GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 25 March, 05:25

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 15:50

Fågelinfluensan är på ingång – höns i riskzonenSå skyddar du dina fåglar från viruset som kan innebära "väldigt hög dödlighet"..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fågelinfluensanär på , ingång, hönsi , riskzonen
YLE - 15 okt 16 kl. 05:47

Fladdermusrabies påträffat i Ingå

En död fladdermus i Ingå som Livsmedelsverket Evira har undersökt har konstaterats bära på fladdermusrabies. Virustypen är ytterst sällsynt hos människor. Vattenfladdermusen bar på viruset EBLV-2, en av två typer av fladdermusrabies som förekommer i Europa.

YLE - 10 sep 16 kl. 18:38

Mammorna drack under graviditeten - nu kämpar Helmis och Mikko i vardagen

De som tagit skada av att deras mammor druckit alkohol under graviditeten får alldeles för lite hjälp och stöd. De kan ha det svårt med vardagliga saker som att hantera pengar och boende, säger två som drabbats, Helmis och Mikko. Årligen föds det mellan 600 och 3 000 barn med olika sorters alkoholrelaterade fosterskador.

Kristianstadsbladet - 17 mar 13 kl. 09:47

Uppskjuten omröstning om bankskatt

Cyperns parlament skulle på söndagen ha röstat om sparare ska tvingas betala en engångsskatt på tillgodohavanden i banker. Förslaget har väckt vrede, och omröstningen sköts upp till måndagen.
Cyperns president Nikos Anastasiades meddelade på morgonen att ett möte i parlamentet om bankskatten skjuts upp till på måndag.

Sydsvenskan - 28 maj 13 kl. 06:30

Rutinerade och debutanter i NM-lagen

Vårsäsongen lider mot sitt slut hemma i Sverige, men på den internationella arenan kommer mycket att hända innan höstsäsongen börjar.Först ut är lag-NM, som spelades på Icelandair Hotel i Keflavík på Island 24-26 maj. Sverige ställde då upp med tre rutinerade par: Johan Sylvan och Frederic Wrang i öppen klass samt Maria Grönkvist?

YLE - 16 jun 13 kl. 09:26

Alternativa preventivmedel hamnar i skymundan

Uppståndelsen kring p-pillren har höjt rösterna för hormonfria preventivmedel. Här dominerar p-pillren starkt, men nya rekommendationer är under arbete. Läkarförbundet försäkrar ändå att p-pillren ständigt utvecklas och bara behöver undvikas om riskfaktorerna är höga.

Sydsvenskan - 23 jul 13 kl. 06:30

Sverige i kamp om EM-guld ? igen

För mindre än en månad sedan tog Sverige guld i lag-EM för seniorer, i Ostende. När detta skrivs, återstår två dagars spel i lag-EM för juniorer, i Wroclaw, och det är mycket troligt att det blir nya blågula medaljer. I ungdomsklassen ligger Sverige nämligen tvåa, strax efter värdnationen Polen, men i slutronderna har Sverige ett klart lättare motstånd än polackerna, så guldet finns inom räckhåll.

Sydsvenskan - 20 aug 13 kl. 06:30

Allsvenskan startar höstsäsongen

Sommaren lider sakta mot sitt slut, och snart är höstsäsongen igång igen för oss bridgespelare. I vanlig ordning börjar det med allsvenskan i månadsskiftet augusti-september.I division I återfinns två skånska lag, båda från BK Lavec, som spelar fem matcher i Göteborg den 31 augusti och 1 september.

Barometern - 11 okt 13 kl. 08:12

Tillsammans för världens barn

I helgen kulminerar 2013 års insamlingskampanj för världens barn. Det är bland annat med hjälp av dessa pengar arbetet för att förhindra att flickor i Mali könsstympas kan bedrivas. Insamlingskampanjen Världens Barn har sedan starten 1997 samlat in över en miljard kronor.

BT - 12 mar 14 kl. 18:09

Fruktad bakterie upptäckt på Säs

En av de mindre vanliga antibiotikaresistenta tarmbakterierna har dykt upp på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Fyra patienter har konstaterats bära på bakterien, och sjukhuset har inlett smittspårning för att inte bakterien ska spridas ytterligare. – Det är våra mest sjuka patienter som är i riskzonen, friska personer behöver inte oroa sig för att bli sjuka, säger sjukhusets vårdhygienläkare Lisbeth Karlsson.

SmålandsPosten - 18 jun 14 kl. 06:42

Toppolitiker tänker på unga

På kommunstyrelsens sista möte inför sommaren tog politikerna beslut som påverkar de unga. Politikerna tog också upp budgetförslaget för 2015 med planer för 2016–2017. Kommunstyrelsen beslutade att fortsätta med ett motivationsprojekt för ungdomar i riskzonen i samarbete med Kulturverkstan.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Viking Sky i hamn efter dygnslångt sjödrama

"We made it!" skrek passagerarna när de anlände till hamnen i Molde..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Pixbos mardröm i slutspelet

Osannolik genomklappning i kvartsfinalen: "Helt otroligt".

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Civila dödade i lufträder i norra Afghanistan

Ett tiotal civila personer har dödats i amerikanska luftanfall i Kunduzprovinsen i norra Afghanistan, där strider mellan den afghanska militären och talibanrörelsen har eskalerat..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Första "Dora utforskaren"-trailern släppt

Den första trailern till Michael Bays spelfilmsvariant av den animerade barnserien "Dora utforskaren" har släppts, rapporterar Rolling Stone..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Sverige avslutade VM med dubbla silver

Sverige avslutade skidorienterings-VM i Piteå med två silver..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Arsenal ny serieledare efter storseger

Arsenal har tagit över serieledningen i Super League-fotbollen efter en storseger, 5–1, borta mot Liverpool..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Brev från Einstein hittades i gömmorna

Astronomiska sällskapet i Danmark har gjort en upptäckt..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Översvämning i Eskilstuna efter stor läcka

Eskilstuna drabbades på söndagsförmiddagen av en vattenläcka som gjorde att stora vattenmassor översvämmade delar av staden..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Socialdemokraterna tvekar om alkoholtillstånd

Nu beslutar politikerna om förslaget som ska rädda Truckstop Alaska..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Kändisar och mode lockade museibesökare 2018

Louvren i Paris var det mest välbesökta konstmuseet 2018 medan The Met i New York hade den populäraste utställningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.