GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 22 March, 15:04

Liknande nyheter

Taggar: Irlandvill ha , klartextom , brexit
SR - 16 aug 17 kl. 17:17

Brittiska regeringen föreslår nytt tullsamarbete på Irland efter brexit

Den brittiska regeringen har i dag publicerat underlag för gränsen mellan Nordirland och Irland efter brexit, frågan som ses som en av de mest problematiska i förhandlingarna..

DI - 22 okt 18 kl. 14:25

Huvudvärk växer för May när stödparti signalerar stöd för brexit-tillägg

Det nordirländska partiet DUP, som Storbritanniens premiärminister Theresa May stödjer sin regering på, kommer att stötta ett förslag som skulle göra EU:s lösning på frågan om gränsen mellan Nordirland och Irland efter brexit olaglig. Det rapporterar brittiska medier..

BT - 14 mar 19 kl. 16:18

Irland vill ha klartext om brexit

Irland lider skada i det brexitkaos som just nu utspelar sig i grannlandet Storbritannien, enligt landets EU-minister Helen McEntee. Ber britterna om förlängd tid för att reda ut kaoset bör det vara en kort förlängning, anser hon.(TT).

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 16:18

Irland vill ha klartext om brexit

Irland lider skada i det brexitkaos som just nu utspelar sig i grannlandet Storbritannien, enligt landets EU-minister Helen McEntee..

YLE - 08 apr 17 kl. 10:50

Britter i Finland oroade över brexit – allt fler vill bli finländska medborgare

Osäkerheten är det värsta. Det säger britter bosatta i Finland som inte har en aning om vad brexit kommer att innebära för dem. Det enda de vet är att de snart inte längre är EU-medborgare.

Dagens PS - 18 mar 18 kl. 09:17

Kommitté: Storbritannien bör förlänga Brexit

Storbritannien bör förlänga Brexit-deadlinen satt till slutet av oktober enligt det brittiska parlamentets tillsatta Brexit-kommitté. Det rapporterar Bloomberg News. Tanken är att man ska komma överens med EU per slutet av oktober månad och sedan lämna unionen i mars nästa år.

Sydsvenskan - 12 mar 16 kl. 10:16

Vill se irländskt enande vid brexit

Om britterna röstar för ett utträde ur EU bör även en folkomröstning om ett enande av Irland hållas, anser Nordirlands biträdande regeringschef Martin McGuinness.En så kallad brexit skulle ha en kraftig påverkan på hela Irland och därmed måste invånarna på ön ges möjligheten att behålla en roll i EU genom att välja en återförening med unionsmedlemmen Irland, säger McGuinness enligt The Guardian.Den före detta IRA-ledaren McGuinness är ledamot för vänsterpartiet Sinn Féin som kampanjar för att Storbritannien ska stanna i EU.

Västerbottens Folkblad - 12 mar 16 kl. 10:16

Vill se irländskt enande vid brexit

Om britterna röstar för ett utträde ur EU bör även en folkomröstning om ett enande av Irland hållas, anser Nordirlands biträdande regeringschef Martin McGuinness. En så kallad brexit skulle ha en kraftig påverkan på hela Irland och därmed måste invånarna på ön ges möjligheten att behålla en roll i EU genom att välja en återförening […].

DN - 21 jul 16 kl. 22:00

Brexit riskerar väcka liv i den gamla konflikten

Invånarna i Nordirland fruktar att Brexit leder till återupprättade gränskontroller mot Irland. Det hotar både fredsprocessen och ekonomin. Samtidigt vädrar de som vill se ett enat Irland morgonluft..

GöteborgsPosten - 16 aug 17 kl. 10:51

Britter vill se brexit utan gräns mot Irland

Varor och människor bör fortsatt kunna röra sig friktionsfritt över gränsen mellan Irland och Nordirland efter brexit. Det hoppas Storbritanniens regering..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Teatern: Vår skådespelare misshandlad av vakter

Ska ha sparkats brutalt och fått två tänder utslagna..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Mänsklig ring kring moské vid fredagsbönen

En vecka efter terrorattacken i Nya Zeeland samlades stockholmare i en manifestation för rätten att be i trygghet..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Kritiska ägare passar på ansvarsfrågan

Flera av storägarna är besvikna och kritiska till Swedbanks utredning om penningtvätt, men håller tyst om hur de ska agera på bolagsstämman..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Polisen förbjuder nya protester i Paris

Inga Gula västarna-demonstrationer kommer att tillåtas på paradgatan Champs-Élysées i Paris på lördagen, meddelar polisen i den franska huvudstaden..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Brexit utan avtal fortfarande möjligt

EU:s beslut om att skjuta upp brexit ger britterna ytterligare tid, men risken för både regeringskris och en brexit utan avtal kvarstår. Grundfundamenten för en brexit utan avtal finns kvar, man skjuter det bara på framtiden, säger Göran von Sydow, tillförordnad direktör på Svenska institutet för europapolitiska studier..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Felix Sandman i ny norsk Netflix-serie

Regissören Per-Olav Sørensen ("Störst av allt") gör en ny norsk originalserie för Netflix där svensken Felix Sandman spelar en av rollerna..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Familj till dödsoffer i Volvo-olycka stämmer staden

Maken och dottern menar att staden låtit autonoma bilar köra runt på ett farligt sätt..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Ser ut att Blåvitt-debutera mot Örgryte

Nyförvärvet redo för spel: "Har redan visat ledaregenskaper "..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Landslaget utan Albin Ekdal mot Rumänien

Efter flera tunga återbud kom ett till. Han har behandlats hela veckan, men det är inte så bra att han deltar i matchen, säger förbundskaptenen Janne Andersson..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Sökes: personer med utmattningssyndrom för sockertest

Göteborgsforskare har funnit samband mellan utmattning och ämnesomsättning – söker försökspersoner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.