BT > Utrikes

Wednesday, 27 March, 03:20

BT - 14 mar 19 kl. 17:27

Orbán vädjar till EPP med halv ursäktDen ungerske premiärministern Viktor Orbán har skrivit ett vädjande brev till sina partiledarkollegor i EU-parlamentsgruppen EPP - däribland Moderaternas Ulf Kristersson. Han ber kollegorna att ompröva kravet på att Fidesz ska uteslutas, men avfärdar kritiken som riktas mot partiet.(TT).
Läs mer på BT
Läs mer om:
EPP, Viktor Orbán, EU, Moderaternas Ulf Kristersson, Fidesz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orbán, vädjartill , EPPmed , halv, ursäkt
UNT - 14 mar 19 kl. 17:27

Orbán vädjar till EPP med halv ursäkt

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har skrivit ett vädjande brev till sina partiledarkollegor i EU-parlamentsgruppen EPP – däribland Moderaternas Ulf Kristersson..

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 17:27

Orbán vädjar till EPP med halv ursäkt

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har skrivit ett vädjande brev till sina partiledarkollegor i EU-parlamentsgruppen EPP – däribland Moderaternas Ulf Kristersson..

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 17:27

Orbán vädjar till EPP med halv ursäkt

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har skrivit ett vädjande brev till sina partiledarkollegor i EU-parlamentsgruppen EPP – däribland Moderaternas Ulf Kristersson..

DN - 07 mar 19 kl. 11:29

Regeringens språkrör vill att Orbán lämnar EPP

Ungerns styrande parti Fidesz bör lämna EU-partiet EPP och ansluta sig till nationalistpartier längre åt höger. Det skriver tidningen Magyar Nemzet – betraktad som ett språkrör för premiärminister Viktor Orbán – på torsdagen..

DI - 12 feb 19 kl. 17:00

Uteslut Orbáns parti ur EPP

DEBATT. Moderaterna delar partigrupp i EU med ungerska regeringspartiet Fidesz. Inför EU-valet i maj måste M vara tydliga med vem kan man samarbeta med för att adressera migrationen, öka frihandeln och minska utsläppen – det kan inte vara Fidesz, skriver Gustaf Göthberg (M), kandidat till EU-parlamentet..

Skånskan - 26 feb 19 kl. 15:00

Dags att Fidesz får lämna EPP

Fidesz par­ti­le­da­re Victor Orbán kan till sist ha gått för långt för sina kol­le­gor i Eu­ro­pa­par­la­men­tets EPP-grupp, där även Mo­de­raterna och Kristdemokraterna sitter. Rege­ringen Orbán lan­serade en kam­panj mot den eu­ro­pe­is­ka kom­mis­sionens ord­fö­ran­de Jean-Clau­de Junc­ker och den ofta de­mo­ni­serade mil­jo­nären George So­ros, där de kallar EU:s mi­gra­tions­po­li­tik ett hot mot Ung­erns sä­ker­het.
Att Fidesz sitter i EPP och inte i nå­gon av grupperna läng­re till hö­ger är un­der­ligt.

DN - 20 mar 19 kl. 18:48

Orbán stängs av från EPP

BRYSSEL. Ungerska Fidesz stängs av från europeiska partigruppen EPP och får en tvångströja över sig. Följ våra råd – annars väntar uteslutning, är uppmaningen från EPP.

DN - 12 apr 18 kl. 14:26

Storgräl om Ungern mellan Orbáns partivänner i Bryssel

Viktor Orbáns seger i söndagens parlamentsval i Ungern har lett till interna konvulsioner i EPP, den konservativa och kristdemokratiska grupp i EU-parlamentet som den ungerske premiärministerns parti Fidesz tillhör. När valresultatet var klart på söndag kväll twittrade Manfred Weber, ordförande för EPP i EU-parlamentet, först en entusiastisk gratulation.   ”Grattis till Viktor Orbán och Fidesz för den klara segern i det ungerska valet..

Sydsvenskan - 05 mar 19 kl. 16:21

Kravet till Orbán: be om ursäkt

Be om ursäkt, är kravet på Ungerns premiärminister Viktor Orbán om hans parti ska få vara kvar i EU-högerns partigrupp EPP. Avgörandet faller om två veckor. EPP:s gruppledare Manfred Weber vill se åtgärder direkt från Orbán och hans regeringsparti Fides.

Sydöstran - 05 mar 19 kl. 16:21

Kravet till Orbán: be om ursäkt

Be om ursäkt, är kravet på Ungerns premiärminister Viktor Orbán om hans parti ska få vara kvar i EU-högerns partigrupp EPP. Avgörandet faller om två veckor. EPP:s gruppledare Manfred Weber vill se åtgärder direkt från Orbán och hans regeringsparti Fidesz.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

NY-förort stoppar ovaccinerade barn

Förorten Rockland County i New York förbjuder barn som inte är vaccinerade mot mässling från att vistas på allmänna platser som skolor, kyrkor och shoppingcenter, efter ett utbrott.(TT).

BT - 1 timme sedan

Gärningsmän kan begäras utlämnade

En spansk domare planerar att begära att tio personer som misstänks ha trängt sig in i Nordkoreas ambassad i Madrid utlämnas från USA. Domaren tror att alla flydde till USA efter attacken, där dokument stals och en handelsattaché tvingades ner i källaren. Det stulna materialet ska senare ha erbjudits FBI.

BT - 4 timmar sedan

Boeingplan av olycksmodell i nödlandning

Ett flygplan av olycksmodellen Boeing 737 Max 8 hamnade i nödläge under en passagerarlös flygning i USA på tisdagen. Planet, som tillhör flygbolaget Southwest, hade lyft från flygplatsen i Orlando, i delstaten Florida, med destination Kalifornien.(TT).

BT - 5 timmar sedan

El Chapo vill ha ny rättegång

Den mexikanske maffia- och knarkbossen Joaquín "El Chapo" Guzmán vill ha en ny rättegång.(TT).

BT - 5 timmar sedan

Helgdag utlyst i strömlöst Venezuela

Maduroregeringen i Venezuela har utlyst en nationell helgdag med anledning av ett nytt, omfattande strömavbrott. Samtidigt försvarar Ryssland sin militära närvaro i landet, som enligt amerikanska uppgifter består av cybersäkerhetsexperter.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Skogsbränder rasar i Portugal

Två stora skogsbränder härjar i norra Portugal. Hundratals brandmän - som vanligtvis är i beredskap från och med maj månad - försöker bekämpa elden. Temperaturen har nått 28 grader på sina håll och det finns inget regn i sikte.

BT - 11 timmar sedan

Massaker i Mali ska utredas av FN

Massakern på minst 160 personer i den maliska byn Ogossogou i helgen ska utredas av FN, meddelar organisationen. Representanter för FN är redan på väg till regionen Mopti, där våldet mellan olika folkgrupper eskalerat de senaste åren.(TT).

BT - 12 timmar sedan

Två saknas efter lavin i Norge

Två personer saknas efter en lavin i Sørfold i norra Norge, inte långt från den svenska gränsen. Det runt 200 meter breda skredet i Sulitjelmafjällen drog med sig en grävmaskin och en hjullastare, berättar räddningstjänsten för NRK.(TT).

BT - 13 timmar sedan

Resenärer återbetalas efter norska sjödramat

Samtliga passagerare som befann sig i sjönöd på skeppet Viking Sky i helgen kommer att få pengarna tillbaka, meddelar färjebolaget Viking Ocean Cruises. Som plåster på såren kommer de även att bli erbjudna en ny kryssningsresa.(TT).

BT - 13 timmar sedan

Sju dödade i attack i norra Syrien

Jihadister misstänks ligga bakom en attack där sju medlemmar av den USA-stödda kurdiskarabiska milisen SDF dödades i staden Manbij i norra Syrien. Det var kring midnatt som okända förövare öppnade eld mot en postering vid infarten till staden och dödade sju, enligt SDF.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.