Cornucopia > Ekonomi

Monday, 25 March, 19:23

Liknande nyheter

Taggar: Massivt, motståndmot , full, fastighetsskattbland , bloggläsarna
Cornucopia - 21 mar 15 kl. 17:16

SACO: Inför fastighetsskatt, slopa ISK och höj skatten för småföretagare

SACO vill inte bara återinföra dödsskatten och skatt på makar som vill jämna ut varandras ekonomi eller ge en dator till sina barn. Man vill också införa fastighetsskatt, slopa investeringssparkonto, höja skatten på pensionssparande och höja skatten för småföretagarna genom att stryka 3:12-reglerna.

SACO:s förslag.

DN - 1 timme sedan

T-Bone Burnett: ”Vi är en motståndsrörelse nu, vi som fått nog av jättarnas arrogans”

AUSTIN. T-Bone Burnett är den amerikanska rotmusikens grand old man. Nu ägnar han en stor del av sin energi åt det han ser som teknologijättarnas utarmning av konstens och musikens möjligheter att verka i full frihet.

Cornucopia - 12 jun 15 kl. 11:11

Ryssland övar massivt mer än västvärlden

Tillväxtbarometern publicerade i maj en utmärkt rapport om de ekonomiska konsekvenserna av det skärpta säkerhetsläget för Sveriges del. Bland annat hade man sammanställt data på de massiva ryska krigsövningarna och jämfört dessa med det fria Europas minimala övningar. 475 miljarder kronor i export om året står på spel för svensk del när våra grannar riskerar att dras in i konflikt med Ryssland.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 13:37

Sammanfattning Arméövning 2015 - armén övar strid mot kvalificerad motståndare

En sammanfattning av Arméövning 2015 visar att trots en del brister så övar Sverige nu på brigadnivå försvar av nationen i kamp mot en kvalificerad motståndare. Samtidigt finns det förstås övningstekniska begränsningar, men man är på väg i rätt riktning.
Arméövning innebar att man på brigadnivå, med tre manöverbataljoner, funktionsförband som artilleri, underhållsbataljon, ingenjörförband och luftvärnsbataljon, samt med understöd av attackflyg och helikoptertransport övade försvar av landet.

Uppsalanyheter.se - 29 sep 14 kl. 00:25

Full pott för Storvretas damer

Damettan: Storvretas damer inledde seriespelet hemma i helgen med två matcher och lika många segrar. Full pott och en perfekt start på hemmaplan samt revansch efter förlusten mot Sundsvall senast.Storvretas damer inledde seriespelet hemma i helgen med två matcher och lika många segrar.

Alingsås tidning - 16 feb 19 kl. 05:30

Krönika: Jag är en motståndskvinna

Jag har gått med i motståndsrörelsen. Efter lång tid av irritation över sakernas tillstånd har jag bestämt mig för aktion. Rörelsen är så hemlig att jag inte vet vilka de andra medlemmarna är, eller om det finns några.

BT - 25 sep 13 kl. 12:33

Ett steg mot full sysselsättning

Nu växer restaurangnäringen i Sverige och skapar nya jobb till främst unga och utrikes födda. Under förra veckan (2/9) presenterades statistik från SCB som enligt branschorganisationen Visita visar på att antalet helårsarbetstillfällen har ökat med drygt 10 000 sedan sänkningen av restaurangmomsen trädde i kraft 2012. Det är ett kvitto på att hal-veringen av restaurangmomsen är ett steg mot full sysselsättning.

YLE - 27 nov 12 kl. 09:54

Motstånd mot kolsänkor ökar utsläpp

Planer på att pumpa ner koldioxid i jorden stöter på motstånd. Till exempel Centraleuropa har lämplig bergrund där flytande koldioxid kunde pumpas ner. Men befolkningen oroar sig för att koldioxiden kan sippra upp till ytan.

Expressen - 07 mar 14 kl. 14:03

Bildt: Ett massivt propagandakrig

I toppmötet i estniska Narva enades tolv länder - däribland Sverige - om ett gemensamt uttalande om krisen i Ukraina. - Läget i Ukraina är allvarligt. En aggressiv handling har utförts av rysk militär i ett europeiskt land, säger de.

Västerbottens Folkblad - 14 aug 15 kl. 22:22

[PLUS] Ettåring hittad efter massivt sökpådrag

Polis och räddningstjänst sökte med full styrka på fredagen efter en försvunnen ettåring. Efter....

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Anställda på Metro och Sova fick ingen lön idag

Idag är det den 25:e vilket för många är lönedagen. De anställda på krisande tidningen Metro och på sängbutikskedjan Sova fick ingen lön idag, vilket belyser behovet av hushållsekonomisk prepping.
Tydligen var intäkterna 2016 friserade och inte bara en konsekvent linjär utvecklingSängbutikskedjan Sova försatte idag sju av sina butiker i konkurs, och de anställda fick inte någon lön idag.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Artikel 11 och 13 kommer inte ge författare några mer pengar - var är min privatkopieringsersättning, Copyswede?

Författarförbundet har gått ut och tagit ställning för de destruktiva och kontraproduktiva artikel 11 och 13 i EU:s copyrightdirektiv. I sammanhanget är det lämpligt att påminna om hur jag som författare inte får ett öre av privatkopieringsersättningen från Copyswede trots både bästsäljande och prisbelönta ljudböcker. Att tro att någon svensk författare skulle gynnas av artikel 11 och 13 är djupt naivt, utom möjligen de allra mest säljande författarna (mer än mig).

Cornucopia - 8 timmar sedan

Microsoft söker bygglov för gröntvättande datacenter i Sandviken och Gävle

Microsoft har lämnat in bygglovsansökningar för en enorm två hektar stor byggnad med sjuttiometers kylskorstenar (?) i Gävle och Sandviken. Det väntade elkoloniseringen för gröntvättning i bananmonarkin Sverige fortsätter, och antagligen kommer byggnaden sluka lika mycket energi som en mellanstor svensk stad, typ Gävle och Sandviken tillsammans, medan sydligare Sverige istället får importera kolkraftsel från kontinenten.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Förbifart Stockholm försenas och fördyras - och rulltrapporna sönder igen på pendeltågscentralen

Stockholmstrafiken fortsätter gå från klarhet till klarhet. Världens Dyraste Västräcka (TM), även känd som Förbifart Stockholm försenas och fördyras. Absolut ingen är överraskad.

Cornucopia - Igår: 14:46

Sandarna - "historiens bästa läge"

Ibland blir mäklarannonserna bara för underbara. I något som påstås kallas Majorna, men egentligen är Sandarna, och rent av har Kungsladugård mellan sig och Majorna, ska Fastighets AB Balder uppföra bostadsrätter för mångamiljonbelopp på den gamla proletärikonen Fixfabrikens fd fastighet.
Gammal fabrikskorridor.

Cornucopia - Igår: 12:45

Svenska Metro mot konkurs?

Svenska Metro har minst sagt lite problem. Fordringsägarna står på kö, tjänstepensionerna är inte betalda, hyresvärden ska ha ansökt om vräkning för obetald hyra, och kronofogden ska inte ens lyckats driva in bolagets hela skatteskuld genom att tömma bolagets alla konton. Någon begäran om att sätta bolaget i konkurs har dock inte inlämnats ännu.

Cornucopia - Igår: 11:25

Scenario: Nedskjutning av svenskt signalspaningsplan

Nedan följer ett scenario där den fascist-kleptokratiska Putin-diktaturen i Kreml beordrar en nedskjutning av ett svenskt signalspaningsplan över Östersjön, för att höja populariteten för diktaturens president i Ryssland. Scenariot är hypotetiskt.
Ryska Mig-31 Foxhound.

Cornucopia - I förrgår: 18:53

Granar Morghulis!

"Alla granar måste dö!"Granen (norsk rödgran, picea abies) är en invasiv art, som orsakar stort lidande hos människor och borde utrotas och förbjudas söder om Dalälven. Åtminstone inom synhåll från mänsklig bebyggelse eller mänskliga transportleder.

Cornucopia - I förrgår: 15:07

Läsarfråga: Hur ska man placera pensionen inför nedgången?

Dags för en läsarfråga. En läsare underade hur man ska placera pensionen inför den kommande förmodade dippen i ekonomi och marknader. Vad tycker jag och vad tycker ni?

Cornucopia - I förrgår: 10:39

Northern Wind igång - röjde 3:e brigadstaben just lägeskartan för NRK?

Den stora svenska arméövningen Northern Wind är nu igång med sitt så kallade fria spel. På ena sidan hittar vi en brigad bestående av bataljoner från Sverige och Finland, och på andra sidan en brigad bestående av trupp Norge, USA och Storbritannien. I samband med starten av själva stridsövningarna filmade norska statstelevisionen NRK svenska 3:e brigadstabens lägeskarta på insidan av dörren till en stridledningspansarbandvagn 90.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.