DN > Opinion

Monday, 25 March, 00:48

DN - 14 mar 19 kl. 17:30

Problemet med Kina är kommunistdiktaturenDN 15/3 2019. Kina kritiseras inte för att landet är stort och starkt. Utan för att det är en diktatur som ofta beter sig som en skurkstat..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Problemetmed , Kinaär , kommunistdiktaturen
Kristianstadsbladet - 23 apr 12 kl. 07:16

Exemplet Kina

Näringsminister Annie Lööf (C) gjorde bort sig i Ekots lördagsintervju (21/4). I sin iver att försvara svensk vapenexport till Saudiarabien tog hon Kina som exempel på hur svårt det skulle vara att införa ett demokratikriterium: ?Hur definierar vi Kina som land och vad får det för konsekvenser för exporten i övrigt.?

GT - 20 jan 18 kl. 06:30

Lyssna på Kristersson om Kina och Lysekil

I Lysekil är den socialdemokratiska kommunledningen intresserad av att låta kommunistdiktaturen Kina bygga en djuphavshamn. I stället borde de lyssna på Ulf Kristerssons tal vid Folk och Försvars rikskonferens..

DN - 02 nov 18 kl. 16:39

USA klarar inte Kina utan sina vänner

DN 3/11 2018. Trumps tullar är en skev metod för att komma åt Kina. Men kommunistdiktaturen är ingen frihandelns ädle riddare.

YLE - 09 dec 14 kl. 16:41

Finnwatch: Finska böcker trycks i Kina med timlön på en euro

Fem procent av böckerna som importeras till Finland trycks i Kina. Finnwatch, som har utrett arbetsförhållandena i en fabrik som trycker böcker för den finländska marknaden, uppger att arbetsförhållandena är under all kritik. Det ligger mycket handarbete bakom tillverkningen av barnböcker och faktaböcker som, till skillnad från vanliga böcker, ofta är utsmyckade med många detaljer och attiraljer.

YLE - 11 sep 17 kl. 04:20

Näthandeln från Kina blomstrar, men priset är högt

Finländare köper billiga varor via kinesiska nätbutiker som aldrig förr. Konsumenten kan tycka sig vinna på affären, men det gör inte Posten. En annan som förlorar är miljön.

Expressen - 04 sep 16 kl. 09:11

Kidnappade svenske Minhai som Kina hatar

För ett år sedan kidnappades en svensk förläggare av den kinesiska kommunistdiktaturen när han var på semester i Thailand. Nyheten har fått blekt genomslag..

DN - 10 nov 18 kl. 07:00

Gunnar Jonsson: Storebror hade varit avundsjuk på Kina

Ny teknik är en dröm för förtryckare. Ingen är så uppfinningsrik som den kinesiska kommunistdiktaturen..

Supermiljöbloggen - 08 apr 14 kl. 10:50

Kina stänger ner 1 700 kolgruvor

Mer än 100 miljoner ton kol kommer i och med beslutet att stanna kvar i marken. Som Supermiljöbloggen skrivit om tidigare har Kina "förklarat krig" mot de luftföroreningar och hälsoskadliga partiklar som den senaste tiden drabbat landet hårt. Som en del i arbetet med att försöka komma tillrätta med problemet har landets energimyndighet gjort klart att 1 725 mindre kolgruvor med en kapacitet på sammanlagt 117 miljoner ton ska stängas under 2014.

Skånskan - 03 apr 17 kl. 06:56

Trump: Vi tänker lösa problemet med Nordkorea

USA:s president Donald Trump sätter ökad press på Kina för att de ska göra mer för att hindra Nordkorea från att utveckla sitt kärnvapenprogram.
ERWP.fif(1)Om Kina inte agerar kommer USA ta saken i egna händer säger Trump i en intervju med Financial Times igår rapporterar Sveriges Radio Ekot.

HBL - 16 aug 14 kl. 12:37

Kina expanderar i Sibirien

Sida vid sida med ett avfolkat Sibirien ligger en av världens mest dynamiska ekonomier, nämligen Kina. Kinesiska företag får en allt större ekonomisk roll i de ryska gränstrakterna. Ryssland försöker samtidigt både utnyttja och bromsa det kinesiska inflytandet.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Socialdemokratiskt tomrum mellan förmyndare och frasradikaler

DN 25/3 2019. Att Socialdemokraterna numera behöver tvingas av andra partier att liberalisera visar att partiet tappat en viktig kompetens..

DN - 18 timmar sedan

Blå dunster från Danmark kan göra SD-drömmen sann

DN 24/3 2019. Det varnande exemplet Danmark tycks nu i delar av den svenska borgerligheten vara på väg att förvandlas till det efterföljansvärda exemplet..

DN - Igår: 05:30

Så laddar vi för klimatomställningen

DN 23/3 2019. Transportsektorn behöver ställas om. För klimatets skull, men det finns också andra möjliga vinster med fordon som går på biodrivmedel och el.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.