BT > Utrikes

Monday, 25 March, 15:42

Liknande nyheter

Taggar: Polsk, tidningger , antisemitiska, råd
UNT - 14 mar 19 kl. 18:24

Polsk tidning ger antisemitiska "råd"

En polsk veckotidning som säljs bland annat i parlamentet ger i en artikel grovt antisemitiska instruktioner för hur man "känner igen en jude"..

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 18:24

Polsk tidning ger antisemitiska "råd"

En polsk veckotidning som säljs bland annat i parlamentet ger i en artikel grovt antisemitiska instruktioner för hur man "känner igen en jude"..

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 18:24

Polsk tidning ger antisemitiska "råd"

En polsk veckotidning som säljs bland annat i parlamentet ger i en artikel grovt antisemitiska instruktioner för hur man "känner igen en jude"..

Blekinge Läns tidning - 04 aug 16 kl. 04:19

Antisemitiska incidenter ökar

Antalet antisemitiska incidenter i Storbritannien har ökat med 11 procent under första halvåret 2016, uppger en organisation som ger råd kring säkerhetsfrågor till landets runt 260 000 judar.(TT).

Blekinge Läns tidning - 23 mar 17 kl. 16:17

Ung israel misstänks för antisemitiska bombhot

En 19-årig judisk man greps på torsdagen i Israel, misstänkt för flera bombhot med antisemitiska förtecken runt om i världen. Bombhoten ska ha skickats till olika judiska institutioner i USA, Australien och Nya Zeeland under de tre senaste månaderna.(TT).

Blekinge Läns tidning - 13 dec 18 kl. 22:27

Chelsea fördömer antisemitiska ramsor

Chelsea har kraftfullt tagit avstånd till de av lagets supportrar som enligt rapporter i brittisk media ska ha ropat antisemitiska ramsor i samband med bortamötet med ungerska Vidi i Europa League-fotbollen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 05 mar 19 kl. 13:19

Antisemitiska figurer i belgisk parad

Den årliga karnevalen i Aalst, strax väster om Bryssel, får skarp kritik från judiska organisationer i Belgien sedan grovt antisemitiska figurer återigen förekommit i karnevalens parad.(TT).

Blekinge Läns tidning - 23 jun 17 kl. 01:39

Polsk militär övade utan tillstånd

Polsk militär lade till med motordrivna gummibåtar på Tjörn och övade i området utan nödvändigt tillstånd, skriver Göteborgs-Posten. Det svenska försvaret hade gett tillstånd för polska militärer att ta sig från Karlskrona till en träningsanläggning på Västkusten.(TT).

Alingsås tidning - 23 jun 16 kl. 14:46

”Bra läge att slå vakt om sin lokala tidning”

  AB William Michelsens Boktryckeri ansökte i veckan om rekonstruktion och har även fått denna godkänd. Rekonstruktionen omfattar de fyra tidningarna Alingsås Tidning, Lerums Tidning, Partille Tidning och Härryda-Posten samt WM-tryck som arbetar med civila trycksaker. –  Det är kostnadssidan som vi inte lyckats parera fullt ut.

Blekinge Läns tidning - 17 nov 17 kl. 09:16

Boråsarna utan tidning i dag

Tryckeriet på Borås tidning drabbades i natt av tekniska problem. De ledde till att bara ett litet antal tidningar hann tryckas innan arbetet fick avbrytas, skriver tidningen på nätet. De flesta boråsare som prenumererar blev därför utan tidning på frukostbordet.

Fler nyheter från BT

BT - 2 timmar sedan

Elva döda i svåra översvämningar i Iran

Minst elva människor har dödats och 35 har skadats i översvämningar som drabbat stora delar av Iran. Siffran över döda och skadade kommer från staden Shiraz i provinsen Fars som ligger i landets södra delar, meddelar Pirhossein Koolivand, chef för den nationella räddningstjänsten.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Tusentals IS-anhöriga sitter i läger

Tusentals anhöriga till utlänningar som stridit för terrorrörelsen IS i Syrien sitter i ett läger i den nordöstra delen av landet. Enligt Lugman Ahmi, talesperson för de lokala kurdiska myndigheterna, rör det sig om över 9 000 personer, varav fler än 6 500 är barn.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Rapport: Kina exporterar censurmetoder

Kina sprider sin mediecensur - som används för att förebygga och motverka kritik - till andra länder. Det skriver pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser (RSF) i en ny rapport.(TT).

BT - 4 timmar sedan

Vikingaskepp hittat i norska Vestfold

Norska arkeologer har hittat en tidigare okänd skeppsgrav på gravfältet i Borreparken på västra sidan om Oslofjorden. Enligt Vestfolds kommun handlar det av allt att döma om ett skepp från vikingatiden. Skeppet har hittats med hjälp av georadar, vars bilder visar en tydlig båtform under marken.

BT - 4 timmar sedan

Kim Jong-Un uppges planera Rysslandsbesök

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un planerar att besöka Ryssland senare i vår eller i sommar, skriver nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till uppgifter från den statliga ryska nyhetsbyrån Ria. Ria i sin tur citerar en rysk parlamentariker som säger att besökets datum ännu inte har fastställts.(TT).

BT - 4 timmar sedan

Tio barn döda i lufträder i Afghanistan

Minst 13 civila, tio av dem barn, har dödats i lufträder av "internationella styrkor" i staden Kunduz i norra Afghanistan, meddelar FN.(TT).

BT - 5 timmar sedan

Över 100 000 människor i läger efter Idai

Närmare 128 000 människor befinner sig nu i tillfälliga läger i Moçambique, över tio dagar efter det att cyklonen Idai drog in över sydöstra Afrika. Det officiella dödstalet i landet är dock fortsatt 447, enligt miljöminister Celso Correia.(TT).

BT - 6 timmar sedan

Allt större tryck på Mays avgång

Framtiden för Storbritanniens premiärminister Theresa Mays verkar allt mer oviss, i takt med att kraven på hennes avgång fortsätter att strömma in.(TT).

BT - 7 timmar sedan

Netanyahus USA-besök kortas

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommer att åka hem tidigare än tänkt från USA med anledning av rapporter om att flera personer skadats i Tel Aviv efter en raketattack från Gazaremsan.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Utredning av kryssningsfartyget inleds

En utredning av det kryssningsfartyg som råkade i sjönöd vid Norges kust i helgen inleds i dag. Polisen ska ta ställning till om motorhaveriet ska utredas som ett brottsmål. Förhoppningen är att utredningen ska visa hur det kom sig att fartyget Viking Sky drabbades av motorstopp i lördags.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.