upphävs av USA:s senat

Den amerikanska senaten har röstat ja till att häva president Donald Trumps utlysta nödläge vid USA:s södra gräns. Nödläget syftar till att frigöra pengar för en gränsmur. Presidenten kommer att använda sitt veto, meddelar han på Twitter..

E24 - 12 okt 11 kl. 06:58

USA:s senat vill skattestraffa Kina

USA:s senat har antagit ett lagförslag som öppnar för straffskatt på kinesiska varor. Skrivningen ger USA rätt att höja tullarna för import av varor från länder som medvetet undervärderar sin valuta, vilket Washington anser att Peking gör..

SvD - 29 okt 13 kl. 00:05

USA:s senat ska syna NSA-avlyssning

USA:s senat kommer att inleda en ?omfattande översyn? av USA:s insamling av underrättelser, sade utskottets ordförande Dianne Feinstein i går..

Metro - 29 okt 13 kl. 00:10

USA:s senat ska syna NSA-avlyssning

Underrättelseutskottet i USA:s senat kommer att inleda en "omfattande översyn" av USA:s insamling....

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

SVT:s Carina Bergfeldt: ”Stor seger för president Trump”

Åklagaren Robert Muellers utredning visar att det inte finns några bevis för att Donald Trumps kampanj konspirerat med Ryssland under USA-valet 2016. Sammanfattningen som släppts till kongressen varken friar eller fäller Trump. SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt analyserar Mueller-rapporten direkt från USA..

SVT - 4 timmar sedan

Muellerutredningen: Inte fastställt Donald Trump begått brott

Det går inte att fastställa att president Trump begått något brott i samband med Rysslands inblandning i presidentvalet – men det går heller inte att frikänna honom. Det visar den så kallade Mueller-utredningen..

SVT - 5 timmar sedan

Fartygsexpert: Det borde inte kunna hända

Alla fyra motorerna på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust slogs ut. Det ska inte kunna hända. – Det är väldigt svårt att förstå, säger Tomas Åström, kris- och beredskapsansvarig på Transportstyrelsen..

SVT - 7 timmar sedan

Mueller-rapporten klar – nu ska kongressen läsa

Kongressledamöter i USA kommer snart att få veta vad den särskilde åklagaren Robert Muellers rapport om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 innehåller..

SVT - 9 timmar sedan

Viking Sky bogseras in till land – över 400 passagerare evakuerade

Kryssningsfartyget Viking Sky väntas in till hamnen i norska Molde sent på söndagseftermiddagen. Hundratals passagerare är kvar ombord. Sjösäkerhetsexperten Mikael Hinnerson säger att det var fel ställe att få motorproblem på.

SVT - 10 timmar sedan

SVT:s korrespondent om valet i Thailand: ”Försprång för oppositionen – men juntan vinner ändå”

För första gången sedan militärkuppen för fem år sedan är det parlamentsval för 51 miljoner thailändare. Enligt de första vallokalsundersökningarna på söndagen ser oppositionen Pheu Thai ut att få en majoritet i parlamentet. Men militärjuntan vinner sannolikt ändå, säger SVT:s Asien-korrespondent Ulrika Bergsten..

SVT - 10 timmar sedan

Finlands utrikesminister attackerad under valmöte

Finlands utrikesminister Timo Soini attackerades under ett valmöte i Vanda på söndagen. Mannen ska ha försökt slå honom, men vakterna lyckades brotta ned honom, skriver finska Yle..

SVT - 14 timmar sedan

Svenska Nora, 3, är försvunnen i Syrien

Hon hade inte ens hunnit fylla fyra år innan hon förlorade sin mamma och pappa. Nu är svenska Nora, som levt hela sitt liv i krigets Syrien försvunnen. Hemma i Sverige ber hennes anhöriga för ett mirakel.

SVT - 15 timmar sedan

Se direktsändningen om räddningsarbetet av Viking Sky i sjönöd

Norska NRK sänder direkt med anledning av kryssningsfartyget Viking Sky som är i sjönöd med omkring 1 000 personer ombord. Här kan du följa sändningen..

SVT - 20 timmar sedan

Här ljuger svenske IS-anhängaren om sin identitet

Den senaste tiden har flera svenskar gripits av kurderna i Syrien. Men det är många gånger svårt för kurderna att få rätt identitet på de som de tillfångatar. SVT Nyheter kan nu visa hur en känd svensk IS-anhängare ljuger om sin identitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.