GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 22 March, 19:10

Liknande nyheter

Taggar: Hotasav , vräkningefter , brevtill , Familjebostäder
YLE - 23 aug 17 kl. 17:00

BBC: EU-medborgare i Storbritannien fick brev om utvisning - misstag säger ministerium

Det brittiska inrikesministeriet har av misstag skickat kring 100 brev till EU-medborgare i landet, med beskedet att de kan interneras, rapporterar BBC. Misstaget kom fram efter att en finsk forskare bosatt i Storbritannien fick ett brev av det här slaget. Forskaren Eva Johanna Holmberg som är gift med en britt fick beskedet att hon har en månad på sig att lämna landet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Thairestaurangen ville inte låta SD ha fest i lokalerna – hotas

Sverigedemokraterna i Osby ville ha en sommarfest på thairestaurangen Nois Thai men när Carl Bejvel från partiet ville boka bort för drygt 40 personer blev det nej.– Deras ideologi är helt främmande för oss, därför vill vi inte ha dem här som organisation, förklarade en person på Nois Thai för Norra Skåne i samband med händelsen och fortsatte:– Deras agenda är ju att stoppa så många invandrare till Sverige som möjligt. Då är det inte seriöst av partiet att fråga om de får ha sin fest på en thairestaurang.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 06:00

Hästdragen sophämtning hotas

HOLMA Den hästdragna sophämtningen på Holma kan försvinna.
Gatukontoret vill i alla fall inte fortsätta att ge dispens för att ekipaget ska få köra på cykelbanor efter årsskiftet.MKB har i flera år skött sophämtningen i ett par bostadsområden med hjälp av häst och vagn – av miljöskäl men också för att ett hästdraget ekipage lättare kan ta sig fram i trånga områden som inte är byggda för sophämtning med bil.

Skånskan - 26 dec 18 kl. 19:30

Skrämmande ökning av antal olösta mord

Länge brukade det sägas att polisen visserligen har många olösta brott, men att när det gäller mord brukar nästan alla fall bli lösta. Den bilden stämmer inte längre med verkligheten.
Färsk statistik från NOA, polisens nationella operativa avdelning, visar på en skrämmande utveckling.

Kristianstadsbladet - 12 okt 14 kl. 13:00

Uttern tillbaka - men hotas på nytt

Antalet ihjälkörda uttrar blir allt fler. Tragiskt, kan tyckas. Men det är också ett tydligt tecken på att antalet uttrar ökar i landet - i takt med att halterna av miljögiftet PCB minskar i naturen.

BT - 12 okt 14 kl. 13:00

Uttern tillbaka - men hotas på nytt

Antalet ihjälkörda uttrar blir allt fler. Tragiskt, kan tyckas. Men det är också ett tydligt tecken på att antalet uttrar ökar i landet - i takt med att halterna av miljögiftet PCB minskar i naturen.

Expressen - 11 feb 14 kl. 08:43

Slog sönder bostäder – familjer kan vräkas

Efter vandaliseringen i Malmöstadsdelen Herrgården fick fastighetsägaren Victoria Park nog. De tre sabotörernas familjer hotas nu av vräkning - för att öka tryggheten för de andra boende i husen, skriver tidningen City Skåne..

YLE - 25 dec 16 kl. 18:12

Mjölbolsta bytte ägare igen - vårdreformen lockar utländska finansiärer

Den stora gamla sjukhusfastigheten i Mjölbolsta utanför Karis har bytt ägare igen. Priset var lägre än när huset senast bytte ägare för några månader sedan. Förra gången huset fick en ny ägare var så sent som i slutet av sommaren.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

YA - 30 jun 14 kl. 06:30

Kommunen rasar mot länsstyrelsen

Foto: Arkiv
Länsstyrelsen hotar rättssäkerheten. I varje fall när det gäller planering enligt plan- och bygglagen. Det skriver kommunen i ett vasst brev till den statliga myndigheten.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Arla polisanmäler aktivist efter Facebook-inlägg

Arlas vd: "Nu känner vi att det snart får vara nog. Det kan inte fortsätta så här"..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Så undviker du att bli ovän över en gammal man

Två Dagars krönikör vill förhindra konflikter med grammatiska regler..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Långa köer på E6 efter lastbilskrock – en till sjukhus

En lastbil och personbil krockade på E6 i höjd med Torrekullamotet under fredagseftermiddagen. En person har körts till sjukhus och flera filer stängdes av i södergående riktning..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Vita huset påstår ånyo att IS besegrats

Nu har terrorgruppen IS besegrats i Syrien, hävdar USA:s president Donald Trump, som påstått detta vid flera tidigare tillfällen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Peg Parnevik klar för Sensommar

Peg Parnevik kommer till festivalen Sensommar som äger rum i Sundsvall den 5-6 juli..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Bøs trendbrott – tangerade Forsbergs rekord

Efter tre raka individuella VM-lopp utan seger var Johannes Thingnes Bø tillbaka högst upp på pallen i världscupsprinten i Holmenkollen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Kristersson: Inga förhandlingar med SD

Moderatledaren Ulf Kristersson tonar ned betydelsen av KD:s nya linje om att kunna förhandla med Sverigedemokraterna i enskilda frågor..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Jägarprovledare åtalade i muthärva

Två män från Norrbottens län, 48 respektive 55 år gamla, och en 37-årig man från Gävleborgs län har åtalats i en muthärva, rapporterar Gefle Dagblad..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Lindström 68:a i sista loppet: "En tomhet"

Skidskytten Fredrik Lindström slutade på 68:e plats i Holmenkollens sprint..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Säkerhetsbrist hos Tele2 delvis åtgärdat

Vem som helst har kunnat avlyssna Tele2:s system för röstmeddelanden, visar en granskning av Dagens Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.