SVT > Utrikes

Monday, 25 March, 01:08

SVT - 14 mar 19 kl. 21:02

Nödvändigt att skjuta upp brexit för att undvika kaos?I hamnstaden Dover ringlar köerna långa vid minsta störning i trafiken över Engelska kanalen. Att skjuta upp utträdet ur EU kan vara nödvändigt för att man bland annat där ska hinna förbereda sig om det blir en hård Brexit utan avtal..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Dover, Engelska, EU, Brexit

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nödvändigtatt , skjutaupp , brexitför att , undvika, kaos
DI - 13 feb 19 kl. 11:17

Chefsförhandlaren: Storbritannien måste acceptera avtal eller skjuta brexit på framtiden

Storbritanniens parlament kommer att behöva välja mellan brexitavtalet eller att utträdet ur EU försenas långt efter den 29 mars. Det sa Storbritanniens chefsförhandlare Olly Robbins på tisdagskvällen enligt tv-kanalen ITV..

Cornucopia - 15 feb 16 kl. 13:44

Tjänstepension för att undvika den höjda statliga skatten

Att reducera beskattningen nu när regeringen höjt skatterna handlar inte om att göra något olagligt. Ett sätt att skjuta upp beskattningen är att avsätta mer tjänstepension istället för att ta ut högbeskattad lön. Detta är främst intressant för den som tjänar mer än ca 40 000:- SEK i månaden.

DN - 08 jan 19 kl. 10:53

Uppgifter: London och Bryssel diskuterar att skjuta upp Brexitdatumet

Tjänstemän från den brittiska regeringen diskuterar nu med kolleger från EU om man kan ändra i artikel 50, EU:s utträdesparagraf, skriver den brittiska tidningen Telegraph. Syftet skulle vara att skjuta på Brexit för att undvika att det blir en avtalslös ”krasch” ut ur EU den 29 mars..

SR - 24 feb 19 kl. 13:28

May pressas till att skjuta upp brexit

I Storbritannien pressas premiärminister Theresa May av flera ministrar att göra det möjligt att skjuta upp brexitdatumet om inget nytt händer den kommande veckan. Britter som vill lämna EU oroar sig för att May ska tvingas vika sig för kraven för att undvika en regeringskris..

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 07:02

Optimistiska marknader efter förhoppning om brexit-lösning

Om brexitfrågan tar ett steg framåt skulle det kunna ta bort en av de tre huvudsakliga källorna till oro som dämpar sentimentet på aktiemarknaderna för närvarande, där de två andra är handelssamtalen och inbromsande global tillväxt. ”Ta bort brexit från bordet och jag tror att en del av de reella pengaflöden som tycktes dyka upp igen i slutet av förra veckan sannolikt kan återkomma. Så jag tror det kan hjälpa till att ändra bakgrunden lite”, sade Greg McKenna på McKenna Macro till Reuters.

DN - I förrgår: 19:36

Frenetisk vecka väntar för att undvika hård Brexit

LONDON. Efter att Storbritannien fått uppskov med Brexit väntar nu en frenetisk kamp för att undvika en hård, kaotisk Brexit.  Theresa May har mindre än tre veckor på sig.

Cornucopia - 15 jun 16 kl. 15:55

Tänk om inte Brexit får några konsekvenser alls?

Det pratas vitt och brett om hur mer eller mindre katastrofala konsekvenser Brexit ska få för ekonomin. Fast tänk, hemska tanke, om Brexit inte får några konsekvenser alls?

En eventuell Brexit ska krossa Storbritanniens ekonomi.

YLE - 28 dec 16 kl. 12:57

Här får du skjuta raketer i Västnyland

Västra Nylands räddningsverk har sammanfattat en rad råd och tips för att nyårsafton ska bli en fest utan olyckor. Det finns bland annat vissa lokala begränsningar för fyrverkerier. Om du inte vill skjuta raketer själv ordnas det fyrverkeri på flera håll i Västnyland.

DI - 16 jan 19 kl. 18:36

Uppgifter: EU redo att skjuta upp brexit till 2020

Enligt den brittiska tidningen Times är EU redo att skjuta upp brexit till 2020, rapporterar Reuters..

SVT - 16 jan 19 kl. 18:36

Times: EU redo skjuta fram brexit till 2020

Enligt den brittiska tidningen Times är EU redo att skjuta fram brexit till 2020, rapporterar Reuters..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

SVT:s Carina Bergfeldt: ”Stor seger för president Trump”

Åklagaren Robert Muellers utredning visar att det inte finns några bevis för att Donald Trumps kampanj konspirerat med Ryssland under USA-valet 2016. Sammanfattningen som släppts till kongressen varken friar eller fäller Trump. SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt analyserar Mueller-rapporten direkt från USA..

SVT - 4 timmar sedan

Muellerutredningen: Inte fastställt Donald Trump begått brott

Det går inte att fastställa att president Trump begått något brott i samband med Rysslands inblandning i presidentvalet – men det går heller inte att frikänna honom. Det visar den så kallade Mueller-utredningen..

SVT - 5 timmar sedan

Fartygsexpert: Det borde inte kunna hända

Alla fyra motorerna på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust slogs ut. Det ska inte kunna hända. – Det är väldigt svårt att förstå, säger Tomas Åström, kris- och beredskapsansvarig på Transportstyrelsen..

SVT - 7 timmar sedan

Mueller-rapporten klar – nu ska kongressen läsa

Kongressledamöter i USA kommer snart att få veta vad den särskilde åklagaren Robert Muellers rapport om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 innehåller..

SVT - 9 timmar sedan

Viking Sky bogseras in till land – över 400 passagerare evakuerade

Kryssningsfartyget Viking Sky väntas in till hamnen i norska Molde sent på söndagseftermiddagen. Hundratals passagerare är kvar ombord. Sjösäkerhetsexperten Mikael Hinnerson säger att det var fel ställe att få motorproblem på.

SVT - 10 timmar sedan

SVT:s korrespondent om valet i Thailand: ”Försprång för oppositionen – men juntan vinner ändå”

För första gången sedan militärkuppen för fem år sedan är det parlamentsval för 51 miljoner thailändare. Enligt de första vallokalsundersökningarna på söndagen ser oppositionen Pheu Thai ut att få en majoritet i parlamentet. Men militärjuntan vinner sannolikt ändå, säger SVT:s Asien-korrespondent Ulrika Bergsten..

SVT - 10 timmar sedan

Finlands utrikesminister attackerad under valmöte

Finlands utrikesminister Timo Soini attackerades under ett valmöte i Vanda på söndagen. Mannen ska ha försökt slå honom, men vakterna lyckades brotta ned honom, skriver finska Yle..

SVT - 14 timmar sedan

Svenska Nora, 3, är försvunnen i Syrien

Hon hade inte ens hunnit fylla fyra år innan hon förlorade sin mamma och pappa. Nu är svenska Nora, som levt hela sitt liv i krigets Syrien försvunnen. Hemma i Sverige ber hennes anhöriga för ett mirakel.

SVT - 15 timmar sedan

Se direktsändningen om räddningsarbetet av Viking Sky i sjönöd

Norska NRK sänder direkt med anledning av kryssningsfartyget Viking Sky som är i sjönöd med omkring 1 000 personer ombord. Här kan du följa sändningen..

SVT - 20 timmar sedan

Här ljuger svenske IS-anhängaren om sin identitet

Den senaste tiden har flera svenskar gripits av kurderna i Syrien. Men det är många gånger svårt för kurderna att få rätt identitet på de som de tillfångatar. SVT Nyheter kan nu visa hur en känd svensk IS-anhängare ljuger om sin identitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.