Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 22 March, 05:43

Dagens Medicin - 14 mar 19 kl. 08:01

Ny visselblåsarfunktion för anställda i ÖrebroRegion Örebro län inför en visselblåsarfunktion i syfte att ge anställda en ökad möjlighet att anmäla oegentligheter och missförhållanden på arbetsplatsen..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Örebro

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny visselblåsarfunktionför , anställdai , Örebro
DN - 12 dec 17 kl. 10:24

L: Vi behöver en visselblåsarfunktion

Stockholms stad är mitt i stålbadet efter Metoo. Men trots att staden har drygt 40 000 anställda har bara 10 fall av sexuella trakasserier anmälts centralt.  – Nu måste vi kartlägga problemet och inrätta en visselblåsarfunktion, säger Lotta Edholm  (L), oppositionsborgarråd..

Norrtelje Tidning - 16 okt 16 kl. 11:00

Politiker: Inrätta visselblåsarfunktion i Uppsala stift

Kyrkan måste inrätta kanaler dit anställda kan vända sig för att rapportera oegentligheter. Det föreslår kyrkopolitikern Allan Kruukka (Borgerligt alternativ) i en motion till stiftsfulmäktige i Uppsala som församlingarna i Norrtälje kommun lyder under..

Dagen - 18 okt 16 kl. 09:58

"Inrätta visselblåsarfunktion i Uppsala stift"

Kyrkan måste inrätta kanaler dit anställda kan vända sig för att rapportera oegentligheter. Det föreslås i en motion till stiftsfullmäktige i Uppsala..

Dagen - 18 okt 16 kl. 09:58

"Inrätta visselblåsarfunktion i Uppsala stift"

Kyrkan måste inrätta kanaler dit anställda kan vända sig för att rapportera oegentligheter. Det föreslås i en motion till stiftsfullmäktige i Uppsala..

Norrtelje Tidning - 27 nov 17 kl. 14:48

Anställda underlättar för visselblåsare i vården – (V) vill att landstinget gör tjänsten officiell

En inofficiell tjänst för visselblåsare startas av sjukvårdsanställda i Stockholms län. Nu vill Vänsterpartiet Stockholms läns landsting startar en tjänst officiellt..

Politologerna - 19 sep 16 kl. 06:25

Vad kan Norge lära oss om visselblåsarkultur?

I onsdags förra veckan besökte jag ett seminarium som arrangerades av Statskontoret. Det avhandlade ett uppdrag som ligger hos dem: att utreda om en gemensam visselblåsarfunktion för flera myndigheter kan vara ett vettigt verktyg i regeringens antikorruptionsarbete. Frågan får anses vara angelägen i ljuset av att (1) det finns skäl att tro att anställda ogärna amvänder myndigheternas egna, interna system för visselblåsare, och att (2) det nya förslaget till ”visselblåsarlag” anklagats för att vara urvattnat/tandlöst.

GöteborgsPosten - 05 okt 13 kl. 06:00

Göteborgs visselblåsarmodell är onödig

Kritik och synpunkter på arbetsplatsen ska helst framföras öppet. Men i stället för att uppmuntra civilkurage riskerar Göteborgs Stads visselblåsarfunktion att skapa en angiverikultur som kan missbrukas. Ge i stället alla kommunens anställda samma rätt till yttrandefrihet genom kollektivavtal, skriver Marcus Gustavsson och Lars Dahlström, Vision..

NT - 11 feb 17 kl. 17:57

Lättare för visselblåsare

I vår kan kommunen starta en ny visselblåsarfunktion för anställda som anonymt vill kunna anmäla missförhållanden..

Sydsvenskan - 02 okt 14 kl. 05:30

"I ett företag där brottslig hantering av livsmedel har satts i system kan det vara svårt för en anställd att gå till sin chef och berätta."

Om något inte står rätt till är det de anställda som anar eller känner till det. Därför lanserar Livsmedelsverket idag en visselblåsarfunktion, dit människor som jobbar med livsmedel kan vända sig och vara anonyma.
Det skriver Livsmedelsverkets generaldirektör Stig Orustfjord..

NT - 25 nov 15 kl. 10:39

Fritt fram för visselblåsare

Efter en moderat motion kan kommun inrätta en så kallad visselblåsarfunktion för kommunanställda och förtroendevalda..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Visselblåsare nekas rätt till domstolsprövning

Kammarrätten i Stockholm anser liksom Förvaltningsrätten att forskarna som slog larm om Macchiarinis forskningsfusk och sedan själva anklagats för oredlighet, inte kan försvara sig mot detta i en domstol.  .

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Rotavaccin till alla barn

Från och med 1 september 2019 kommer vaccin mot rotavirus ingå i det nationella vaccinationsprogrammet för barn. Det beslutade regeringen i dag..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Ovanligt svår säsong med RS-virus

Säsongens topp för RS-virus, som kan orsaka allvarlig sjukdom hos små barn, har passerats. Årets säsong har varit ovanligt svår och många har fått intensivvård, skriver Folkhälsomyndigheten..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Hjärtfördelar redan vid lätt fysisk aktivitet

Äldre kvinnor som ägnar sig åt lätt fysisk aktivitet mer än fem timmar om dagen tycks ha lägre risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom än de som är mer inaktiva..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Flopp för haussad alzheimerkandidat

I vad som är ännu ett misslyckande i läkemedelsforskningen vid Alzheimers sjukdom tvingas nu företaget Biogen lägger ner sina fas 3-prövningar av läkemedlet aducanumab som i tidiga studier visat lovande resultat. Orsaken är avsaknad av effekt..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Sylf: Dags att leverera!

Sveriges yngre läkares förening har viss förståelse för regeringens beslut att skjuta upp starten för den nya läkarutbildningen  – men mer än ett år känns inte aktuellt..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Nya läkarutbildningen skjuts upp ett år

Starten för den nya sexåriga läkarutbildningen skjuts upp ett år till 2021. Det har regeringen beslutat i dag..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Högspecialiserad vård – så funkar det

Genom omfattande kartläggning av sjukhusvården ska ett antal expertgrupper lämna förslag på villken vård som ska koncentreras till fem eller färre platser. Så här går processen till..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Fler kan bli aktuella för skonsammare klaffbyte

Nya data öppnar för att även patienter med låg risk för komplikationer kan få ny aortaklaff via den skonsammare katetermetoden i stället för öppen kirurgi. Lovande, enligt svenska experter..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

”Vi i vården måste själva ta ett större ansvar”

”Det behövs ett kulturskifte där alla som arbetar i hälso- och sjukvården på riktigt måste börja känna att de ingår i ett gemensamt akademiskt system med forskarna”. Det skriver Ingmar Petersson och fem andra författare. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.