GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 22 March, 04:59

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 17:27

Orbán vädjar till EPP med halv ursäktDen ungerske premiärministern Viktor Orbán har skrivit ett vädjande brev till sina partiledarkollegor i EU-parlamentsgruppen EPP – däribland Moderaternas Ulf Kristersson..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
EPP, Viktor Orbán, EU, Moderaternas Ulf Kristersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orbán, vädjartill , EPPmed , halv, ursäkt
UNT - 14 mar 19 kl. 17:27

Orbán vädjar till EPP med halv ursäkt

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har skrivit ett vädjande brev till sina partiledarkollegor i EU-parlamentsgruppen EPP – däribland Moderaternas Ulf Kristersson..

BT - 14 mar 19 kl. 17:27

Orbán vädjar till EPP med halv ursäkt

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har skrivit ett vädjande brev till sina partiledarkollegor i EU-parlamentsgruppen EPP - däribland Moderaternas Ulf Kristersson. Han ber kollegorna att ompröva kravet på att Fidesz ska uteslutas, men avfärdar kritiken som riktas mot partiet.(TT).

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 17:27

Orbán vädjar till EPP med halv ursäkt

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har skrivit ett vädjande brev till sina partiledarkollegor i EU-parlamentsgruppen EPP – däribland Moderaternas Ulf Kristersson..

DN - 07 mar 19 kl. 11:29

Regeringens språkrör vill att Orbán lämnar EPP

Ungerns styrande parti Fidesz bör lämna EU-partiet EPP och ansluta sig till nationalistpartier längre åt höger. Det skriver tidningen Magyar Nemzet – betraktad som ett språkrör för premiärminister Viktor Orbán – på torsdagen..

DI - 12 feb 19 kl. 17:00

Uteslut Orbáns parti ur EPP

DEBATT. Moderaterna delar partigrupp i EU med ungerska regeringspartiet Fidesz. Inför EU-valet i maj måste M vara tydliga med vem kan man samarbeta med för att adressera migrationen, öka frihandeln och minska utsläppen – det kan inte vara Fidesz, skriver Gustaf Göthberg (M), kandidat till EU-parlamentet..

Barometern - 4 timmar sedan

EPP är som det ska vara

Med Orbáns parti avstängt från EPP är partigruppen vad den ska vara - en grupp med den tyska kristdemokratin i centrum..

Skånskan - 26 feb 19 kl. 15:00

Dags att Fidesz får lämna EPP

Fidesz par­ti­le­da­re Victor Orbán kan till sist ha gått för långt för sina kol­le­gor i Eu­ro­pa­par­la­men­tets EPP-grupp, där även Mo­de­raterna och Kristdemokraterna sitter. Rege­ringen Orbán lan­serade en kam­panj mot den eu­ro­pe­is­ka kom­mis­sionens ord­fö­ran­de Jean-Clau­de Junc­ker och den ofta de­mo­ni­serade mil­jo­nären George So­ros, där de kallar EU:s mi­gra­tions­po­li­tik ett hot mot Ung­erns sä­ker­het.
Att Fidesz sitter i EPP och inte i nå­gon av grupperna läng­re till hö­ger är un­der­ligt.

DN - Igår: 18:48

Orbán stängs av från EPP

BRYSSEL. Ungerska Fidesz stängs av från europeiska partigruppen EPP och får en tvångströja över sig. Följ våra råd – annars väntar uteslutning, är uppmaningen från EPP.

DN - 12 apr 18 kl. 14:26

Storgräl om Ungern mellan Orbáns partivänner i Bryssel

Viktor Orbáns seger i söndagens parlamentsval i Ungern har lett till interna konvulsioner i EPP, den konservativa och kristdemokratiska grupp i EU-parlamentet som den ungerske premiärministerns parti Fidesz tillhör. När valresultatet var klart på söndag kväll twittrade Manfred Weber, ordförande för EPP i EU-parlamentet, först en entusiastisk gratulation.   ”Grattis till Viktor Orbán och Fidesz för den klara segern i det ungerska valet..

Sydsvenskan - 05 mar 19 kl. 16:21

Kravet till Orbán: be om ursäkt

Be om ursäkt, är kravet på Ungerns premiärminister Viktor Orbán om hans parti ska få vara kvar i EU-högerns partigrupp EPP. Avgörandet faller om två veckor. EPP:s gruppledare Manfred Weber vill se åtgärder direkt från Orbán och hans regeringsparti Fides.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Flera döda i bildåd i Kina

Minst sex personer har dödats och sju har skadats efter att en bil plöjt in i en folksamling i den kinesiska staden Zaoyang, uppger statskontrollerade CCTV..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Försiktigt uppåt på Asiens börser

Asiens börser inledde veckans sista handelsdag uppåt som en följd av utvecklingen på Wall Street och USA:s centralbanks räntebesked..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Misstänkt erkänner brevbomber

Mannen som anklagas för att ha skickat brevbomber till ett antal framträdande demokrater och Trump-kritiker har erkänt sig skyldig..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Offer hedrades med tysta minuter

Nya Zeeland samlades på fredagseftermiddagen lokal, tid för att hedra offren vid förra veckans terrordåd i staden Christchurch på Sydön..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Löfven frågande inför KD-besked om SD

Statsminister Stefan Löfven (S) är både förvånad och inte förvånad över KD-ledaren Ebba Busch Thors besked om att partiet öppnar för förhandlingar med Sverigedemokraterna i enskilda sakfrågor, även migration..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Över 40 döda efter fabriksexplosion

Minst 44 personer har omkommit i samband med en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina, enligt kinesisk statsmedia..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Brexit skjuts upp i minst ett par veckor

EU och Storbritannien är redo att skjuta upp brexit med två veckor – eller två månader..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Dödsantalet stiger efter fabriksexplosion

Dödssiffran har stigit till tolv efter en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina, rapporterar kinesisk statsmedia..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Dödsantalet stiger efter explosion

Minst tolv personer har omkommit efter en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina på torsdagen..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Zlatan på väg tillbaka efter skada

Efter en hälseneskada och två missade matcher är Los Angeles Zlatan Ibrahimovic på väg tillbaka, enligt lagets hemsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.