Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 22 March, 19:27

Liknande nyheter

Taggar: Sjukhusfår rätt mot , bisysslande, läkare
Barometern - 30 jul 13 kl. 08:49

Välkända läkare inte alltid bättre

Efter några år av smärtpromblematik med stora inskränkningar av livet som konsekvens har jag fått träffa en hel del professionella inom landstinget. I och med antalet läkare jag har cirkulerat hos har jag fått möjlighet att uppleva skillnader gällande både bemötande och vårdinsatser. Ibland har jag blivit skrämd av skillnaderna.

News55 - 14 apr 16 kl. 14:32

Sjukhus utsatte 94-åring för svält – fick enbart dropp i en månad

Den 94-åriga kvinnan fick endast en liter sockerdropp per dygn i en månad, någonting IVO anser är orimligt lång tid. Myndigheten riktar även kritik mot Enköpings lasarett för flera andra inslag i vården av kvinnan.       LÄS MER: Man behandlades som döende på äldreboende.

DN - 03 dec 14 kl. 10:33

Myndighet: Bättre föda hemma än på sjukhus


För blivande mammor utan komplikationer vid förlossningen kan det vara säkrare att föda hemma med hjälp av barnmorska än på sjukhus med läkare, enligt brittiska hälsomyndigheten..

UNT - 03 okt 15 kl. 15:37

Många döda i flyganfall mot sjukhus

Amerikanskt stridsflyg "kan ha" bombat ett sjukhus som Läkare utan gränser (MSF) driver i Kunduz i norra Afghanistan, säger militäralliansen Nato..

Corren - 03 okt 15 kl. 15:37

Många döda i flyganfall mot sjukhus

Amerikanskt stridsflyg "kan ha" bombat ett sjukhus som Läkare utan gränser (MSF) driver i Kunduz i norra Afghanistan, säger militäralliansen Nato..

SN - 19 okt 16 kl. 08:00

Dyrare besök hos sjukhus och tandläkare

Det ska vara gratis att besöka vårdcentralerna. Samtidigt höjs avgifterna vid besök till sjukhusen. Höjningen görs inte för att finansiera gratisbesöken, försäkrar Monica Johansson (S), landstingsstyrelsens ordförande.

DN - 5 timmar sedan

Sjukhus ställer in föreläsning med ifrågasatt författare efter kritik

Den kritiserade författaren Soki Choi skulle föreläsa för läkare på Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm. Men efter intern kritik ställdes föreläsningen in..

YLE - 26 aug 17 kl. 12:42

Blivande läkare: Små sjukhus ger oss mera ansvar

Raseborgs sjukhus är inte alls i periferin. På ett mindre sjukhus får en ung läkare mera ansvar än på ett stor arbetsplats. Det är några tankar hos de medicine studerande som besökte Raseborg sjukhus i går (25.

YLE - 23 jul 13 kl. 09:10

HNS nya sjukhus delar läkarnas åsikter

Det nya psykiatriska sjukhuset som Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt planerar ger bättre möjligheter till specialisering men försämrar patienternas kontaktnät. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HNS planerar att koncentrera den psykiatriska sjukhusvården till ett sjukhus med hela Nylands psykiatriska kunnande under ett och samma tak. Det är billigare att bygga ett nytt sjukhus än att renovera de sju gamla.

YLE - 03 feb 17 kl. 14:32

Vårdföretaget Mehiläinens läkare sköter hälsocentralsjouren vid Lojo sjukhus

Samjouren vid Lojo sjukhus förändras den 1.4 eftersom samjouren inte har fungerat som man hade tänkt sig. Kommunerna tar igen hand om primärvården på sina hälsocentraler dagtid medan Lojo sjukhus tar hand om primärvården utanför tjänstetid med hjälp av läkartjänster från privat företag.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

”Givet utfall” för utredning om akutkirurgi i Sollefteå

I veckan presenterades tidplanen för utredningen om ett eventuellt återöppnande av akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus. Välkommet, även om utfallet är givet, menar Läkarförbundets förtroendevalda..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Distriktssköterskor kan lära ut sömn-KBT

Distriktssköterskor kan behandla patienters sömnbesvär med hjälp av kognitiv beteendeterapi, så kallad sömn-KBT. Det hävdar Christina Sandlund, som har doktorerat i ämnet. .

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Samarbete om patienter med självskadebeteende

Region Värmland, Region Jönköpings län och Västra Götalandsregionen ingår ett nytt avtal om samverkan för patienter med mycket allvarligt självskadebeteende. Det rapporterar Värmlands Folkblad..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Karolinskas styrelse: ”Kritikerna har rätt”

I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver tre styrelseledamöter om att sjukhuset har fått för många chefer..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Vården måste kompetensutvecklas om klimakteriet

Klimakteriet kan för många vara en besvärlig tid som ofta är svår att tala om eller söka hjälp för. Många medelålders kvinnor lider i tysthet..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Fullständigt vattentäta skott försvårar samarbete

”Ni på sjukhuset kanske tror att vi i primärvården bara har kommunikationsproblem med er i slutenvården. Oj, ni anar inte”, skriver Katarina Stolt, distriktsläkare i Jönköping..

Dagens Medicin - Igår: 15:42

Visselblåsare nekas rätt till domstolsprövning

Kammarrätten i Stockholm anser liksom Förvaltningsrätten att forskarna som slog larm om Macchiarinis forskningsfusk och sedan själva anklagats för oredlighet, inte kan försvara sig mot detta i en domstol.  .

Dagens Medicin - Igår: 15:08

Rotavaccin till alla barn

Från och med 1 september 2019 kommer vaccin mot rotavirus ingå i det nationella vaccinationsprogrammet för barn. Det beslutade regeringen i dag..

Dagens Medicin - Igår: 14:15

Ovanligt svår säsong med RS-virus

Säsongens topp för RS-virus, som kan orsaka allvarlig sjukdom hos små barn, har passerats. Årets säsong har varit ovanligt svår och många har fått intensivvård, skriver Folkhälsomyndigheten..

Dagens Medicin - Igår: 14:18

Hjärtfördelar redan vid lätt fysisk aktivitet

Äldre kvinnor som ägnar sig åt lätt fysisk aktivitet mer än fem timmar om dagen tycks ha lägre risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom än de som är mer inaktiva..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.