SVT > Utrikes

Monday, 25 March, 00:19

SVT - 14 mar 19 kl. 03:54

Texasdemokrat vill bli presidentkandidatTexasdemokraten och tidigare representanthusledamoten Beto O'Rourke kommer att försöka bli Demokraternas kandidat i nästa års presidentval..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Beto, 'rourke, Demokraternas

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Texasdemokratvill bli , presidentkandidat
YLE - 15 feb 17 kl. 05:04

FNB: Nils Torvalds beredd att bli presidentkandidat för SFP

Nils Torvalds kan tänka sig att ställa upp som Svenska folkpartiets presidentkandidat, rapporterar nyhetsbyrån FNB. Det gäller ifall partiet inte hittar någon bättre kandidat, säger han. Nils Torvalds säger att en kvinnlig presidentkandidat ändå skulle vara bättre för partiet.

YLE - 21 jun 17 kl. 06:32

Tuula Haatainen vill bli SDP:s presidentkandidat

Riksdagsledamoten och före detta social- och hälsovårdsministern Tuula Haatainen ställer upp som SDP:s presidentkandidat och vill utmana president Sauli Niinistö. Haatainen säger att hon i egenskap av president skulle forma om Finlands utrikespolitiska linje åt det hållet som president Tarja Halonen hade under åren 2000-2012. - Världsläget kräver ledarskap som utgår från värden och att presidenten tar ställning.

YLE - 04 aug 17 kl. 05:02

Vem blir Sannfinländarnas presidentkandidat? – Halla-aho ger besked i dag

I dag väntas det klarna vem som blir Sannfinländarnas presidentkandidat. Jussi Halla-aho, Laura Huhtasaari och Tom Packalén är sannolika kandidater. Sannfinländarnas partistyrelse ska komma med ett förslag vid sitt möte i dag.

YLE - 13 apr 17 kl. 07:47

Uutissuomalainen: SDP-kretsar vill se Heinäluoma som presidentkandidat

Eero Heinäluoma är de socialdemokratiska kretsordförandenas klara favorit som partiets presidentkandidat, rapporterar Uutissuomalainen. Av de tolv kretsordförande tycker åtta att Heinäluoma är det bästa alternativet. - Nog ser det ut så nu att den äldre statsmannen Eero Heinäluoma åtnjuter mest stöd, säger Teemu Hirvonen, som är kretsordförande i Sydöstra Finland, till Uutissuomalainen.

YLE - 21 jun 17 kl. 09:07

Maarit Feldt-Ranta vill bli SDP:s presidentkandidat

Riksdagsledamoten Maarit Feldt-Ranta (SDP) meddelade på onsdagen att hon vill bli SDP:s presidentkandidat. Också Tuula Haatainen ställer upp. Feldt-Ranta är viceordförande för SDP och tidigare har hon fungerat som partisekreterare.

Dagen - 12 aug 11 kl. 15:08

Guvernören som bad för Obama presidentkandidat

Guvernören i Texas, Rick Perry, väntas i helgen tillkännage att han vill bli republikanernas presidentkandidat inför valet 2012. Perry väckte stort uppseende när han för en vecka sedan samlade 15 000 personer till förbön för nationen och för president Obama.

Perry är en av många republikaner som vill bli presidentkandidat.

YLE - 04 feb 17 kl. 21:27

KSML: Inflytelserika sossar vill se Urpilainen som presidentkandidat

Allt fler SDP-profiler meddelar nu att de önskar att partiets före detta ordförande Jutta Urpilainen ställer upp i presidentvalet. Urpilainen själv tiger alltjämt om sina planer. Enligt lördagens Keskisuomalainen signalerar nu de tidigare socialdemokratiska ministrarna Susanna Huovinen och Lauri Ihalainen stöd för Urpilainens kandidatur.

YLE - 23 feb 17 kl. 06:14

Jutta Urpilainen vill inte bli presidentkandidat - familjen på första plats

Riksdagsledamot Jutta Urpilainen vill inte bli SDP:s presidentkandidat. I en kolumn i partiorganet Demokraatti motiverar Urpilainen sitt beslut med familjeskäl. Hon säger att hon vill fortsätta i riksdagen, men att hon vill ägna sin fritid åt sin familj.

YLE - 03 maj 17 kl. 02:03

SFP:s presidentkandidat blir sannolikt Nils Torvalds

Europaparlamentarikern Nils Torvalds verkar bli Svenska Folkpartiets presidentkandidat. SFP:s partifullmäktige ska i helgen diskutera presidentkandidaturen. En rundringning som Finska Notisbyrån har gjort bland riksdagsledamöter och partistyrelsemedlemmar tyder på att det blir Nils Torvalds som får axla ansvaret och ställa upp som partiets kandidat.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:41

SFP:s potentiella presidentkandidat Nils Torvalds: Jag vill föra EU-debatten i Finland

Det ser ut som att Europaparlamentarikern Nils Torvalds blir Svenska Folkpartiets presidentkandidat i valet nästa år, det visar en rundfrågning bland partiets riksdagsledamöter och partistyrelsemedlemmar. Torvalds själv säger att det är partifullmäktige som väljer, men att han är redo att axla ansvaret och föra en värdebetonad samhällsdebatt med internationellt perspektiv. Nils Torvalds var det mest populära namnet i en rundringning som Finska Notisbyrån gjort bland SFP:s riksdagsledamöter och partistyrelsemedlemmar.

YLE - 06 maj 17 kl. 13:45

Europaparlamentariker Nils Torvalds vill bli SFP:s presidentkandidat

Nils Torvalds ställer sig till förfogande för att bli SFP:s kandidat i presidentvalet. Presidentkandidaten utses på partidagen i juni. I pressmeddelandet hoppas Torvalds på ett dynamiskt och konstruktivt debattklimat.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

SVT:s Carina Bergfeldt: ”Stor seger för president Trump”

Åklagaren Robert Muellers utredning visar att det inte finns några bevis för att Donald Trumps kampanj konspirerat med Ryssland under USA-valet 2016. Sammanfattningen som släppts till kongressen varken friar eller fäller Trump. SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt analyserar Mueller-rapporten direkt från USA..

SVT - 3 timmar sedan

Muellerutredningen: Inte fastställt Donald Trump begått brott

Det går inte att fastställa att president Trump begått något brott i samband med Rysslands inblandning i presidentvalet – men det går heller inte att frikänna honom. Det visar den så kallade Mueller-utredningen..

SVT - 4 timmar sedan

Fartygsexpert: Det borde inte kunna hända

Alla fyra motorerna på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust slogs ut. Det ska inte kunna hända. – Det är väldigt svårt att förstå, säger Tomas Åström, kris- och beredskapsansvarig på Transportstyrelsen..

SVT - 6 timmar sedan

Mueller-rapporten klar – nu ska kongressen läsa

Kongressledamöter i USA kommer snart att få veta vad den särskilde åklagaren Robert Muellers rapport om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 innehåller..

SVT - 8 timmar sedan

Viking Sky bogseras in till land – över 400 passagerare evakuerade

Kryssningsfartyget Viking Sky väntas in till hamnen i norska Molde sent på söndagseftermiddagen. Hundratals passagerare är kvar ombord. Sjösäkerhetsexperten Mikael Hinnerson säger att det var fel ställe att få motorproblem på.

SVT - 9 timmar sedan

SVT:s korrespondent om valet i Thailand: ”Försprång för oppositionen – men juntan vinner ändå”

För första gången sedan militärkuppen för fem år sedan är det parlamentsval för 51 miljoner thailändare. Enligt de första vallokalsundersökningarna på söndagen ser oppositionen Pheu Thai ut att få en majoritet i parlamentet. Men militärjuntan vinner sannolikt ändå, säger SVT:s Asien-korrespondent Ulrika Bergsten..

SVT - 10 timmar sedan

Finlands utrikesminister attackerad under valmöte

Finlands utrikesminister Timo Soini attackerades under ett valmöte i Vanda på söndagen. Mannen ska ha försökt slå honom, men vakterna lyckades brotta ned honom, skriver finska Yle..

SVT - 13 timmar sedan

Svenska Nora, 3, är försvunnen i Syrien

Hon hade inte ens hunnit fylla fyra år innan hon förlorade sin mamma och pappa. Nu är svenska Nora, som levt hela sitt liv i krigets Syrien försvunnen. Hemma i Sverige ber hennes anhöriga för ett mirakel.

SVT - 14 timmar sedan

Se direktsändningen om räddningsarbetet av Viking Sky i sjönöd

Norska NRK sänder direkt med anledning av kryssningsfartyget Viking Sky som är i sjönöd med omkring 1 000 personer ombord. Här kan du följa sändningen..

SVT - 19 timmar sedan

Här ljuger svenske IS-anhängaren om sin identitet

Den senaste tiden har flera svenskar gripits av kurderna i Syrien. Men det är många gånger svårt för kurderna att få rätt identitet på de som de tillfångatar. SVT Nyheter kan nu visa hur en känd svensk IS-anhängare ljuger om sin identitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.