BT > Utrikes

Thursday, 21 March, 17:30

Liknande nyheter

Taggar: EU-topp, berom , ursäktför , Mussolini-kommentar

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Brasiliens tidigare president har gripits

Brasiliens tidigare president Michel Temer har gripits i samband med en utredning om mutbrott vid byggandet av kärnkraftverket Angra 3, enligt åklagare i landet. Temers advokat bekräftar gripandet. Michel Temer ledde landet under åren 2016-2018.

BT - 2 timmar sedan

40 döda i färjekatastrof utanför Mosul

Minst 40 människor har omkommit i en färjeolycka på floden Tigris nära staden Mosul i Irak. De flesta av de omkomna var kvinnor och barn som inte kunde simma, uppger civilförsvarets chef Husam Khalil.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Minst åtta döda vid fabriksolycka

Minst åtta människor har dödats och fem har skadats vid en explosion i orten Ain Sokhna, drygt tio mil öster om huvudstaden Kairo vid Röda havet i Egypten. Olyckan inträffade då en kemikalietank exploderade i en fosfatfabrik där det pågår byggnadsarbete, enligt flera säkerhetskällor.(TT).

BT - 4 timmar sedan

Sex döda i fabriksexplosion i Kina

Minst sex människor har omkommit och 30 har fått allvarliga skador i en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina. Flera andra människor som befann sig i närheten har fått lindrigare skador i explosionen vid anläggningen i staden Yancheng i provinsen Jiangsu, uppger lokala myndigheter på sociala medier.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Elva döda efter husras i Indien

Minst elva människor har omkommit i ett husras i Dharwaddistriktet i delstaten Karnataka i södra Indien, enligt lokala myndigheter. Huset rasade för tre dagar sedan. Sedan dess har 53 personer räddats från rasmassorna.

BT - 3 timmar sedan

20 döda efter jordskred i Kina

Dödstalet efter fredagens jordskred i Shanxi-provinsen i nordöstra Kina har stigit till 20. Flera byggnader förstördes i raset, bland annat flera bostadshus och ett badhus. Myndigheterna meddelade först att tio personer omkommit och att tio personer saknades efter jordskredet.

BT - 4 timmar sedan

Larm om kidnappning i Guaidós läger

Venezuelas underrättelse- och säkerhetstjänst har gripit en nära medarbetare till oppositionsledaren Juan Guaidó, enligt just oppositionen. "De har kidnappat min stabschef Roberto Marrero", skriver Guaidó på Twitter.(TT).

BT - 6 timmar sedan

Myanmariska kvinnor säljs till kinesiska män

Unga kvinnor från norra Myanmar säljs och tvingas gifta sig med kinesiska män, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW). "Han band fast mig och låste in mig i ett rum.(TT).

BT - 6 timmar sedan

Hundratals par smygfilmades under hotellsex

Två män i Sydkorea har gripits och ytterligare två misstänks i en av de största smygfilmningsskandalerna i sitt slag i landet. Polisen misstänker att de fyra männen installerat små övervakningskameror i över 40 rum på hotell på 30 platser i landet.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Båtsänkande fisk spolades upp på strand

En ovanlig fisk stor som ett stenblock, av en sort känd för att kunna sänka båtar, har spolats upp på en strand i Australien. Troligen rör det sig om en klumpfisk, en fiskart som kan bli upp till fyra meter lång och 2,2 ton tung.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.