BT > Utrikes

Monday, 25 March, 18:58

Liknande nyheter

Taggar: 3D-skrivare, tillverkadenya , hörselben
Nyteknik - 14 mar 19 kl. 16:04

3d-skrivare tillverkade nya hörselben

I Sydafrika har kirurger använt en 3d-skrivare för att tillverka kopior av tre olika ben i mellanörat – hammaren, städet och stigbygeln – som sedan har transplanterats till en patient..

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Golanhöjderna: Ockuperat område i över 50 år

Israel har rätt till Golanhöjderna, enligt ett nytt dekret som USA:s president Donald Trump har skrivit under. Erkännandet går stick i stäv med det internationella samfundet, men följer presidentens Israelvänliga linje. TT reder ut varför området är så omtvistat.

BT - 2 timmar sedan

Dödliga strider i Jemen

De positiva orden från de FN-ledda fredssamtalen i Sverige i december skorrar allt mer falska. Fem personer har dödats i strider i den strategiskt viktiga hamnstaden al-Hudaydah (Hodeida) i Jemen. Drabbningarna bröt ut sent på söndagen i de östra delarna av staden.

BT - 3 timmar sedan

Italien: Utlämnad exkommunist erkänner mord

Exkommunisten Cesare Battisti, som utlämnats till Italien efter att ha varit på rymmen i flera decennier, erkänner fyra mord han dömdes för på 1970-talet, rapporterar italienska medier.(TT).

BT - 5 timmar sedan

Elva döda i svåra översvämningar i Iran

Minst elva människor har dödats och 35 har skadats i översvämningar som drabbat stora delar av Iran. Siffran över döda och skadade kommer från staden Shiraz i provinsen Fars som ligger i landets södra delar, meddelar Pirhossein Koolivand, chef för den nationella räddningstjänsten.(TT).

BT - 5 timmar sedan

Tusentals IS-anhöriga sitter i läger

Tusentals anhöriga till utlänningar som stridit för terrorrörelsen IS i Syrien sitter i ett läger i den nordöstra delen av landet. Enligt Lugman Ahmi, talesperson för de lokala kurdiska myndigheterna, rör det sig om över 9 000 personer, varav fler än 6 500 är barn.(TT).

BT - 5 timmar sedan

Rapport: Kina exporterar censurmetoder

Kina sprider sin mediecensur - som används för att förebygga och motverka kritik - till andra länder. Det skriver pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser (RSF) i en ny rapport.(TT).

BT - 7 timmar sedan

Vikingaskepp hittat i norska Vestfold

Norska arkeologer har hittat en tidigare okänd skeppsgrav på gravfältet i Borreparken på västra sidan om Oslofjorden. Enligt Vestfolds kommun handlar det av allt att döma om ett skepp från vikingatiden. Skeppet har hittats med hjälp av georadar, vars bilder visar en tydlig båtform under marken.

BT - 7 timmar sedan

Kim Jong-Un uppges planera Rysslandsbesök

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un planerar att besöka Ryssland senare i vår eller i sommar, skriver nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till uppgifter från den statliga ryska nyhetsbyrån Ria. Ria i sin tur citerar en rysk parlamentariker som säger att besökets datum ännu inte har fastställts.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Tio barn döda i lufträder i Afghanistan

Minst 13 civila, tio av dem barn, har dödats i lufträder av "internationella styrkor" i staden Kunduz i norra Afghanistan, meddelar FN.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Över 100 000 människor i läger efter Idai

Närmare 128 000 människor befinner sig nu i tillfälliga läger i Moçambique, över tio dagar efter det att cyklonen Idai drog in över sydöstra Afrika. Det officiella dödstalet i landet är dock fortsatt 447, enligt miljöminister Celso Correia.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.